مسقطی شفاف شیرازی رو بهتره که که شب قبل آماده کنید و بذارید تا صبح مسقطی تو یخچال بمونه و خودش رو بگیره.
اول مواد لازم و میگم براتون و بعد تمام نکات رو تا در نهایت یه مسقطی عالی داشته باشید. حتما به تمام نکته ها توجه کنید تا هزینه ای که برای تهیه مسقطی دارید میکنید دور نینداخته باشید.
راستی این دستور رو از دوست شیرازیم گرفتم.
مواد لازم برای تهیه مسقطی شیشه ای و شفاف شیرازی
- نشاسته گل یک لیوان
- آب سرد پنج لیوان
- گلاب دو آتشه از اون گلاب عالی ها یک لیوان
- شکر سه لیوان
- روغن مایع سه قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو نوک چاقو
- زعفران دم شده غلیظ هرچی کَرَمتونه
- خلال بادم یک لیوان (من از مخلوط خلال بادام و پسته باهم یک لیوان استفاده کردم)
من مقدار مواد رو نصف کردم.
دستور پخت مسقطی شیشه ای و شفاف
برای شروع ابتدا، نشاسته رو داخل آب سرد باز میکنیم مخلوط میکنیم تاکاملا حل بشه، بعد از صافی ریز رد میکنیم.
سپس میزاریم روی حرارت ملایم گلاب و شکر رو هم اضافه میکنیم شروع میکنیم به هم زدن حدود دو ساعت تا حسابی ازش بخار بلند بشه و مسقطی خودش رو بگیره.
بعد از دو ساعت هم زدن جوهر لیمو رو اضافه کرده هم میزنیم زعفران و روغن مایع رو هم اضافه میکنیم دوساعت هم میزنیم بعد از دوساعت خلال ها رو اضافه میکنیم و تمام.
سپس میریزیم داخل ظرف، یه ۲۴ ساعت داخل یخچال استراحت کنه بعد برش میکنیم و مسقطی خوشمزه رو به همراه چایی میل میکنیم.
شیرازی های عزیز رسم دارن به همراه مسقطی شیرینی برنجی مخصوص شهر خودشون رو هم درکنار مسقطی سرو میکنن و میل میکنن.
من هم شیرینی برنجی شیرازی رو معمولا درست درست می کنم و کنار مسقطی میذارم. واقعا خوشمزه میشه. دمتون گرم شیرازی های عزیز.
برای داشتن یک مسقطی شیشه ای خوش عطر و بو پنج ساعت زمان لازم داریم.
باید آرام و آهسته درشعله ملایم هم بخوره تا بوی خامی نداشته باشه و در نهایت شیشه ای و خوشرنگ و خوش عطر باشه، خب نکته هایی که هست:
- اول از اینکه نشاسته تازه استفاده کنید.
- دوم آب سرد استفاده کنید.
- سوم درشعله ملایم باحوصله زیاد در تایم زیاد آماده کنید.
- چهارم حتما جوهر لیمو استفاده کنید.
- پنجم گلاب و بیشتر یاکمتر نکنید.
- ششم، زعفران غلیظ استفاده کنید،
- هفتم جای جوهر لیمو از آب لیمو استفاده نکنید.
به این مسقطی مسقطی لاری هم میگن چون منسوب به لارستانِ شیراز هست که نمونه ی بارز یک کار طولانی و زمانبر هست. چون نشاسته احتیاج به پخته شدن داره و مسقطی واقعی از دو تا سه ساعت پخت و هم زدن مداوم و یکنواخت به عمل میاد، یعنی دقیقا کاری که من انجام دادم.
مسقطی جزء حلواها و دسرها دسته بندی شده و یه طعم و بافت فوق العاده داره. توصیه م اینه که اگه وقت یا حوصله ندارید اصلا سراغش نرید چون هم خرابش میکنید و هم این که اصلا متوجه نمیشید مسقطی چی هست!
- مسقطی هر چقدر با حرارت کمتری پخته بشه طعم و کیفیت بهتری داره.
- اگه مسقطی خوب قوام پیدا نکنه و وسط قابلمه جمع نشه بعدا آب میندازه و خراب میشه.
- مسقطی رو توی یخچال یک ماه میتونید نگه دارید.