عدس پلو یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانیه. عدس پلو به روشهای مختلفی طبخ میشه. عدس پلوی ساده یکی از این روشهاست. اما چگونه عدس پلو ساده درست کنیم؟ در ادامه با دستور پخت عدس پلو کتهای و بدون گوشت به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه عدس پلوی ساده و بدون گوشت برای 4 نفر
- برنج دو پیمانه
- عدس دو پیمانه
- پیاز بزرگ دو عدد
- کره پنجاه گرم
- آب زعفران دو قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- پودر گشنیز نصف قاشق چایخوری
- پود هل نصف قاشق چایخوری
- پودر گل محمدی نصف قاشق چایخوری
- زیره یا زیره سبز نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
- پودر دارچین دو قاشق چایخوری
- کشمش نصف پیمانه (به دلخواه)
- خرما ده عدد (به دلخواه)
- تخممرغ چهار عدد (به دلخواه)
طرز تهیه عدس پلو کتهای بدون گوشت ساده به صورت مرحله به مرحله
مرحله اول، خیساندن برنج
برنج رو از حدود یک ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید. میزان آب برنج بستگی به نوع برنجتون داره. اما به دلیل اینکه قراره عدس پلوی کتهای درست کنیم، بهتره آب برنج رو از حد معمول کمی کمتر بریزید.
مرحله دوم، پختن عدس
عدس رو به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید. مقدار آب باید به اندازهای باشه تا عدس نیم پز بشه. ابتدا به اندازهای آب بریزید تا روی عدس رو حدود یک سانتیمتر آب باشه. قابلمه رو روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا آب عدس به طور کامل تبخیر شه. اگه عدس هنوز نیمپز نشده بود کمی آب حوش اضافه کنید و دوباره صبر کنید تا آب عدس تبخیر شه.
مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ
پیاز رو به صورت خلالی خرد کنید داخل ماهیتابه بریزید. وقتی که پیاز سبک شد و آبش کشیده شد، کره و مقداری روغن اضافه کنید و پیاز رو تفت بدید تا طلایی شه. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویهها گرفته شه.
مرحله چهارم، دم گذاشتن عدس پلوی کتهای
در این مرحله، برنج رو روی حرارت قرار میدیم و وقتی به جوش اومد پیاز داغ و عدس رو به همراه پودر تخم گشنیز، پودر گل، زیره و دارچین به برنج اضافه میکنیم. وقتی آب برنج کشیده شد، برنج رو با استفاده از دمکنی دم میگذاریم. در صورتی که خواستید ته دیگ نونی یا ته دیگ سیبزمینی داشته باشید، وقتی آب برنج کشیده شد، کف یک قابلمه دیگه رو که داغ شده کمی چرب کنید و ته دیگ مورد نظرتون رو آماده کنید و بعد برنج رو قبل از دو گذاشتن به قابلمه جدید منتقل کنید و بعد دم بگذارید.
مرحله پنجم، تفت دادن کشمش
در این مرحله، در صورت دلخواه، کشمش و خرما رو داخل یک ماهیتابه به همراه مقداری کره با روغن تفت بدید و کنار عدس پلو به ضورت دور چین سرو کنید، اما اگه طعم شیرین در غذت رو دوست ندارید میتونید عدس پلو رو به همراه تخممرغ نیمرو نوش جان کنید.
راز خوشمزه شدن عدس پلوی بدون گوشت چیه؟
فوت و فن ها و رازهای خوشمزه شدن عدس پلوی بدون گوشت رو میشه در چند نکته خلاصه کرد:
- پیاز داغ به اندازه کافی در خوشمزه شدن عدس پلو بدون گوشت اهمیت زیادی داره.
- مخلوط کردن مواد در زمان به جوش اومدن برنج باعث میشه طعم مواد به طور کامل به خورد هم بره و عدس پلوی خوشمزهتری داشته باشید.
- استفاده از زعفران در درست کردن پیاز داغ تأثیر زیادی تو بهتر شدن طعم عدس پلو داره.
- برای درست کردن عدس پلوی بدون گوشت، از رب گوجهفرنگی در پیاز داغ استفاده نکنید.
- مهمترین راز خوشمزه شدن عدس پلوی بدون گوشت استفاده از ادویهها (تخم گشنیز، پودر گل، پودر هل و زیره) و به ویژه پودر دارچین هست.
بسیار عالی و سپاس از آموزش عالیتون
روش سریع و راحت و بی دردسر البته در نهایت غذای خوشمزه و خوش عطر
فقط چنتا نکته میخواستم بگم برای کسانی که با میزان آب برنج کته مشکل دارند همیشه یه پیمونه ثابت داشته باشین و یکی بیشتر از برنج آب بریزین یعنی ۱ پیمونه برنج دوپیمونه آب دو پیمونه برنج سه پیمونه آب و …برای تستشم بعد آب ریختن سطح برنج صاف کنید انگشت بزارید باید تا بند انگشت اول آب باشه نه کمتر نه بیشتر
در خصوص زعفرون من خودم برنج زرد دوست ندارم به همین خاطر برنج دم کرده تو استکان نزدیک حاضر شدن برنج یا بعد اینکه آبش کشیده شد میزارم تو برنج آخرسر باهاش برنج زعفرونی درست میکنم البته اگر باشه آب مرغم قاطیش میکنم
به جای دارچین سعی میکنم چوب دارچین تو قسمت های مختلف برنج بزارم و
درآخر اگر خواستین به برنج زعفرون بزنید قبل کره بزنید که جذب برنج بشه سوالی بود در خدمتتون هستم
نوش جان
ممنون عزیزم. مرسی