سوتلاچ یه دسر بسیار خوشمزه ی معروف ترکیه هست که خیلی پر طرفداره. اگه یه دسر سبک و کم شیرین دوست دارید پیشنهاد ما به شما سوتلاچ هست، این دسر فوق العاده خوشمزه، یکی از دسرهای معروف ترکیه هست و بسیار مقوی و عالیه این دسر، پس حتما امتحانش کنید.


مواد لازم برای تهیه دسر ترکیه ای سوتلاچ

  • 2 لیوان برنج
  • 3 لیتر شیر
  • 4 لیوان شکر
  • 1 قاشق‌ مرباخوری نمک

(میتونید مقدار مواد رو نصف کنید و با مقدار کم درست کنید.)


طرز تهیه سوتلاچ ترکیه ای خوشمزه و مجلسی برای افطار

طرز تهیه دسر ترکیه ای سوتلاچ
برنج را با آب فراوان و سرد شسته و آبکشی کنید (هدف گرفتن نشاسته برنج نیست فقط شستن و از آب رد کردن است) و داخل قابلمه بریزید.

داخل قابلمه آب را تا جاییکه به اندازه یک انگشت (یک سانتی‌متر) روی برنج‌ برسد بریزید. روی اجاق بذارید و از کنار اجاق دور نشوید وقتی آبش را کشید و به قوام پلو رسید حرارت اجاق را کم کنید.

3 لیتر شیر را اضافه کنید و تا وقتی بجوشد با حرارت زیاد نگه دارید.

بعد از اینکه جوشید حرارت اجاق را کم کنید و گاهی کنترل کنید که سر ریز نشود و برنج را کنترل کنید وقتی به قوامی رسید که زیر دندان سفت نبود 4 لیوان شکر را اضافه کنید. (برای افرادی که شیرین دوست ندارند میتوانید 3 لیوان شکر بریزند ولی 4 لیوان خوب است)

تا وقتی به غلظت مورد نظر برسد با حرارت متوسط هرازگاهی هم بزنید و بپزید.

قبل از اینکه از روی اجاق بردارید برای طعم‌دار کردن آن نمک را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن نمک یک دو دقیقه دیگر بجوشانید سپس از روی اجاق بردارید.

اگر نمی خواهید داخل فر بذارید میتوانید یکی دو دقیقه دیگه روی اجاق بپزید تا قوام بگیرد. (در اصل قوام سوتلاچ به خودتان بستگی دارد سوتلاچ غلیظ یا آبکی بستگی به زمانی دارد که روی اجاق نگه میدارید. قبل از برداشتن از روی اجاق میتوانید کمی وانیل هم بریزید.)

داخل ظرف‌های سفالی و یا هر ظرف مقاوم در برابر گرما به صورت پرسی قسمت کنید. (ظرف ها را کمی سرخالی پر کنید.)

داخل سینی فر بچینید. سینی فر را تا نصف سفال‌ها با آب سرد پر کنید. (ریختن آب باعث میشود داخل سوتلاچ نپزد و با همان قوام بماند) داخل فر 250 درجه از قبل گرم شده که فقط گریل روشن است در طبقه بالا بذارید. (نیاز به روشن کردن حرارت پایین فر نیست)

بعد از اینکه به اندازه دلخواهتان سرخ شد از فر خارج کنید و بلافاصله از داخل سینی بردارید و کنار بذارید. وقتی به دمای اتاق رسید داخل یخچال بذاری خنک شود سپس سرو کنید. (میتوانید با فندق بوداده خرد شده تزئین کنید.) نوش جان.