ترشی خارک یه ترشی خوشمزه که مزه ی لواشکی و ملسی داره! امیدوارم که این ترشی بسیار خوشمزه رو درست کنید و از طعم و مزه بی نظیرش لذت ببرید.
دستور تهیه ترشی خارک
برای شروع ابتدا تمر هندی رو با مقداری سرکه حل میکنیم و مقداری هم رُب انار و یه کم نمک را روی خارک ها یی که هسته شون رو جداو خلال کرده بودیم میریزیم (دقت کنید خارک ها رو بعد از شستن کاملا خشک کنید خیسِ آب نباشن که ترشی کپک نزنه.)
سپس درب قابلمه رو گذاشته و حدود یک تا یک ونیم ساعت یا کمی بیشتر روی شعله ملایم میجوشونیم. (دقت کنید که هر باری که در قابلمه رو برمیدارید تا ترشی رو هم بزنید، قطرات آبی که روی درب قابلمه هست توی ترشی نریزه که کپک نزنه.)
خارک ها نباید آنقدر پخته بشن که له بشن، باید کمی زیر دندون بیان ولی اینم بگم که خیلی خام هم نباید باشن. (موادش غلیظه نباید خیلی زیاد سرکه بریزیم آنقدر که تمر حل بشه و شیره ی تمر بدست بیاد.)
از روی عکس میشه غلظت ترشی و موادش رو تشخیص بدید که بدونید برای مقدار خارکی که در نظر گرفتید چقدر باید تمر و رب انار بزارید.
مقدار رب انارش از مقدار تمرهندی حتما باید بیشتر باشه و مزه ی رب انار غالب تره توی این ترشی. اگر تمایل داشتید یک یا دو حبه سیر رو کاملا له کنید و به ترشی اضافه کنید ولی زیاد نریزید که مزه ی سیرش خیلی معلوم باشه در همون حد که گفتم نه بیشتر اینم اختیاریه.
نکته: میتونید مقدار کمی از خارک هاتون رو رسیده (رطب) بزارید که طعم ترش و شیرینش بیشتر بشه من خودم همیشه این کار رو میکنم ولی نیم ساعت آخر اضافشون میکنم به ترشی چون خودشون رسیده و نرم هستن و نیاز زیادی به پخت ندارن. بعد از سرد شدن درون شیشه گرفته و داخل یخچال نگهداری بشه.
نوش جان