خاگینه چند لایه هم خیلی خوشمزه هست و هم خیلی خوشگله. وقتی روزه باشی و دلت به شیرینی بخواد نتیجه اش میشه این خاگینه!
مواد لازم برای تهیه خاگینه چند لایه ورقه ای
مواد لازم برای شربت
- دو لیوان شکر
- یک و نیم لیوان آب
- کمی زعفران
مواد لازم برای خمیر
- تخم مرغ یک عدد
- کره به دمای محیط رسیده ۶۵ گرم
- شیر یک سوم لیوان
- بکینگ پودر دو قاشق مرباخوری
- نمک یک پنسه
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
- سرکه سفید یک قاشق غذاخوری
- آرد یک و یک چهارم لیوان
برای باز کردن خمیر
- نشاسته ذرت به مقدار لازم
دستور پخت خاگینه چند لایه ورقه ای و لقمه ای شیک و مجلسی
برای شروع اول شربت رو آماده میکنیم تا کامل خنک بشه. شکر آب رو تو قابلمه میریزیم وروی شعله قرار میدیم و هم میزنیم تا شکر حل بشه وقتی شکر حل شد منتظر بمونین تا بجوشه وقتی جوشید شعله رو کم میکنیم و پانزده دقیقه وقت میدیم تا بجوشه و کمی قوام بگیره در آخر کمی زعفران هم بهش اضافه میکنیم.
برای آماده کردن خمیر تخم مرغ و شیر و کره به دمای محیط رسیده رو با همزن دستی هم میزنیم تا یکدست بشه.
سپس آرد و و بکینگ پودر و سرکه نمک و وانیل رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یک خمیر نرم به دست بیاد که به دست نمیچسبه.
روی خمیر ها رو میپوشونیم و دو ساعت بهش استراحت میدیم. خمیر رو به پنج قسمت تقسیم میکنیم و چونه میگیریم.
روی سطح کار نشاسته میپاشیم و چونه ها رو تک تک اول با دست کمی باز میکنیم و بعد به کمک وردنه به اندازه پیش دستی باز میکنیم روی هر خمیر نشاسته میپاشیم و خمیر بعدی رو روش قرار میدیم تا اینکه خمیر آخر رو هم باز میکنیم و روی خمیرهای قبلی قرار میدیم ولی روی لایه آخر نشاسته نمیپاشیم.
خمیر ها رو یکجا اول به کمک کف دست کمی باز میکنیم بعد به کمک وردنه به شکل مستطیل بزرگ باز میکنیم همه جای خمیر نشاسته میپاشیم و از یک طرف شروع میکنیم به رول کردن.
باید خیلی سفت رول کنین و انتهای رول هم آب بزنین که از هم باز نشه. وقتی یک رول بزرگ به دست اومد شروع میکنیم به اندازه یک انگشت برش میزنیم هر یک از خمیر ها رو به کمک وردنه به همون باز میکنیم.
شیرینی ها روداخل روغن شناور و با حرارت کم سرخ میکنیم. بعد از سرخ شدن میذاریم روی یه صافی تا هم روغنش بره هم خنک بشه. پنج دقیقه منتظر بمونین تا داغی اولیه شیرینی بره بعد خاگینه ها رو میندازیم تو شربت یه غلت که دادیم برمیداریم وقتی خنک شد سرو میکنیم.