در ادامه با روش تهیه یه شیرینی نوستالژی بدون فر و همزن و خیلی راحت به نام شیرینی میکادو مجلسی آشنا میشید. درسته که ساده هست و پیچیدگی خاصی نداره ولی مطمئنم خوشتون میاد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی میکادو مجلسی با آرد نخودچی
- نان میکادو ۶-۷ ورق
- آرد نخودچی ۱/۳ لیوان
- آرد سفید قنادی ۲ لیوان
- پودر قند الک شده ۱/۵ لیوان
- پودر کاکائو ۴ قاشق غذاخوری
- مخلوط روغن جامد و کره مارگارین ۱ لیوان
- روغن مایع ۱/۵ لیوان
- پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
برای تزیین
- شکلات قهوه ای به اضافه روغن مایع
- شکلات سفید به اضافه روغن مایع
آموزش شیرینی میکادو مجلسی به روش بازاری
برای شروع ابتدا آرد سفید الک شده را ۲۰ دقیقه تفت دهید.
سپس ارد نخودچی الک شده را به آرد سفید اضافه کنید و دوباره ۳۰ دقیقه تفت دهید تا کاملا بوی خامی ارد ها از بین برود.
بعد آردها را از روی گاز بردارید. هر دو آرد را دوباره الک کنید و به تابه برگردانید.
سپس پودر قند الک شده، پودر هل و پودرکاکائوی الک شده را به آرد اضافه کنید.
سپس مخلوط روغن جامد و کره را اضافه کنید. حالا تابه را روی گاز گذاشته و همه مواد را با هم مخلوط میکنیم.
بعد از مخلوظ شدن مواد کم کم روغن مایع را اضافه میکنیم تا به غلظت کشدار و غلیظ برسیم.
گاز را خاموش کرده و اجازه میدهیم حدودا ۲۰ دقیقه استراحت کند تا زمانی که دست را نسوزاند ولی ولرم باشد.
علت نچسبیدن شیرینی میکادو
نکته: این مرحله در کار نهایی بسیار مهمه پس دقت کنید دست رو نسوزونه ولی ولرم باشه، اگر مواد داغ باشه نان را خمیر میکنه و اگر سرد باشه لایه ها به هم نمیچسبه.
نان میکادو را روی میز کار قرار دهید. از مواد ولرم یک لایه بریزید و با کاردک یا پشت کارد آشپزخانه سحطش را به آرامی صاف کنید. (مواد نباید اون قدر کم یا اون قدر زیاد باشه)
دوباره یک لایه ورق میکادو و دوباره مواد اگر در حین کار موادتون سرد شد حتما مقداری گرم کنید تا ولرم بشه و دست رو نسوزونه و بعد دوباره بکشید.
این مراحل را تا ۶-۷ ورق ادامه بدید. توجه داشته باشید که لایه انتهایی فقط ورق میکادوی خالی هست.
روی کار یک کیسه فریزر بندازید یک تخته آشپزخانه قرار دهید و یک کتری پر از آب تا مواد کاملا باهم پرس شوند (حداقل به مدت ۳ ساعت، بیشتر باشه بهتر).
بعد از اینکه کاملا ورقه ها با هم کیپ شد روی کار شکلات قهوه ای بن ماری ریخته و با شکلات سفید طرح بدید.
نکته: حتما به شکلات ها روغن مایع اضافه کنید تا در هنگام طرح و برش شکلات ها نشکنه.
بعد از گرفتن شکلات ها با خط کش یا چشمی برش بزنید و سرو کنید.
مطلب پیشنهادی: طرز تهیه شیرینی میکادو بدون آرد نخودچی
روش دوم تهیه شیرینی میکادو
مواد لازم
- ۱ پیمانه آرد نخودچی
- ۲ پیمانه آرد
- ۱ و نیم پیمانه پودر قند
- ۵۰۰ گرم روغن (ممکنه روغن کمتر یا بیشتر استفاده بشه)
- کره ۵۰ گرم
- وانیل
- پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
- نان میکادو
- شکلات تخته ایی برای تزئین
آرد رو ۲۰ دقیقه با حرارت کم تفت بدین تا بوی خامیش گرفته بشه.
آرد نخودچی رو هم جدا ۵ دقیقه تفت بدین. بعد آردها رو با پودر قند مخلوط کنید، اگه دو طعم میخواین مواد رو نصف کنید و به ی قسمت پودر کاکائو بزنید.
روغن و کره رو بذارید تا داغ بشه و آردو روغن رو به اندازه نیاز یک لایه با هم مخلوط کنید تا مواد سرد نشه. لایه بعدی رو هم همینطور ادامه بدین تا ۶ لایه. در آخر روی شیرینی یک تخته گوشت بذارید، من کیسه برنج ۱۰ کیلویی رو روی شیرینی گذاشتم تا لایه ها پرس بشن و بهم بچسبن.
- مقدار روغن تقریبی هست، چون آردها باهم فرق دارن و بعضی آردها ممکنه روغن بیشتری بخواد.
- حواستون باشه نان میکادو تازه و ترد باشه.
- وقتی خواستید روغن رو به آردها اضافه کنید یکدفعه اضافه نکنید. کم کم این کارو انجام بدین تا مواد سرد نشه. چون اگه سرد بشه لایه ها بهم نمیچسبه و جدا میشه.
- روغنتونو حتما داغه داغ کنید.
- موادتون هم باید شل باشه دبگه نه بیش از اندازه.
- بعد از پایان کار حتما وزنه سنگین بذارید بعد ۳،۴ ساعت بذارید تا کاملا خنک بشه و لایه ها بهم بچسبن.
بهتون قول میدم اگه یکبار با این روش درست کنید دیگه سراغ دستورهای دیگه نمیرین و از بیرونم نمیخرین.
طرز تهیه میکادو حرفه ای
شیرینی میکادو از اوناس که حتما همه یه بار تا حالا خوردیم و هر موقع بهش فکر میکنیم، مزشو زیر زبونمون حس میکنیم!
مواد لازم
- پودر قند ۲۲۵ گرم
- روغن مایع ۲۲۵ گرم
- روغن جامد (یا کره) ۱۵۰ گرم
- آرد نخوچی ۱۵۰ گرم
- آرد ۳۰۰ گرم
- پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
- پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
- وانیل ۱ قاشق چای خوری
- شکلات ۹۰ گرم
- نان میکادو ۷ ورق
مواد لازم برای تزئین
- شکلات تلخ (۱۰۰ گرم) + ۲ قاشق مرباخوری روغن مایع
- شکلات سفید (۱۰۰ گرم) + ۲ قاشق مرباخوری روغن مایع
طرز تهیه
اول از همه آرد رو رو حرارت متوسط تفت میدیم تا خامی آرد گرفته بشه، حالا آرد نخودچی رو اضافه میکنیم و حدودا ده دقیقه دیگه هم تفت میدیم.
پودر کاکائو رو اضافه میکنیم و باز ۵ دقیقه تفت میدیم، حالا مواد رو الک میکنیم، بعد دوباره روی حرارت میزاریم، روغن جامد و وانیل و پودر هل و تقریبا نصف روغن رو به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم بعد مابقی روغن رو اضافه میکنیم.
بعد شکلات رو به مواد اضافه میکنیم تا مواد یکدست بشه و به غلظت مناسب برسه. (توجه کنید که مقدار روغن به آبخوری آردتون بستگی داره) وقتی مواد یکمخنک شد، هر لایه از نون رو برمیداریم و روش از مواد میریزیم و پخش میکنیم، فشار میدیم تا بهم بچسبه، تا لایه آخر همین کار رو میکنیم.
علت نچسبیدن شیرینی میکادو
توجه کنید که مواد نه باید خیلی سرد باشه نه خیلی داغ باشه که مواد بتونه راحت بهم بچسبه، وقتی لایه آخر رو گذاشتیم یه سینی روش میزاریم و یه جسم سنگین هم روش میزاریم و به مدت ۶ ساعت میزاریم توی یخچال استراحت کنه، شکلات رو به روش بن ماری ذوب میکنیم و روغن مایع بهش اضافه میکنیم و میزاریم حتما به دمای محیط برسه، رو لایه بالایی میریزیم و پخش میکنیم و با کردک تزئینش میکنیم و میزاریم شکلات روش ببنده، بعد برش میزنیم و نوش جان.
توجه کنید اگر وقتی شکلات رو به مواد اضافه کردین موادتون سفت شد، یکم روغن مایع یا کره بهش اضافه کنید تا به غلظت کافی برسه، اگر هم موادتون شل بود بهش آرد تفت داده اضافه کنید.
طرز تهیه میکادو با روغن مایع
مواد لازم
- آرد سفید ۱ و ۱/۲ لیوان
- آرد نخودچی ۲/۳ لیوان
- پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری
- کره ۱۰۰ گرم
- روغن مایع به میزان لازم (حدود ۱ لیوان)
- پودر قند ۱ لیوان کاملاً سر پر
- پودر دارچین یا پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- ورق میکادو ۶ عدد
برای تزئین
- شکلات تخته ای ۱۲۰ گرم
- شکلات سفید کمی به دلخواه
- روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
آرد سفید رو داخل تابه الک کنید و یک ربع با حرارت ملایم تفت بدید بعد آرد نخودچی رو اضافه کنید و یک ربع دیگه تفت بدید. پودر کاکائو رو اضافه کنید و بعد از اینکه با مواد مخلوط شد از روی حرارت بردارید.
مخلوط آردها و پودرکاکائو رو از تابه خارج کنید و دوباره توی همون تابه الک کنید.
روی حرارت بزارید، کره اضافه کنید و روغن مایع رو کم کم بریزید تا مواد روون و یکدست بشه. (مقدار روغن مایع چشمیه و به جنس آرد بستگی داره)
پودر قند و دارچین رو هم اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. اگه دیدید مواد غلیظ شده دوباره کم کم روغن مایع بریزید تا روون بشه و بعد از روی حرارت بردارید.
مواد باید ولرم بشه. اگه خیلی داغ باشه بعدا شیرینی میکادو نرم میشه و اگه سرد باشه لایه ها به هم نمیچسبه.
۲-۳ ملاقه از مواد ولرم رو روی نون میکادو بریزید و پهن کنید و به نون میکادو روش بزارید، فشار بدید تا لایه ها به هم بچسبه و دوباره روش مواد بریزید و پهن کنید و نون میکادو بزارید این کار رو ادامه بدید تا موادتون تموم بشه.
اگه در حین کار نواد سرد شد دوباره گرمش کنید ولی نزارید خیلی داغ بشه.
لایه آخر رو که گذاشید حسابی فشار بدید و یه جسم سنگین روی شیرینی بزارید و تو یخچال بزارید.
میتونید بعد از ۲ ساعت برش بدید ولی بهتره یه شب تو یخچال بمونه تا حسابی خودشو بگیره.
برای تزئین شکلات رو روی بخار کتری بزارید و وقتی ذوب شد روغن مایع بهش اضافه کنید تا موقع برش دادن نشکنه و موقعی که از حرارت افتاد روی شیرینی بریزید و پهن کنید برای زیباتر شدن میتونید ازشکلات سفید هم استفاده کنید و به دلخواه روش طرح بندازید.
یک ربع تو یخچال بزارید و بعد به سایز دلخواه برش بدید و نوش جان کنید.
طرز تهیه شیرینی میکادو کاکائویی با پیمانه لیوان
از شیرینی های دوست داشتنی که برای مجالس خیلی عالیه! اونم از نوع خونگیش، این شیرینی راحت که خیلی طرفدار داره و از شیرینی های بدون فر هم حساب میشه!
مواد لازم
- آرد سفید قنادی (یا نانوایی ) ۱۵۰ گرم، ۱ لیوان
- آرد نخودچی ۱۰۰ گرم تقریبا دو سوم لیوان
- کره ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۱۳۰ گرم ، نصف لیوان
- پودر قند ۱۵۰ گرم ، حدودا دو سوم لیوان
- پودر کاکائو ۲ ق غ
- پودر هل ۱ ق م
- پودر دارچین ۱ ق م (در صورت تمایل )
- شکلات تخته ای حدودا ۵۰ گرم
- نان میکادو ۵ ورق (لوازم قنادی ها دارن)
طرز تهیه
آرد ها رو جدا جدا الک کردم. اول آرد سفید یا آرد نانوایی رو ده دقیقه تفت دادم . بعدش آرد نخودچی رو اضافه کردم و با هم باز ده دقیقه تفت دادم.
پودر کاکائو رو الک کردم و اضافه کردم. پودر هل و دارچین (من خودم دارچین نریختم) اضافه کردم. کره و روغن مایع رو اضافه کردم و بعد پودر قند رو ریختم و خوب مخلوط کردم. این مواد نباید شل و نباید سفت باشه.
یه ورق نان میکادو گذاشتم از مواد (تاکید می کنم گرم خیلی نباشه سرد هم نباشه مواد. اگه خیلی گرم باشه نون میکادو نرم میشه اگه سرد هم باشه لایه ها بهم نمی چسبه) مقداری روی نان میکادو گذاشتم و با پالت یکدست و یکنواخت پخش کردم. حتما همه نقاط یکسان پخش بشه تا جای خالی هم نمونه.
روش یه ورق دوباره قرار دادم و کمی با دستم فشار دادم و دوباره از مواد به همین نحو ریختم. از ۵ ورق استفاده کردم ۴ لایه شد.
در آخر روش یک چیزی که کمی نیمه سنگین باشه روش قرار دادم و گذاشتم یخچال دو ساعت بمونه.
بعد از اون شکلات تخته ای رو به روش بن ماری آب کردم. روی نون میکادو ریختم و همه نقاط پخش کردم و شکلات سفید آب شده رو داخل قیف یکبار مصرف ربختم و روش طرح زدم و در یخچال قرار دادم که ببنده و بعد با چاقوی اره ای و تیز برش دادم.
ورق میکادو سایزش ۲۵ ×۳۰ بودش که استفاده کردم. با این مقدار حدودا ۶۰ عدد میکادو شد برش هایی به اندازه ۲.۵ سانت در ۵ سانت هر کدومش رو بریدم سایزش بسته به خودتون داره من به این سایز برش دادم.
نوش جان
طرز تهیه میکادو حرفه ای بدون کره
مواد لازم
- آرد سفید ۲ پیمانه
- آرد نخودچی ۱ پیمانه
- پودر قند ۱ و نیم پیمانه
- روغن جامد ۳/۴ پیمانه
- روغن مایع ۱ پیمانه
- پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری
- نان میکادو ۵ تا ۶ ورق بزرگ
- شکلات تخته ای ۱۰۰ گرم
- شکلات سفید
طرز تهیه
آرد سفید رو داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم ۱۵ دقیقه تفت بدین تا خامی آرد گرفته بشه. سپس آرد نخودچی رو هم به آرد سفید اضافه کرده و مجدد ۱۰ دقیقه دیگه تفت بدین. (حرارت خیلی کم باشه چون آرد نخودچی زود میسوزه)
تابه رو از روی حرارت بردارین و آرد رو ۲ بار الک کنید و مجدد تابه رو روی حرارت ملایم قرار بدین. روغن جامد و نصف روغن مایع رو به آرد اضافه کرده و مخلوط کنید.
پودر کاکائو و پودر قند رو هم به ترتیب اضافه و مخلوط کنید. بعد از اینکه پودر قند رو اضافه کردین اگه موادتون سفت بود بقیه روغن مایع رو هم کم کم اضافه کرده و مخلوط کنید تا موادتون کاملا روان بشه و به غلظت مناسب برسه، سپس تابه رو از روی حرارت بردارین.
هر بار مقداری از مواد روی نان میکادو بریزید و با کاردک یا چاقو روی سطح نان به طور یکنواخت پخش کنید. مجدد روی مواد نان میکادو بزارید و کمی فشار بدین تا به لایه پایینی بچسبه و مجدد همین ترتیب رو ادامه بدین. (من ۶ ورق نان میکادو استفاده کردم)
مواد بین لایه ها زیاد نریزید،فقط در حدی که روی نان میکادو رو پوشش بده کافیه. در نهایت روی لایه آخر جسم نسبتا سنگینی قرار بدین و نیم ساعت صبر کنید تا لایه ها کاملا بهم بچسبن.
شکلات تخته ای را به روش بن ماری ذوب کنید و با ۱ ق غذاخوری روغن مایع مخلوط کنید تا روان بشه و روی نان میکادو بریزید و صاف کنید. شکلات سفید را هم ذوب کنید و داخل قیف بریزید و روی شکلات سیاه خط بکشید و سپس با خلال دندان طرح ایجاد کنید.
وقتی شکلات روی نان کاملا خشک شد با چاقوی تیز و خط کش به هر سایز و مدل دلخواه که دوست دارین برش بزنید. داخل ظرف درب دار داخل یا خارج از یخچال میتونید نگهدارید. داخل یخچال تا چند هفته ماندگاری داره.