هرکس این ته چین گوشت ریش ریش و بادمجان رو نخوره،از دستش رفته! ته چین گوشت و بادمجون، معرکه است. چندین بار پختمش، از بس خوشمزه است
مواد لازم برای تهیه ته چین گوشت ریش ریش و بادمجان
- بادمجان سه الی چهار عدد
- گوشت به مقدار لازم
- تخم مرغ دو عدد کامل + یک عدد زرده
- برنج ۳ پیمانه
- ماست چکیده یک پیمانه
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- گلاب یک قاشق غذاخوری
- آبلیمو یک قاشق چایخوری
- پیاز 1 عدد
- روغن یک چهارم پیمانه
- کره ۵۰ گرم آب شده
دستور پخت ته چین گوشت ریش ریش و بادمجان
ابتدا گوشت رو با پیاز فراوان و سیر چوب دارچین و زعفران دم کرده و کمی آب گذاشتم پخت.
بعد از پخت گوشت رو ریش ریش کردم و ی مقدار از آب گوشت رو کنار گذاشتم، بادمجان ها رو هرطوری که دوست دارید برش بدید و من حلقه ای برش دادم و سرخ کردم (بادمجان حتما تازه باشه چون خوشمزه تره،از بادمجان فریزری استفاده نکنین)
داخل قابلمه روغن ریختم و پیاز خرد کردم و سرخش کردم.
بعد گوشت های ریش شده رو بهش اضافه کردم و نمک و فلفل و کمی دارچین و زعفران و اضافه کردم و تفت دادم.
بعد برنج رو با آب و نمک و روغن رو حرارت گذاشتم و برنج رو کمی زنده تر بردارید و بعد آبکش کردم.
تخم مرغ و زرده رو داخل ظرفی ریختم و دوباره نمک، فلفل و ماست اضافه کردم و کاملا مخلوط کردم،سپس آبلیمو و گلاب و زعفران رو اضافه کردم و تقریبا نصف پیمانه آب گوشت و روغن مایع و کره هم اضافه کردم و کاملا مخلوط کردم.
سپس برنج آبکش شده که خنک شده (حتما خنک بشه تا ته چین بوی تخم مرغ نگیره). به مواد بالا اضافه و آروم مخلوط کردم، داخل تابه روغن ریختم،کمی زیاد بریزین، سپس یک مقدار از برنج ته چینی ریختم و خوب صاف کردم و از مواد گوشتی روی برنج ریختم و بعد بادمجان ها رو چیدم روی گوشت ها و مابقی برنج رو روش ریختم و کاملا صاف کردم و چند تکه کرده هم گذاشتم روی برنج و گذاشتم دم بکشه.
در آخر برای اینکه بفهمیم ته چین آماده است یا نه، از رنگ اطراف ته چین متوجه میشیم. اگه رنگش تغییر کرده بود و از قابلمه کمی جدا شده بود یعنی پخته. معمولا یک ساعت برای پخت کافی هست.
نكته اساسي بعدي حتماً از شعله پخش كن استفاده كنيد. حدوداً نيم ساعت تا ٤٠ دقيقه با شعله ملايم به اين صورت تهچين تون خوشرنگ ميشه.
اگر هم ميخوايد روي برنج تون مانند زيرش برشته بشه ميتونيد درب قابلمه رو برداريد و در فر ، شعله ي بالاي فر رو روشن كنيد تا برشته بشه در صورتي كه دستگيره قابلمه تون فلزي باشه در غير اينصورت دستگيره قابلمه تون از حرارت فر آب ميشه.