تو مازندران و شهرستان آمل یه شیرینی خوشمزه و پرطرفدار به اسم نون شامی یا نون خانی وجود داره. دستور پخت نون شامی مازندران خیلی ساده هست و به مواد خاصی هم نیاز نداره، به فر هم نیاز نداره و خیلی آماده هم پخته میشه. این نون سنتی مازندرانی بافت نرم و پفکی داره. نان شامی یا خانی می‌تونه یه میان‌وعده سالم و خوشمزه، یه عصرونه فوری یا یه شیرینی ساده برای دورهمی‌های دوستانه باشه.

نان شامی


مواد لازم برای تهیه نان شامی مازندرانی (آملی)

  • آرد سفید 2 لیوان (آرد به میزانی که خمیر غلیظ شه و از قاشق پایین بیاد)
  • ماست دو سوم لیوان
  • تخم مرغ 2 عدد
  • شکر نصف لیوان
  • پودر هل 1 قاشق چای‌خوری
  • دارچین 1 قاشق چای‌خوری
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
  • گردو آسیاب شده 2 قاشق غذاخوری سر پر (در صورت تمایل)
  • بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
  • پودر قند برای تزئین
  • روغن برای سرخ کردن

مواد لازم برای تهیه نان شامی مازندرانی (آملی)


طرز تهیه نون شامی مازندرانی، مرحله به مرحله

مرحله اول، آماده کردن خمیر

برای شروع ابتدا تخم‌مرغ‌ها رو تو یه ظرف جدا بشکنید تا از سالم بودنشون مطمئن بشید. سپس تخم‌مرغ‌ها رو داخل یک کاسه با اندازه مناسب بریزید و شکر و وانیل رو به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و با همزن خوب مخلوط کنید.

طرز تهیه نون شامی مازندرانی

در ادامه به ترتیب ماست، پودر هل، دارچین و گردو پودر شده رو هم اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید. سپس بیکینگ پودر و آرد کم کم و به مواد اضافه کنید.

نون سنتی مازندران

دقت کنید که مقدار آرد تقریبیه و ممکنه تمام دو لیوان آرد نیاز نشه. خمیر نون شامی باید نه خیلی شل باشه و نه خیلی سفت. وقتی که رد همزن رو خمیر موند، یعنی غلظت خمیر کافیه و دیگه نباید آرد اضافه کنید.

نان شامی آملی


مرحله دوم، سرخ کردن نون شامی آملی

برای سرخ کردن نان شامی تابه‌ای گود با عمق حدود 5 سانتی‌متر رو انتخاب کنید و روی حرارت قرار بدید و روغن بریزید تا داغ بشه.

وقتی که روغن داغ شد خمیر رو با استفاده از یک قاشق غذاخوری به صورت قاشق قاشق داخل روغن داغ بریزید تا سرخ بشه.

دستور نان شامی

زمان بدید تا نون شامی در روغن داغ با حرارت متوسط به طور کامل سرخ و برشته بشه. اگر حرارت خیلی زیاد باشه و نون شامنی رو زود از روغن خارج کنید ممکنه وسط نون شامی خوب نپزه و  خمیر باقی بمونه.

طرز پخت نان شامی

در زمان سرخ شدن نون شامی با استفاده از یک چنگال نون شامی‌ها رو به طور مرتب بچرخونید تا بهتر پف کنن.

نان شامی شمالی


مرحله سوم، تزئین نان شامی آملی

وقتی که هر دو طرف نان‌های شامی سرخ شدن، از روغن خارجشون کنید و روی پارچه‌ای نخی و تمیز قرار بدید تا روغن اضافه‌شون گرفته شه و بعد روشون پودر قند و دارچین بپاشید یا می‌تونید نون شامی‌ها رو تو پودر قند بغلتونیدو همپنین می‌تونید شکلات ذوب شده روی نون شامی‌ها بریزید.

دستور پخت نان شامی املی

نان شامی مازندران در کنار چای یه عصرونه عالیه. نوش جان


روش پخت نون شامی در ساندویچ ساز

برای این که یه نون شامی رژیمی و بدون روغن درست کنید، می‌تونید از ساندویچ ساز (ساندویچ میکر) استفاده کنید. برای این کار قالب ساندویچ ساز رو با مقدار کمی روغن فقط چرب کنید و وقتی که داغ شد، با قاشق مایه نون شامی رو داخلش بریزید و دربش رو ببندید. به این روش می‌تونید نان شامی رژیمی درست کنید.


فیلم طرز تهیه نون شامی مازندرانی