باقلوا رز نارگیلی یه شیرینی خوشمزه و مجلسی اما ساده و راحته که برای عید انتخاب خیلی مناسبیه.


مواد لازم برای تهیه باقلوا رز نارگیلی

  • پودر نارگیل ۱۲۰ گرم (یک و یک سوم لیوان)
  • شکر ۶۰ گرم (تقریبا یک چهارم لیوان)
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • روغن جامد (صاف قنادی یا نیمه جامد) ۲۰ گرم (حدودا ۱ قاشق غذاخوری)
  • آرد برنج ۱۰ گرم (تقریبا ۱ قاشق غذاخوری)
  • آرد سفید ۱۰ گرم (تقریبا ۱ قاشق غذاخوری)
  • خمیر بادام ۱۵ گرم (تقریبا ۱ قاشق غذاخوری) (جاش آرد برنج هم میشه)
  • زعفران به میزان لازم
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • شربت بار یا عسل
  • مغزیجات به دلخواه

اموزش شیرینی باقلوا رز نارگیلی

طرز تهیه باقلوا رز نارگیلی

برای شروع ابتدا پودر نارگیل، شکر و خمیر بادام (مارسپان) یا آرد برنج رو با هم با همزن با دور کند زدم.

مارسپان (خمیر بادام) ترکیب مساوی پودر بادام و پودر قند که می تونید در خونه هم درست کنید، ۱۰ گرم پودر بادام و ۱۰ گرم پودر قند و کمی گلیسرین و یا گلاب رو ترکیب کنید یک خمیر به دست میاد. (جاش می تونید آرد برنج بریزید)

یکی از تخم مرغ ها رو داخلش ریختم و یک دقیقه هم زدم، روغن جامد رو اضافه کردم و کمی زدم، تخم مرغ بعدی رو ریختم و وانیل ریختم، یک دقیقه هم زدم.

آرد برنج و آرد سفید رو اضافه کردم و در آخر زعفران ریختم. خمیر نه شل و نه خیلی سفت نباشه. اگر ماسوره رد نمیشه و سفته کمی تخم مرغ و اگر شل هست پودر نارگیل بریزید.

می تونید در چند رنگ درست کنید، قبل ریختن زعفران چند قسمت مواد رو کرده سفید، زعفرانی، کاکائویی، نسکافه ای و … درست کرد.

داخل قیف ماسوره آچاری (یا شکوفه) انداختم. ماسوره کوچک نباشه. داخل سینی شکوفه زدم.

کمی عسل رو با آب رقیق کردم، بادام (یا مغزی دلخواه) رو باهاش ترکیب کردم و روی شکوفه ها بادام قرار دادم. سینی رو در فر ۱۷۰ درجه که از یک ربع قبل گرم شده ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم.

برای شهد می تونید از شربت بار یا حتی از عسل رقیق شده با آب استفاده کنید‌.

شربت بار: یک لیوان شکر و نصف لیوان آب رو با هم مخلوط و روی حرارت ملایم قرار دادم تا بجوشه، قاشق نزدم و بعد زعفران و ۱/۲ قاشق مرباخوری آب لیمو ریختم.

۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت بمونه و بعد در صورت علاقه یکی دو قاشق گلاب ریختم و از روی حرارت برداشتم.

شیرینی که خنک شد بهش شربت نیمه گرم ریختم. کمی با شهد موند و بعد از شهد خارج کردم.

نکات مهم

  • با مقدار مواد بالا حدودا ۳۰ عدد شیرینی و وزن تقریبا ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم میشه.
  • بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز می تونید درست کنید. در مورد دستگاه های دیگه اطلاع ندارم.
  • ماندگاری داخل ظرف درب بسته یک ماه می مونه.

5/5 - (1 امتیاز)