خورش گوجه سبز از خورش‌های اصیل ایرانیه که با میوه درست میشه. خورشت گوجه سبز رو هم با گوشت قرمز درست میکنن و هم با گوشت سفید مثل مرغ. این خورش طعم بسیار خوبی داره، اما خب شاید مورد علاقه بعضی افراد نباشه.

تو فصل بهار که گوجه سبز تازه در دسترس هست، حتما این خورشت بهاری و خوشمزه رو درست کنید و از مزه بی‌نظیر خورش گوجه‌سبز لذت ببرید.

طرز تهیه خورش آلوچه مجلسی


مواد لازم برای تهیه خورش گوجه سبز برای دو نفر

  • گوحه سبز 300 گرم
  • سینه مرغ 300 گرم
  • پیاز یک عدد
  • جعفری تازه 250 گرم
  • نعناع تازه 80 گرم
  • آب مرغ دو لیوا
  • زردچوبه یک سوم قاشق چای‌خوری
  • نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
  • رب آلوجه دو قاشق غذاخوری
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورش گوجه‌سبز اصیل و مجلسی

مرحله اول، خرد کردن نعناع و جعفری

برگ‌های جعفری و نعناع رو بعد از شستشو و خشک کردن، خرد کنید.

خورشت گوجه سبز

سپس سبزی رو سرخ کنید. میزان سرخ کردن سبزی به سلیقه شما بستگی داره، سبزی رو هر چه قدر بیشتر سرخ کنید در آخر کار رنگ خورشت تیره‌تر میشه.

طرز تهیه خورشت گوجه سبز


مرحله دوم، خرد کردن پیاز و مرغ

پیاز رو نگینی خرد کنید و با زردچوبه تفت بدید. تا وقتی که پیازها سبک بشه به تفت دادن ادامه بدید.

دستور پخت خورشت گوجه سبز

مرغ رو هم به صورت مکعبی خرد کنید.

آموزش تصویری پخت خورش گوجه سبز

بعد از سبک شدن پیازها، سینه مرغ مکعبی خرد شده رو به پیاز اضافه کنید و تفت بدید.

طرز تهیه خورشت گوجه سبز با مرغ

نکته: برای تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت، به جای مرغ، از گوشت قرمز استفاده کنید.

در ادامه دو قاشق غذاخوری نعناع خشک، نمک و فلفل رو به مواد اضافه کنید و مواد رو با هم مخلوط کنید.

دستور پخت مرحله به مرحله خورشت گوجه سبز

نکته مهم: در هنگام تفت دادن مواد، هر زمانی اگر احساس کردید که مواد یه مقدار خشک و بی آب شده حدود یک سوم فنجان آب جوش به مواد اضافه کنید تا خورشت نسوزه.

در ادامه آلوچه سبز رو به مواد اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا بت هم مخلوط بشن.

طرز تهیه خورشت آلوچه سبز

نکته مهم:

  • اگه دوست دارید گوجه سبز ها سفت تر باشه، میتونید آلوچه ها رو 30 دقیقه مونده به آخر پخت اضافه کنید، اما اگه دوست دارید که گوجه سبزها به طور کامل بپزن به همراه سبزی اضافه کنید.
  • بهتره از آلوچه ترش مزه استفاده کنید تا در آخر کار خورشتتون مزه بهتری داشته باشه.

بعد از گذشت سه دقیقه نعناع و جعفری تازه و خرد شده رو اضافه کنید و مواد رو هم بزنید. در ادامه بعد از گذشت دو دقیقه دو لیوان استاک مرغ یا آب مرغ رو به مواد اضافه کنید. اگر آب مرغ نداشتید از دو لیوان آب جوش استفاده کنید.

خورشت آلوچه سبز با مرغ

درب قابلمه رو ببندید و بعد از به جوش آمدن خورشت، حرارت شعله رو کم کنید و یک ساعت زمان بدید تا خورشت با حرارت ملایم به طور کامل جا بیفته.


مرحله سوم، اضافه کردن چاشنی

بعد از گذشت یک ساعت چاشنی مورد علاقه‌تون رو به خورشت اضافه کنید. در این دستور پخت، من از رب آلوچه استفاده کردم، اما از آبلیمو، آبغوره یا رب انار هم میشه استفاده کرد. در ادامه درب قابلمه رو بگذارید و بعد از گذشت 10 دقیقه 2 قطعه کوچک یخ داخل خورشت بیندازید و 10 دقیقه دیگه صبر کنید تا روی حرارت بمونه.

دستور پخت خورشت آلوچه سبز با مرغ

خورشت آلوچه سبز آماده است و میتونید با برنج زعفرانی سرو کنید. نوش جان.


فیلم طرز تهیه خورشت گوجه سبز

Rate this post