سوپ گشنیز از اون سوپ هایی هست که از خوردنش سیر نمی‌شید، عطر گشنیز به شدت مست کننده ست و درست کردنش هم خیلی راحته. سوپ گشنیز مواد ساده و در دسترسی داره ولی طعم متفاوت. با اینکه از نظر شکل و شمایل ظاهری شبیه سوپ شیره ولی اختلاف طعمش خیلیه. پیشنهاد می‌کنم هر زمان که گشنیز تازه تو خونه داشتید، این سوپ بی‌نظیر رو درست کنید و از طعمش لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه تهیه سوپ گشنیز با خامه

  • هویج دو عدد متوسط
  • جو پرک یک پیمانه
  • آب مرغ دو لیوان
  • نصف یک سینه مرغ (به دلخواه)
  • خامه صبحانه 200 گرم (یک بسته بزرگ)
  • کره 50 گرم
  • گشنیز یک دسته
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری

دستور پخت سوپ گشنیز با خامه و مرغ بدون ماست

طرز تهیه سوپ گشنیز با خامه و مرغ بدون ماست

ابتدا پیاز رو پوست بکیرید و به صورت حلقه‌ای به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه مرغ رو به همراه سه لیوان آب، پیاز و پند عدد برگ بو داخل قابلمه بریزید و بپزید. وقتی که مرغ پخت و خنک شد، مرغ رو به صورت نگینی خرد کنید.

هویج‌ها رو شسته، پوست بگیرید و خرد کنید. داخل یک قابلمه بریزید و به همراه کمی کره تفت بدید.

سپس آب مرغ و جو پرک رو اضافه کنید. جو پرک رو با آب به مدت نیم ساعت خیس بدید. وقتی که مواد شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه رو نیمه باز بذارید و روی حرارت ملایم حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا هویج و جو بپزه و جو لعاب بده.

همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ شیر با جو پوست کنده کامل و قارچ و خامه

همچنین می‌تونید هویج رو رنده کنید و در این مرحله به همراه مرغ پخته شده به جو اضافه کنید.

گشنیز ها رو ساطوری کنید و به هویج و جو پخته اضافه کنید و زمان بدید تا گشنیز کمی بپزه ولی تغییر رنگ نده.

در ادامه نمک و فلفل رو اضافه کنید و وقتی که سوپ غلیظ شد، خامه رو هم بزنید و به سوپ اضافه کنید،

وقتی که خامه رو اضافه کردید سوپ نباید به قل زدن بیفته، فقط حدود یک ربع روی حرارت کم بمونه تا طعم خامه به خورد مواد بره و سوپ گشنیز جا بیفته. نمک و فلفل رو اندازه کنید. دیگه سوپ گشنیز آماده ست که نوش جان کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ ورمیشل بدون مرغ

نکات مهم و فوت و فن های پخت سوپ گشنیز

  • برگ‌های گشنیز خیلی لطیفه و با حرارت زود تغییر رنگ میده و تیره میشه. پس گشنیز رو زیاد نپزین تا سبز و خوشرنگ بمونه.
  • برای غلیظت بیشتر سوپ می‌تونید 1 قاشق غذاخوری آرد رو تفت بدید و سپس به سوپ گشنیز اضافه کنید.
  • اگه سوپ غلیظ بود و خواستید تا کمی رقیق بشه یا اگه آب مرغ کم بود می‌تونید به سوپ گشنیز شیر اضافه کنید تا کمی رقیق بشه.
  • به جای جوی پرک از جو پوست کنده میشه از هم استفاده کرد. برای استفاده از جو کامل باید جوی پوست کنده رو از قبل خیس کنید و با مقدار کافی روی شعله ملایم بپزید تا لعاب بده. وقتی که پخت جو کامل شد بقیه مراحل رو ادامه بدید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ دال عدس بوشهری