دیگچه مشهدی اين دسر خوشمزه رو مشهدی ها خوب میشناسن نمیدونم شما تا حالا اسم دیگچه رو شنیدین يا نه؟
مواد لازم برای تهیه دیگچه مشهدی قالبی و شیک و خوشمزه
- شیر پر چرب ۵ ليوان
- برنج نیم دانه مرغوب ۲ ليوان
- شکر ۱ و نيم ليوان
- گلاب نصف ليوان
- روغن مايع نصف ليوان
- هل دم کرده نصف استکان
- زعفران دمکرده کمي
- کره ۲ قاشق غذاخوری
طرز پخت دیگچه مشهدی قالبی زعفرانی مجلسی و شیک
ابتدا ۲ ليوان برنج رو چند ساعت بدون نمک خيس میکنیم.
کره رو داخل دیگ يا قابلمه میریزیم و بعد آب برنج رو خالي کرده و با کره تفت میدهیم، سپس شیر رو ريخته، مخلوط میکنیم. در قابلمه رو نیمه باز میگذاریم تأ شير سر نرود.
وقتي مقدار شیر در قابلمه کم شد در قابلمه رو میبندیم تا با حرارت کم حسابی بپزد و کاملا شفته شود.
در این مرحله شکر را اضافه کرده و اجازه میدهیم شکر و برنج حدود نيم ساعت باهم بپزند.
در اين فاصله هل آسياب شده رو با نصف استکان آب جوش مخلوط کرده، سپس از صافي رد میکنیم تا عصارهی هل بدست آید.
حالا روغن، گلاب، عصارهی ي هل رو اضافه کرده و مرتب هم میزنیم تا برنج ته نگيرد.
وقتي شير داخل قابلمه کاملآ تبخير شد و به غلظت لازم رسيد مطابق فیلم، چند قاشق از مواد رو برداشته با زعفران دم کرده مخلوط میکنیم تا دیگچه ي ما دو رنگ شود.
سپس ابتدا مواد سفيد رنگ رو داخل قالب تفلون ريخته و بعد یه لايه قسمت زعفرانی، با پشت قاشق صاف میکنیم. قالب رو با فویل کاور کرده داخل فر قرار میدهیم تا دیگچه ي ما دم بکشد.
فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه.
میتونین دیگچه رو داخل دیگ بزارین مثل برنج دم بکشه و ته دیگ دار بشه و وقتي کاملا سرد شد برش بدين یا اینکه فقط يک رنگ درست کنين.
ولي به نظر من اگه فر دارين بهتره با روش من درست کنين چون خيلی شکیل تر و مجلسي تره.
حتمآ باید چند ساعت بعد از پخت دیگچه کاملا خنک شود و بعد برش بدين.
میتونین نصف شير و نصف آب استفاده کنين ولي اگه همش شير باشه، مزه ش خيلی بهتر میشه.