تاتلی ایرمیک یه شیرینی ترکیه ای خوشمزهست که با آرد سمولینا درست میشه و هر چی از خوشمزگی این شیرینی بگم کمه، فوق العاده خوشمزه و جذاب و راحت که اگر یک بار امتحان کنید دیگه شیرینی دیگه ای رو اتنخاب نخواهید کرد!
مواد لازم برای تهیه شیرینی تاتلی ایرمیک ترکیه ای
- ماست نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- روغن مایع نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- کره ۳ قاشق غذاخوری
- آرد سمولینا یک لیوان فرانسوی دستهدار
- تخم مرغ یک عدد
- آرد یک ونیم لیوان فرانسوی دستهدار
- بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری سر خالی
- وانیل یک قاشق چایخوری
برای شربت
- آب یک و نیم لیوان فرانسوی دستهدار
- شکر یک و نیم لیوان فرانسوی دستهدار
- آب لیمو یک قاشق غذاخوری
مواد میانی
- پودر گردو یا پودر فندق (که البته گردو خوشمزه تره)
- یک قاشق غذاخوری گلاب
آموزش دستور پخت شیرینی تاتلی ایرمیک خوشمزه و مجلسی ترکیه ای
برای شروع ابتدا شکر و آب رو داخل ظرف روی حرارت متوسط تا شکر حل شه و جوش بیاد.
جوش که اومد، آب لیمو رو اضافه کنید و روی حرارت ملایم یک ربع بجوشه، بعد خاموش کنید و بذارین سرد شه.
برای خمیر، روغن، کره، تخم مرغ که به دمای محیط رسیدن و ماست رو با هم مخلوط کنید.
سپس آرد سمولینا و وانیل و بکینگ پودر رو اضافه کنید و در آخر آرد الک کرده رو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یک خمیر نرم بدست بیاد.
برای مواد میانی پودر گردو یا فندوق رو با گلاب کخلوط کنید و به صورت خمیر درش بیارین تا راحت تر کار کنید.
حالا از خمیر به اندارهی گردو بزرگ بردارین و وسطش رو گود کنید و از خمیر گردو به اندازهی فندق وسطش بذارین وخوب گردش کنید وداخل آرد سمولینا بغلتونید وداخل سینی فر بچینید.
همه خمیر رو به همین صورت درست کنید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بپزین. البته بازم به دمای فرتون بستگی داره.
بعد از اینکه از فر در آوردین بلافاصله شربت سرد رو روش بریزین و صبر کنید تا شربت به خوردش بره. اگه یک شب تا صبح بمونه بهتره. نوش جان
طرز تهیه تاتلی ایرمیک لقمه ای
لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم لیوان دسته دار فرانسوی
مواد لازم:
- نصف لیوان ماست
- نصف لیوان روغن مایع
- نصف لیوان ایرمیک (آرد سمولینا)
- 1 عدد تخم مرغ
- 1 پاکت بکینگ پودر(10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
- 1 پاکت وانیل شکری(5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- آرد به مقدار لازم (به اندازه ای ریخته شود که خمیر نرمی شود)
برای شربت:
- 3 لیوان آب
- 3 لیوان شکر
- 5 تا 6 قطره آبلیمو
ایرمیک برای خمیر تاتلی
طرز تهیه:
ابتدا شربت را آماده کنید. آب، شکر و آبلیمو را داخل قابلمه بریزید و روی اجاق بذارید تا بجوشد. وقتی شروع به جوشیدن کرد تایم بگیرید و 3_2 دقیقه دیگر اجاق را خاموش کنید و شربت را کنار بذارید سرد شود.
برای خمیر تاتلی ماست، روغن مایع، ایرمیک، تخم مرغ، وانیل و بکینگ پودر را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید. آرد را کم کم و با کنترل بریزید و ورز دهید مقدار آرد به اندازه ای باشد که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد و قابل شکل دادن باشد.
خمیر را به چهار قسمت تقسیم کنید. هر خمیر را روی میز شکل رول دهید و به ایرمیک آغشته کنید. با چاقو به اندازه های مساوی برش بزنید و داخل سینی بچینید. (نیاز به چرب کردن سینی نیست، میتوانید کف سینی کاغذ روغنی بذارید.)
در فر 170 درجه از قبل گرم شده تا وقتی که رنگش طلایی شود بپزید. (حدود 25 تا 30 دقیقه به حرارت فر شما بستگی دارد) بعد از پخت از فر بیرون آورید و شربت سرد را روی لقمه های ایرمیک گرم بریزید.
تاتلی های شربتی، شربت را دیر جذب میکند توصیه میکنم یک شب قبل درست کنید تا شربت را خوب جذب کند.
نوش جان
نکته:
تجربه خودم در مورد تاتلی های شربتی این است که داخل فر کاملا بپزد و ترد شود چون وقتی شربت را جذب میکند نرم میشود.
زمان نگه داشتن داخل شربت هم به خودتان بستگی دارد من خودم خیلی داخل شربت نگه نمیدارم وقتی کمی شربت را جذب کرد از داخل شربت به ظرف دیگر انتقال میدم شما هم میتوانید با خوردن یکی از تاتلی ها مقدار شربت را تست کنید و از شربت بیرون آورده یا نگه دارید.
طرز تهیه تاتلی ایرمیک شیری با بیسکوییت
مواد لازم
- شیر 1 لیتر
- 1 لیوان شکر
- 1 لیوان ایرمیک یا سمولینا
- 1 لیوان پودر نارگیل
- 1 پاکت وانیل 5 گرمی ترک یا کمی وانیل ایرانی
- بیسکویت
طرز تهیه
1. شیر، شکر و ایرمیک را در قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق گاز بزارید و مدام هم بزنید تا کرم غلیظ شود و قوام پیدا کند.
2. وقتی کرم قوام پیدا کرد و غلیظ شد پودر نارگیل و وانیل را اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
3. قالب تون را با آب خیس کنید و این کرم را که آماده کرده ایم تا داغ است در قالب بریزید.
4. بیسکویت کاکائویی پتی بور را که از وسط نصف کرده اید در کرم فرو کنید.
5. دسر را به مدت 4 ساعت در یخچال استراحت دهید. بعد از استراحت آن را در ظرف پذیرایی برگردانید.
نوش جان