درست کردن این شیرینی سوهان عسلی کنجدی قالبی بسیار راحته و ظاهر جذابی داره، طعمش شبیه سوهان عسلی و بسیار مقوی، ترد و شکنندس،بچه ها هم که طرفدار سفت و سختش هستند، پیشنهاد میکنم که برای ایام عید حتما درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی سوهان عسلی کنجدی قالبی
- شکر ۵۰ گرم
- گلوکز ۵۰ گرم
- کنجد خام یا بو داده ۵۵ گرم
- آب ۱۲ گرم (۲ قاشق غذاخوری)
- کره ۱۰ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
طرز تهیه شیرینی سوهان عسلی کنجدی قالبی
برای شروع ابتدا شکر، گلوکز و آب را درون ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید، به هیچ عنوان با قاشق مواد را هم نزنید فقط هرزگاهی ظرف را تکان دهید تا شکر کاملا حل شود و مواد با هم ترکیب شوند.
وقتی دانه های شکر حل شد و از کناره ها شروع به جوشیدن کرد و به دمای ۱۱۲ درجه سانتیگراد رسید حرارت را خاموش کنید. (برای اندازه گیری یا از دماسنج مخصوص مایعات استفاده کنید یا از تجربیات خودتان استفاده کنید و پس از جوش آمدن چند جوش که زد کافیست، اگر زیاد بجوشد سوهان سفت میشود و اگر کم بجوشد سوهان بعد از پخت و سرد شدن نرم می ماند.)
بعد از این مرحله حرارت را خاموش کرده و به یکباره کره و کنجد را اضافه کنید و سریع مخلوط کنید تا کره آب شود، از مواد تا گرم است داخل قالب سیلیکونی بریزید. (به ضخامت فقط ۲ تا ۳ میلیمتر)
اگر ضخامت سوهان بیشتر باشد بعد از پخت سفت و خرد کردنش با دندان کار سختی خواهد بود ولی نازک بودن آن باعث تردی و کرانچی بودن آن میشود در حین ریختن در قالب اگر مواد سفت شد کمی حرارت دهید اما نجوشد فقط گرم و روان شود.
بعد از ریختن مواد داخل قالب، قالب را درون سینی فر قرار داده و در فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر گازی و (۱۶۰ درجه در فر برقی) به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید بعد از پخت از فر خارج کنید توجه کنید زمانی که از فر خارج کردید همچنان در حال جوشیدن است.
پس سریع آن را به شکل قالب با قاشق فرم دهید تا پس از سرد شدن شکل خوبی داشته باشد، بعد از سرد شدن از قالب جدا کرده و در ظرف سرو بچینید.
این شیرینی ماندگاری بالایی دارد و برای مناسبت ها گزینه جذابیه.