سوهان کنجدی خوشمزه آوردم براتون که میتونید این سوهان رو جایگزین قند کنید و از تردی و خوشمزگیش لذت ببرید. برای پذیرایی از مهمونی ها و همچنین برا عید هم خیلی مناسبه.
مواد لازم برای تهیه سوهان کنجدی با ارده و عسل
- کنجد بو داده بدون نمک ۱ لیوان و نیم
- عسل ۲ قاشق غذا خوری
- شکر ۱ لیوان
- کره ۱ قاشق غذا خوری
- ارده ۲ قاشق غذا خوری
- تخم کدو نصف لیوان (دلبخواه)
- آب لیمو و زعفران هرکدوم ۱ قاشق غذا خوری
دستور تهیه سوهان کنجدی با ارده و عسل
برای شروع ابتدا شکر رو داخل ماهیتابه با فضای کافی بریزید، اصلاً قاشق نزنید. روی حرارت متوسط اجازه بدید تا ذرات شکر حل بشه فقط هراز گاهی ماهیتابه رو به صورت گهواره تکون بدید.
دقت کنید که شکر نسوزه چون سوهانتون طعم تلخی میگیره، زمانیکه بلورهای شکر ذوب شدن کره رو اضافه کنید و سریع هم بزنید و بعد بقیه مواد مثل آب لیمو و عسل و ارده و زعفران و کنجد و تخم کدو رو اضافه کنید و شعله رو خاموش کنید و خوب ترکیب کنید.
تمام مواد رو تا داغه بریزید داخل ظرف موردنظر چرب شده و سطحش رو با یه وسیله صاف و مسطح مثل گوشت کوب خوب صاف کنید.
میتونید برای تزئین هم مقداری تخم کدو و یا انواع مغزیجات بریزید و کمی فشار بدید تا مغزها در سطح کار فیکس بشن و بعد با یه کارد تیز به هر شکلی که دوست دارید کار رو برش بزنید تا بعد از سرد شدن راحت تر بتونید قسمت های برش خورده رو مجزا کنید و بعد دو ساعت در دمای اتاق بمونه و در نهایت برش ها رو جدا کرده و در ظرف سرو بچینید و با چای نوش جان کنید.
نکته های مهم تهیه سوهان کنجدی با ارده و عسل
- اگر کنجد شما خام بود برای بو دادن داخل یک ماهیتابه با حرارت متوسط مدام هم بزنید تا بوی خامی کنجدهاتون گرفته بشه.
- اگر خواستید سوهان خیلی نرمی داشته باشید تا ۵ ق عسل بریزید و از مقدار شکر کم کنید.
- ریختن آبلیمو اختیاری هست، برای براق شدن و خوش طعم شدن، بریزید بهتره.
- بیشتر از ۱ قاشق زعفران نریزید طعم غالبی داره.
- جایگزین ارده از شیره انگور هم میتونید استفاده کنید.