ترشک آلبالو با رب انار، این خوشمزه دوست داشتی طرز تهیه خیلی راحتی داره فقط یه کم حوصله میخواد. طعم این ترشک آدم رو به آسمون میبره. پیشنهاد میکنم اگه تو فصل آلبالوی تازه هستید، حتما این ترشک رو دست کنید. در ادامه با آموزش ترشک آلبالو خشک یا نازه با رب انار مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه ترشک آلبالو تازه با رب انار
- آلبالو ترش 2 کیلوگرم
- رب انار ترش 4 قاشق غذاخوری سر پر
- رب آلوچه 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- نمک 2 قاشق مرباخوری
طرز تهیه ترشک آلبالو تازه با رب انار
مرحله اول، شستن آلبالو
برای شروع ابتدا آلبالوها رو بشوییید و چمبه آلبالو رو جدا کنید.
مرحله دوم، خشک کردن اولیه آلبالو
آلبالوها رو داخل یک سینی بزرگ بریزید و پخش کنید و به مدت دو روز جلوی آفتاب بذارید تا آلبالوها کمی پلاسیده بشن. همچنین میتونید آلبالوها رو داخل سینی فر بریزید و پخش کنید و به مدت 3 ساعت در فر با دمای 75 درجه سانتیگراد بذارید.
مرحله سوم،اضافه کردن رب انار و نمک
در این مرحله آلبالوهای پلاسیده رو با نمک و رب انار و به دلخواه رب آلوچه مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا همه آلبالوها با رب انار مخلوط بشن. سپس آلبالو ها رو دوباره داخل سینی پخش کنید و به مدت 2 روز جلوی آفتاب بذارید. همچنین میتونید آلبالوها رو داخل سینی فر پخش کنید و دوباره به مدت 3 ساعت داخل فر با دمای 70 درجه سانتیگراد بذارید تا آب داخل بافت آلبالوها گرفته بشه و طعم رب انار به خورد آلبالو بره.
مرحله چهارم، نگهداری از ترشک آلبالو داخل فریزر
بعد گذشت دو روز جلوی آفتاب یا سه ساعت داخل فر، ترشک آلبالو خشک با رب انار آماده شده. اگه ترشک رو به مقدار مصرفتون تهیه کردید، داخل ظرف بربزید و تا 2 هفته داخل یخچال نگهداری کنید. اما اگه قصد دارید برای مدت طولانی ترشک رو نگهداری کنید، ظرف ترشک رو داخل فریزر بذارید.
طرز تهیه ترشک آلبالو خشک با رب انار
برای تهیه ترشک آلبالو خشک با رب انار، 1 کیلو آلبالو خشکه رو به مدت 5 ساعت داخل آب سرد خیس بدید. سپس آلبالوها رو به رب انار و نمک و به دلخواه رب آلوچه مخلوط کنید. سپس آلبالوها رو به مدت 2 ساعت داخل فر با دمای 70 درجه سانتیگراد یا به مدت یه روز جلوی آفتاب بذارید تا آماده ترشک آلبالو خشکه آماده بشه.
طرز تهیه ترشک آلبالو بدون رب انار
اگر ترشک آلبالو رو با این روش هم درست کنیید، رنگش بسیار بسیار عالی میشه. طعمش همکه دیگه نگمبراتون فوقالعاده میشه، فوقالعاده!
مواد لازم
- آلبالوی پاککرده ترش و بومی ۱ کیلو گرم
- آب ۳ لیوان
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ۱/۲ یا ۱ قاشق غذاخوری
- آبلیمو ۱/۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
آلبالوها رو پاک میکنیم و بعد وزن میکنیم. یککیلو آلبالو نیاز داریم.
نکتهای که بسیار مهم هستش اینه که از یه قابلمهی سایز متوسط استفاده کنین. یعنی کوچیک نباشه چون زیاد قل میخوره و سیاه و بدرنگ میشه ترشک. اگر هم خیلی بزرگباشه آبش زود بخار میشه و آلبالوها خاممیمونه و درست نمیره.
آلبالوها رو به همراه سه لیوان آب داخل قابلمه متوسط میریزیم. حرارت متوسط باشه. وقتی به جوش آمد کفهایی روی سطحش میاد که مرتب با یه قاشق کفها رو میگیریم تا ترشک خوشرنگ و شفاف بشه.
وقتی کف روش کمشد، حالا بهش دو ق غ سرخالی شکر و نصف قاشق غذاخوری نمکاضافه میکنیم. البته کاملا بسته به ذائقهی خودتون داره. میتونین اصلا شکر نزنین و فقط نمک بزنین. اجازه میدیم شکر حل بشه.
هر بیست دقیقه کمی هممیزنیم تا آبش جمع بشه.
نیمساعت آخر آبلیمو رو اضافه میکنیم.
میتونین مثل من کمیآبدار بردارین میتونین هماجازه بدین کامل آبش تبخیر بشه. ولی اگر کمی آبدار باشه تر و تازهتر میمونه و خوشمزهتر هم هست. مثل بازاریها میشه.
خنکشد بسته بندی کنین.
توی فریزر تا مدتها میمونه و توی یخچال هم دو سه ماهی فرصت دارین استفاده کنین.
طرز تهیه ترشک آلبالو و آلو با رب انار
مواد لازم
- نیم کیلو آلبالو
- یک کیلو آلو قرمز
- نمک ۱ قاشق مرباخوری
- آب ۱/۲ لیوان
- ۲ قاشق غذاخوری رب انار
- کمی نبات اگه ملس دوست دارید
طرز تهیه
آلبالوها را همراه نمک و آب میپزیم بعد آلوها را بدون آب میپزیم وقتی له شد هسته های آنها را جدا می کنیم اگه ملس دوست دارید نبات را اضافه کنید بعد آلبالوها و رب انار را اضافه می کنیم وقتی به غلظت مورد نظر رسید شعله را خاموش می کنیم وقتی کامل خنک شد داخل شیشه میریزیم.