اول گلت چیست؟! گلت نوعی تارت فرانسویه که برای صبحانه و عصرانه گزینه خیلییی خوبی و با بستنی یا نوشیدنی ها سرو میشه.
گلت توت فرنگی رو امتحان کردید؟ گلت یه دسر فرانسویه از خانواده پای و تارت که با یک لایه خمیر کره ای درست میشه که با فیلینگ میوه ای پر شده.
مواد میانی کاراملی میشه و خمیر ترد و خوشمزه است. خلاصه که یه دسر فوق العاده جذاب برای مهمونیا و دور همی هاست. امیدوارم که درستش کنید و از عطر طعم بی نظیرش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه گلت توت فرنگی فرانسوی
مواد لازم | مقدار |
---|---|
آرد سرد | ۲ پیمانه |
کره مکعبی خرد شده سرد | نصف پیمانه |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | یک چهارم قاشق چای خوری |
تخم مرغ | یک عدد |
آب یخ | یک چهارم پیمانه |
توت فرنگی خرد شده | نصف لیوان |
پودر گل سرخ | یک فاشق چای خوری |
گلاب | یک قاشق غذاخوری |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | یک قاشق مرباخوری |
دستور پخت گلت توت فرنگی فرانسوی
اول یک و نیم پیمانه از آرد و کره و شکر و نمک رو باهم مخلوط کنید. با قاشق یا نوک انگشت کره و آرد رو به خورد هم بدید تا مثل شن ریزه و ماسه بشه.
سعی کنید گرمای دستتون زیاد به خمیر نخوره.
بعد تخم مرغ و آب رو اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر یکدستی بدست بیاد. از نصف پیمانه باقی مانده آرد هر چقدر لازمه اضافه کنید، در حدی که خمیر به دست نچسبه.
میتونید مواد رو از ابتدا داخل غذاساز بریزید و کل روند کار رو با غذاساز پیش ببرید.
بعد از اینکه خمیر آماده شد، داخل کیسه فریزر بذارید و یک ساعت داخل یخچال قرار بدید.
تا خمیر داخل یخچال استراحت می کنه مواد داخلی گلت توت فرنگی رو آماده می کنیم.
برای مواد داخلی گلت توت فرنگی خرد شده و کمی پودر گل سرخ و کمی گلاب و شکر روی حرارت میره و وقتی آبش کشیده شد یک قاشق مرباخوری نشاسته ذرت اضافه میکنیم و هم میزنیم و وقتی سرد شد روی خمیر گلت قرار میدیم.
روی صفحه کار کمی آرد بپاشید و خمیر رو با وردنه پهن کنید. یک بشقاب روی خمیر بذارید و دورش رو ببرید تا یه دایره صاف داشته باشید.
با این مقدار خمیر میتونید دو تا گلت بزرگ یا پنج تا گلت کوچیک درست کنید.
داخل سینی فر کاغذ روغنی بندازید و خمیر دایره برش خورده رو روش قرار بدید. وسطش از مواد میانی که از توت فرنگی تشکیل شده بذارید، یک لایه از اطراف خمیر که میوه نذاشتید رو روی میوه ها برگردونید و مرتب چین بدید.
میتونید با یه زرده تخم مرغ اطراف خمیر رو رومال بدید. روش شکر دانه درشت و یا پرک بادام بذارید.
بعد از اینکه آماده شد داخل یخچال بذارید، فر رو هم روشن کنید تا حسابی داغ بشه.
داخل فر داغ ۱۸۰ درجه ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بگذارید.
انواع میوه های فصل رو میتونید داخل گلت استفاده کنید.
مهمترین نکته ی خمیر تارت و پای اینه که باید سرد باشه و کره ی داخلش آب نشه.
بهتره میوه ها رو روی حرارت بذاریم تا بپزه و آبش کشیده بشه و یکم هم شیرین تر بشه.
روش دوم
مواد لازم
- 1 و 1/3 پیمانه آرد
- 2 ق غ شکر
- 1 ق م سرکه
- 100 گرم کره سرد
- نوک ق چ نمک
- 1 عدد تخم مرغ
- 2 ق غ روغن مایع
- مواد میانی گلت
- 1 پیمانه توت فرنگی خرد شده
- 1/3 پیمانه شکر
- 2 ق غ نشاسته ذرت
- اسانس بادام به دلخواه
- مواد برای رومال خمیر
- 1 عدد زرده تخم مرغ کوچک و کمی زعفران
مراحل
این دسرو میتونید با چای یا قهوه میل کنید و یا روی گلت ها یک اسکوپ بستنی وانیلی بذارید و میل کنید. بسته به انتخاب خودتون مارمالاد میوه یا شکلات هم میشه برای زیر میوه ها داخل گلت استفاده کرد.
میوه را با شکر و نشاسته مخلوط کنید. مقدار شکر بستگی به سلیقه شما و ترشی میوه دارد پس میتونید کم یا زیادش کنید. میتونید از میوه هایی مثل خرمالو ؛انجیر ؛شلیل ؛گیلاس؛ سیب و دارچین هم استفاده کنید.
توت فرنگی های شسته و خشک شده را برش میدهیم. شکر و نشاسته را مخلوط کرده و باکمی اسانس بادام روی توت فرنگی ها میریزیم و میزاریم کنار درون کاسه آرد و شکر و سرکه و نمک را با چنگال مخلوط کنید. (زیاد هم نزنید)
کره سرد را به تکه های کوچک بریده و اضافه کنید.تخم مرغ و روغن مایع را در ظرفی بزنید و به خمیر اضافه کنید. اگر خمیر گلوله و یکدست نشد و پودری بود یک تا دو غ آب سرد یا (شیرسرد) بهش اضافه کنید.
بعد از هم زدن خمیر باید کاملا جمع و گلوله بشه.خمیر را درون نایلون گذاشته و در یخچال یک ساعت استراحت دهید.
بعد از استراحت خمیر را از یخچال خارج کرده و بین دوتا لایه نایلون یا کاغذ روغنی باز کنید. با کمک یه بشقاب بزرگ یک دایره برش بزنید.
روی خمیر مارمالاد یا شکلات بزنید و مخلوط میوه رو وسط خمیر پهن کنید و تقریبا دور خمیر را پنج سانت چیزی نریزید چون باید لبه ها تا شود. لبه خمیر را برگردانید روی میوه ها به سمت داخل ؛پیچیدنش قاعده خاصی ندارد.قشنگی کار تو نامنظمی دور خمیره.
زعفرون و زرده تخم مرغ را مخلوط کرده و با فرچه رومال کنید و شکر روی لبه بپاشید. میتونید پرک بادام یا کنجد روی خمیر بپاشید. خمیر را با همان کاغذ زیرش روی سینی فر انتقال دهید.
فر از قبل گرم شود. سینی در فر ۲۰۰ درجه ۲۰ دقیقه قرار دهید. تا زمانی که طلایی شود در فر بماند.