سوپ گشنیز از اون سوپ هایی هست که از خوردنش سیر نمیشید، عطر گشنیز به شدت مست کننده ست و درست کردنش هم خیلی راحته. سوپ گشنیز مواد ساده و در دسترسی داره ولی طعم متفاوت. با اینکه از نظر شکل و شمایل ظاهری شبیه سوپ شیره ولی اختلاف طعمش خیلیه. پیشنهاد میکنم هر زمان که گشنیز تازه تو خونه داشتید، این سوپ بینظیر رو درست کنید و از طعمش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه تهیه سوپ گشنیز با خامه
- هویج دو عدد متوسط
- جو پرک یک پیمانه
- آب مرغ دو لیوان
- نصف یک سینه مرغ (به دلخواه)
- خامه صبحانه 200 گرم (یک بسته بزرگ)
- کره 50 گرم
- گشنیز یک دسته
- پیاز متوسط 1 عدد
- نمک یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
دستور پخت سوپ گشنیز با خامه و مرغ بدون ماست
ابتدا پیاز رو پوست بکیرید و به صورت حلقهای به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه مرغ رو به همراه سه لیوان آب، پیاز و پند عدد برگ بو داخل قابلمه بریزید و بپزید. وقتی که مرغ پخت و خنک شد، مرغ رو به صورت نگینی خرد کنید.
هویجها رو شسته، پوست بگیرید و خرد کنید. داخل یک قابلمه بریزید و به همراه کمی کره تفت بدید.
سپس آب مرغ و جو پرک رو اضافه کنید. جو پرک رو با آب به مدت نیم ساعت خیس بدید. وقتی که مواد شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه رو نیمه باز بذارید و روی حرارت ملایم حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا هویج و جو بپزه و جو لعاب بده.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ شیر با جو پوست کنده کامل و قارچ و خامه
همچنین میتونید هویج رو رنده کنید و در این مرحله به همراه مرغ پخته شده به جو اضافه کنید.
گشنیز ها رو ساطوری کنید و به هویج و جو پخته اضافه کنید و زمان بدید تا گشنیز کمی بپزه ولی تغییر رنگ نده.
در ادامه نمک و فلفل رو اضافه کنید و وقتی که سوپ غلیظ شد، خامه رو هم بزنید و به سوپ اضافه کنید،
وقتی که خامه رو اضافه کردید سوپ نباید به قل زدن بیفته، فقط حدود یک ربع روی حرارت کم بمونه تا طعم خامه به خورد مواد بره و سوپ گشنیز جا بیفته. نمک و فلفل رو اندازه کنید. دیگه سوپ گشنیز آماده ست که نوش جان کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ ورمیشل بدون مرغ
نکات مهم و فوت و فن های پخت سوپ گشنیز
- برگهای گشنیز خیلی لطیفه و با حرارت زود تغییر رنگ میده و تیره میشه. پس گشنیز رو زیاد نپزین تا سبز و خوشرنگ بمونه.
- برای غلیظت بیشتر سوپ میتونید 1 قاشق غذاخوری آرد رو تفت بدید و سپس به سوپ گشنیز اضافه کنید.
- اگه سوپ غلیظ بود و خواستید تا کمی رقیق بشه یا اگه آب مرغ کم بود میتونید به سوپ گشنیز شیر اضافه کنید تا کمی رقیق بشه.
- به جای جوی پرک از جو پوست کنده میشه از هم استفاده کرد. برای استفاده از جو کامل باید جوی پوست کنده رو از قبل خیس کنید و با مقدار کافی روی شعله ملایم بپزید تا لعاب بده. وقتی که پخت جو کامل شد بقیه مراحل رو ادامه بدید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ دال عدس بوشهری