دلمه بادمجون، بادمجون شکم پر یا کارنیاریک (بادمجون شکم پر ترکی) یه غذای آسیایی و فوقالعاده خوشمزه هست که در ایران، ترکیه، فلسطین و کشورهای دیگه طبخ میشه. بادمجان شکم پر برای مهمانی غذای بسیا مناسبیه. اگه غذاهایی که با بادمجون درست میشه رو دوست دارید، حتما یک بار بادمجون شکم پر با این دستور پخت رو امتحان کنید. در ادامه با طرز تهیه بادمجان شکم پر به صورت مرحله به مرحله آشنا میشوید.
مواد لازم برای تهیه بادمجون شکم پر ترکی (کارنیاریک)
- بادمجان دو عدد
- پیاز متوسط یک عدد
- گوشت چرخکرده 100 گرم (به ازای هر بادمجان 50 گرم)
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- زردچوبه
- پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- پودر پاپریکا نصف قاشق چایخوری
- قارچ 8 عدد
- پنیر پیتزا دو قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه سس بادمجون شکم
- پیاز متوسط یک عدد
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- پودر گشنیز یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- فلفل چیلی نصف قاشق چایخوری
- پاپریکا نصف قاشق چایخوری
- رب انار یا رب آلوچه یک قاشق غذاخوری
- گوجهفرنگی دو عدد
- سیر یک حبه
طرز تهیه دلمه بادمجون یا بادمجون شکم پر مجلسی و خوشمزه، مرحله به مرحله
مرحله اول، خیساندن بادمجان در آب نمک
بادمجانها رو پوست بگیرید و به شکل کامل به مدت 30 دقیقه داخل آب نمک قرار بدید. البته میتونید پوست بادمجونها رو نگیرید. اما خب بادمجون با پوست کمی از زیبایی ظاهری غذا کم میکنه و خوردن بادمجون با پوست برای بعضی از افراد راحت نیست.
مرحله دوم، سرخ کردن بادمجان
بادمجونها که کامل خشک شدن رو به صورت کامل داخل روغن سرخ کنید به طوری که تمام قسمتهای بادمجون طلایی بشه.
مرحله سوم، آماده کردن مواد داخل بادمجونها
پیازها رو رنده یا خرد کنید و با کمی روغن تفت بدید و مقداری زردچوبه بهش اضافه کنید.
وقتی زردچوبه با پیاز یه تفت کوچک خورد گوشت چرخکرده رو اضافه کنید و وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد، ادویهها که شامل پودر تخم گشنیز، نمک، فلفل و پاپریکا بود رو اضافه کنید.
کمی بعد یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی رو هم اضافه کنید.
نکته: مواد رو به کنارههای ماهیتابه بزنید و وسط ماهیتابه رو خالی کنید. رب گوجهفرنگی رو در مرکز ماهیتابه کمی تفت بدید که خوشرنگ بشه و بعد با بقیه مواد مخلوط کنید.
سپس یک فنجان آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید تا گوشت به طور کامل بپزه.
زمانی که آب گوشت به طور کامل کشیده شد، مواد داخل بامجون آماده میشه.
نکته: برای تهیه بادمجان شکم پر با سویا میتونید گوشت چرخکرده رو با سویا جایگزین کنید یا از 50 گرم گوشت چرخشده و 50 گرم سویا استفاده کنید.
اگر دوست داشتید میتونید یک قاشق غذاخوری زرشک تفت داده شده رو با گوشت مخلوط کنید.
مرحله چهارم، آماده کردن سس
برای آماده کردن سس یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی داخل ماهیتابه تفت بدید و بعد ادویهها رو که شامل نمک، پودر گشنیز، فلفل سیاه، فلفل چیلی و پاپریکا بود رو اضافه کنید.
در ادامه یک قاشق غذاخوری رب انار (یا آلوچه) رو اضافه کنید و کمی بعد دو عدد گوجهفرنگی رنده شده رو اضافه کنید و سپس 1.5 فنجان آب جوش و در آخر یک حبه سیر رنده شده رو اضافه کنید و سپس اجازه بدید سس به طور کامل جا بیفته و بعد از روی حرارت بردارید.
در آخر دوباره یک فنجان آب جوش به سس اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم، پر کردن داخل بادمجونها
شکم بادمجونها رو مثل عکس زیر باز کنید و با یک قاشق غذاخوری کمی فشرده کنید و در صورتی که بادمجون تخم داشت، تخمها رو خارج کنید.
با موادی که برای داخل بادمجونها آماده کرده بودید شکم بادمجونها رو پر کنید و روی آن کمی فلفل دلمهای رنگی بریزید که خیلی زیباتر میشه.
طرز تهیه بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا و قارچ
برای تهیه بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا و قارچ 8 عدد قارچ رو خرد کنید و به همراه گوشت تفت بدید. وقتی که گوشت و قارچ رو داخل بادمجون ریختید، مقداری پنیر پیتزا روی بادمجون بریزید.
مرحله ششم، پخت نهایی
در این مرحله باید بادمجونهای شکمپر رو داخل ماهیتابه بچینید تا به همراه سس بپزه. ماهیتابه رو روی حرارت بگذارید و درب ماهیتابه رو ببندید تا پنیر پیتزا آب بشه، وقتی پنیر پیتزا آب شد، دلمه بامجون یا بادمجون شکم پر آماده شده.
طرز تهیه بادمجان شکم پر در فر، تستر یا ماکروفر
برای پخت بادمجان شکم پر در فر یا تستر یا ماکروفر، بادمجانها رو به همراه سس داخل ظرفی مناسب برای فر بچینید و روی ظرف رو با فویل آلومینیومی بپوشونید و به مدت 20 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار بدید.
نوش جان.
فیلم آموزش تصویری بادمجان شکم پر