یکی از خوشمزه ترین و شیک ترین غذاها برای مجالس و مهمونی ها می تونه ، انواع ته چین باشه مخصوصا ته چین آلبالو با گوشت، ته چین آلبالو یکی از اون خوشمزه هایی هست که طعم و مزه ای مانند آلبالو پلو داره!

مواد لازم برای تهیه ته چین آلبالو با گوشت چرخ کرده قلقلی برای ۴ نفر

  • برنج ۳ پیمانه
  • آلبالو بدون هسته ۳۵۰ گرم (حدود ۲ لیوان)
  • شکر ۱۶۰ گرم (حدود ۲/۳ لیوان)
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • ماست چکیده نصف لیوان
  • روغن مایع ۱/۳ لیوان
  • گلاب ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (دل به خواهی)
  • خلال بادام و خلال پسته و زرشک به میزان لازم

دستور پخت ته چین آلبالو با گوشت چرخ کرده قلقلی

طرز تهیه ته چین آلبالو با گوشت چرخ کرده قلقلی

نیم کیلو آلبالو رو هسته و چوب هاش رو جدا کردم. حدود ۳۵۰ گرم (حدود ۲ لیوان) آلبالو بدون هسته میشه.

توی یه قابلمه آلبالو و شکر ریختم و یک شب تا صبح در یخچال قرار دادم. خودش آب می اندازه، سپس روی حرارت ملایم گذاشتم و کف هاش رو گرفتم، شروع به جوشیدن کرد، حدود ۱۰ دقیقه بجوشه و بعد آلبالو ها رو از شربت خارج کردم.

برای ته چین خود آلبالو رو می خوایم، اگر ته چین نمی کنید لا به لای پلو شربت می تونید بریزید.

یک پیاز رنده شده و آب گرفته رو به گوشت چرخ کرده اضافه، بهش نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران ریختم و ورز دادم. کوفته قلقلی درست کردم. قلقلی ها رو با روغن روی حرارت ملایم سرخ کردم.

می تونید جای قلقلی، از گوشت مرغ استفاده کنید.

برنج رو از چند ساعت قبل خیسونده بودم. در آب جوش برنج رو ریختم و وقتی نیم پز شد آبکش کردم.

زرده تخم مرغ (توی ته چین سفیده رو دوست ندارم، می تونید از دو تخم مرغ کامل هم استفاده کنید) ، ماست (چکیده)، روغن مایع، زعفران (با دست و دل بازی بریزید)، نمک، فلفل، گلاب (خوشتون نمیاد نریزید) با هم مخلوط کردم و برنج آبکش شده رو اضافه کردم.

کف و دیواره ظرفم رو چرب کردم. نیمی از مواد برنج زعفرانی رو ریختم و فشرده کردم. آلبالوها (بدون شربت) و کوفته قلقلی رو ریختم. (مقداری از آلبالو و کوفته قلقلی رو برای تزئین رویه نگه داشتم) مابقی برنج رو ریختم و فشرده کردم. روش هم کمی کره یا روغن ریختم.

روی گاز، دم کنی بزارید، حرارت ملایم، ۴۵ الی ۵۰ دقیقه.

داخل فر، روش فویل بپیچید و سوراخ کنید، دمای ۱۷۰، ۱۸۰ درجه، ۵۰ الی ۶۰ دقیقه.

داخل دیس قرار دادم و با آلبالو، کوفته قلقلی، خلال بادام، خلال پسته، زرشک تزئین کردم. نوش جان