نان چالای عسل مناسب افطار و ماه رمضان. این چالای عسلی با گلیز عسل بسیار نرم و حاوی شیرینی و طعم‌ خوبی است .این نان بسیار مناسب تعطیلات و دورهمی هاست.


مواد لازم برای تهیه نان چالای عسلی

  • 550 گرم آرد
  • 4 قاشق غذاخوری عسل
  • 1 قاشق غذاخوری مخمر خشک
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  • 1/4 پیمانه روغن زیتون
  • 1عدد تخم مرغ
  • 1 پیمانه آب ولرم (شاید مقدار بیشتری نیاز باشه بستگی به میزان آبخوری ارد داره. من ۱و ۱/۴پیمانه اب استفاده کردم)
برای رومال
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 2 قاشق غذاخوری آب
  • برای گلیز عسل (رومال بعد پخت)
  • 1/4 پیمانه آب
  • 2 قاشق غذاخوری عسل

دستور پخت نان چالای عسلی

طرز تهیه نان چالای عسلی

1. آرد، عسل، مخمر، نمک روغن و تخم مرغ را در یک کاسه قرار دهید و نصف پیمانه آب اضافه کنید.

2. تمام مواد مخلوط کنید و به تدریج آب باقی مانده را اضافه کنید و ورز دهید تا یک خمیر نرم بدست آورید. ممکن است فقط کمی چسبناک باشد که خوب است. (ممکنه اب بیشتری نیاز باشه)

3. خمیر درون کاسه چرب قرار داده و روی ان را با پلاستیک بپوشانید و کنار بگذارید تا ور بیاید. حدود 60 دقیقه بستگی به دمای اتاق دارد. اندازه خمیر باید دو برابر تا دو برابر و نیم شود.

4. بعد از اینکه اندازه خمیر دو برابر تا دو برابرو نیم شد، پف خمیر را خوب بگیرید.

5. خمیر را وزن کرده به ۹ قسمت مساوی تقسیم کنید و به صورت نواری پهن کنید و سپس بپیچید و در قالب چرب و آرد پاشی شده قرار داده با حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید و بگذارید برای مدت 30 تا 40 دقیقه یا مدت بیشتری استراحت دهید.

6. تخم مرغ را با 2 قاشق غذاخوری آب هم بزنید و آماده کنید.

7. پس از اینکه تمام‌ قالب پر شد با تخم مرغ رومال بزنید.

8. فر را با دمای 185 درجه به مدت نیم ساعت گرم کنید و به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا زمانی که زیر آن قهوه ای شده و هنگامی که به آرامی روی آن ضربه بزنید، صدای توخالی ایجاد می شود و چالا آماده است. آخر پخت روی آن را گریل کنید.

9. حدود 10 دقیقه مانده به پختن، گلیز عسل را آماده کنید و عسل و آب را روی حرارت ملایم بجوشانید و مرتباً هم بزنید. تا عسل با آب حل و کمی غلیظ شود.

10. بلافاصله وقتی نان از فر خارج شد، آن را با گلیز عسل براش بزنید و بگذارید خنک شود.


طرز تهیه نان چالا عسلی با روغن مایع

مواد لازم

  • 500 گرم آرد نان (250 گرم ارد نان بربری غنی و 250 گرم‌ ارد نان حجیم ۲۲ درصد ریختم)
  • 150 گرم آب
  • 8 گرم نمک
  • 4 گرم مخمر
  • 56 گرم شکر
  • 110 گرم روغن‌مایع
  • 2 عدد تخم مرغ

طرز تهیه

اب، روغن و تخم مرغ را مخلوط کنید. مخمر، شکر و نمک را به ترتیب در مایع حل کنید و هم بزنید آرد را اضافه کنید. سپس همه مواد را با سرعت کم همزن مخلوط کنید تا یکدست شود، سپس با سرعت زیاد ورز دهید تا یکدست و کشدار شود. یا یک ربع ورز دهید.

خمیر باید نسبتاً نرم باشد. وقتی خمیر به تست پنجره قابل قبول رسید خمیر را چانه کرده در کاسه چرب 2 ساعت یا تازمانی که دو برابر شود استراحت دهید.

فرم دادن

پف خمیر را گرفته کمی ورز دهید خمیر را وزن کنید به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. هر تکه را چانه کنید. ده دقیقه استراحت دهید. مهم است که همه ی خمیرها از وزن و اندازه یکسانی برخوردار باشند.

خمیر را با وردنه باز کرده رول کنید و به صورت گیس سه تایی ببافید. بالا و پایین خمیر را خوب ببندید و زیر خمیر جمع کنید. روی سینی گذاشته. روی خمیر با برس اب رومال کنید. با نایلون چرب پوشانده به مدت یک ساعت و نیم استراحت دهید.

10 دقیقه قبل از پایان کار، خمیررا با زرده تخم مرغ و وانیل و چند قطره آب رومال کنید. قبل از گذاشتن در فر، دوباره رومال را تکرار کنید.

در صورت تمایل، دانه های کنجد بپاشید.

نان را در فر از قبل گرم‌شده در دمای 180 درجه یا 190 (دمای فرها متفاوت هست) به مدت 40 دقیقه بپزید. البته بعد نیم‌ساعت حتما زیر نان را نگاه کنید اگر حس کردید خیلی قهوه ای شده ده درجه دما را کم کرده اجازه بدهید تا پایان زمان بپزد.

من روی نان را بعد پخت با حرارت کم گریل کردم‌. نان‌ را کف فر گذاشتم البته فر خاموش و گریل رو روشن کردم‌اجازه دادم نان رنگ بگیرد. نوش جان

بعد از پخت کمی عسل رومال کنید.


طرز تهیه نان چالا شکم پر با گوشت

این نان گوشت انتخاب خوبیه برای تعطیلات اخر هفته و پیکنیکه یک ساندویچ حاضر و اماده و خوشمزه.

نان (چالا) گوشت

مواد لازم خمیر

  • 750 گرم آرد نان
  • یک و نیم ق غ مخمر(8گرم)
  • 20 گرم شکر قهوه ای
  • 40 گرم روغن زیتون
  • 375-420 میلی لیتر آب ( تمام اب +3ق غ اضافه آب استفاده کردم )
  • 3/4 قاشق غذاخوری نمک

مواد گوشتی :

  • نیم گوشت چرخکرده یا (350گرم گوشت و یک عدد سیب زمینی نگینی خرد شده )
  • 2 عدد پیاز خرد شده
  • 2 حبه سير(اختیاری)
  • یک مشت جعفری خرد شده
  • یک ق غ رب گوجه
  • 1/4 ق چ زیرہ
  • 1/2 ق چ فلفل سیاه
  • 1 ق چ پاپریکا تند
  • نوک ق چ فلفل قرمز
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • نمک به اندازه لازم

طرز تهیه:

دو ق غ روغن زیتون پیاز و سیر را با روغن و زردچوبه تفت داده.گوشت را اضافه و تفت میدهیم ادویه ها را اضافه و تفت میدیم رب را اضافه و تفت میدیم جعفری زده و دو ق غ آب اضافه کرده اجازه میدهیم بپزد و آب مواد کشیده شود.اجازه میدیم کاملا خنک بشه

طرز تهیه خمیر:
مواد خشک را باهم مخلوط و هم میزنیم آب(کم کم) و روغن ر اضافه و خوب ورز میدهیم.

خمیر کمی سنگین است خوب ورز دهید تا نرم و صاف خمیر شود.

خمیر را چانه کرد در ظرف چرب استراحت داده روی آن سلفون کشیده یک ساعت استراحت دهید تا حجمش تقریبا دو‌ برابر شود.

پف خمیر را میگیریم از اطراف میکشیم دوباره چانه کرده استراحت میدهیم تا تقریبا دوبرابر شود اخرای استراحت یک ربع داخل یخچال استراحت دادم.

پف خمیر را گرفته به هشت قسمت مساوی تقسیم کرده چانه کنید روی سینی کمی ارد پاشی شده قرار داده یک پارچه خیلی نازک روی آن کشیده بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت دهید.(یک ربع اخر استراحت داخل یخچال استراحت دادم)

هرچانه را روی سطح کمی اردپاشی شده با وردنه به صورت بیضی باز میکنیم از مواد گوشتی روی ان قرار داده و خمیر را میبندیم. درز زیر خمیر را کاملا فیکس کنید.

خمیر را به صورت مارپیچی دور خودش میپیچیم و انتهای کار را خوب فیکس میکنیم تا اخر باز نشود.

روی خمیر پلاستیک چرب بکشید و استراحت دهید تا حجم بگیرید. از زمان شروع پیچیدن خمیر تا استراحت نهایی یکساعت زمان نیازه‌.

آخرای استراحت فر را با دمای 200 درجه داغ کنید و نان را به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید و در پایان گریل کنید. نوش جان

نان را با ترکیب اردها پختم نتیجه عالی بود.