سیب زمینی تنوری رو میشه گفت همه دوست دارن و یه پیش غذای خوشمزه و سالمه و حتی می‌تونه یه شام ساده و نسبتا سبک هم باشه. سیب زمینی تنوری رو هم با فر و هم بدون فر داخل تابه روی گاز میشه درست کرد.

سیب زمینی تنوری با پنیر پیتزا خیلی خیلی خوشمزه‌تر میشه، اما اگه رژیم کاهش وزن دارید یا دوست ندارید کالری اضافی دریافت کنید، می‌تونید پنیر پیتزا رو حذف کنید و با سس کچاپ میل کنید. در ادامه با دستور پخت سیب زمینی تنوری با پنیر پیتزا بدون فر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه سیب زمینی تنوری بدون فر با پنیر پیتزا

  • سیب زمینی 5 عدد
  • پنیر پیتزا 1 فنجان
  • آرد سفید 1 قاشق غذاخوری
  • کره 25 گرم
  • شیر نصف فنجان
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • آویشن نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز نصف قاشق چای‌خوری
  • پاپریکا نصف قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع یا زیتون 3 قاشق سوپ‌خوری

آموزش روش تهیه سیب زمینی تنوری با پنیر پیتزا بدون فر

طرز تهیه سیب زمینی تنوری با پنیر پیتزا بدون فر

مرحله اول، خرد کردن سیب زمینی

برای شروع ابتدا سیب زمینی ها رو خوب بشویید تا پوست سیب زمینی کامل تمیز بشه. چون که برای تهیه سیب زمینی تنوری از سیب زمینی با پوست استفاده میشه.

سپس سیب زمینی ها رو درشت خلال کنید.

سیب زمینی تنوری با پنیر

اگه از سیب زمینی متوسط و ریز استفاده می‌کنید می‌تونید سیب زمینی ها رو به چهار قسمت تقسیم کنید اما اگه از سیب زمینی درشت استفاده می‌کنید بیشتر باید خرد کنید.

آموزش سیب زمینی تنوری با پنیر پیتزا


مرحله دوم، شستن سیب زمینی ها

سیب زمینی های خرد شده رو داخل یک کاسه بریزید و روش آب سرد بریزید و 5 تا 10 دقیقه زمان بدید تا داخل آب سرد بمونه.

آموزش سیب زمینی تنوری بدون فر

سپس سیب زمینی ها رو آبکش کنید و روی یک پارچه پهن کنید تا خشک بشه.

دستور پخت سیب زمینی تنوری با پنیر پیتزا


مرحله سوم، روغن زدن به سیب زمینی ها

سیب زمینی های خلال شده رو داخل یک کاسه بریزید و روغن مایع و نمک رو روی سیب زمینی ها بریزید و خوی زیر و رو کنید تا تمام قسمت های سیب زمینی روغنی بشه.


مرحله چهارم، چیدن سیب زمینی ها داخل تابه

کف یا تابه نچسب رو کمی چرب کنید و سیب زمینی ها رو داخل تابه بچینید. درب تابه رو بذارید و تابه رو روی حرارت کم بذارید و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا یک طرف سیب زمینی ها برشته بشه.

فلفل، زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا و آویشن رو داخل یک کاسه کوچیک بریزید و با هم مخلوط کنید.

بعد از گذشت حدود 15 دقیقه، وقتی که یک طرف سیب زمینی ها برشته شد، برگردونید و روی طرفی که برشته شده از ادویه‌هایی که مخلوط کردید بریزید. وقتی که سیب زمینی ها رو برگردودندید دیگه درب تابه رو نذارید.

بعد از گذشت حدود 15 دقیقه دوباره سیب زمینی ها رو برگردونید و دوباره باقی ادویه رو روی سیب زمینی ها بپاشید و حدود 5 تا 10 دقیقه زمان بدید تا سیب زمینی تنوری تابه ای آماده بشه.

طرز تهیه سیب زمینی تنوری در ماهیتابه رژیمی


مرحله پنجم، اضافه کردن پنیر پیتزا

برای اضافه کردن پنیر پیتزا دو تا روش داریم. یکی اینکه وقتی که برای بار دوم ادویه را اضافه کردید، پنج دقیقه بعد پنیر پیتزا رو روی سیب زمینی ها بریزید و درب تابه رو بذارید و حدود 5 دقیقه زمان بدید تا پنیر آب بشه و سیب زمینی تنوری با پنیر پیتزا آماده بشه.

روش دوم کمی فرق می‌کنه. برای این روش یک تابه کوچک رو روی حرارت بذارید و حدود 25 گرم کره رو داخل تابه بریزید و روی حرار کم بذارید تا ذوب بشه. سپس آرد سفید رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. سپس شیر رو اضافه کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید. وقتی که شیر داغ شد، پنیز پیتزا رو اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا پنیر ذوب بشه. سپس سس رو داخل یک کاسه بریزید و کنار سیب زمینی تنوری بذارید و سرو کنید یا اینکه سس رو روی سیب زمینی بریزید و بعد سرو کنیدو نوش جان.

در زمان سرو به دلخواه می‌تونید کمی جعفری خرد شده روی سیب زمینی ها بپاشید.

طرز تهیه سیب زمینی تنوری با کالباس و پنیر پتزا بدون فر

برای تهیه سیب زمینی تنوری با کالباس، بعد از اینکه سیب زمینی ها آماده شد و از تابه خارج کردید، حدود 4 برگ کالباس رو به صورت نواری خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن حدود 2 تا 3 دقیقه تفت بدید و در زمان سرو روی سیب زمینی ها بریزید.


نکات مهم و فوت و فن های تهیه سیب زمینی تنوری تابه ای بدون فر

  • مدت زمان پخت سیب زمینی به ابعادی که سیب زمینی رو خرد کردید بستگی داره.
  • برای اینکه متوجه بشید سیب زمینی پخته یا، ابتدا یک چنگال یا خلال دندون به سیب زمینی ها بزنید و اگه دیدید که داخل سیب زمینی سفت نیست یعنی آماده شده.
  • می‌تونید ادویه‌ها رو از اول پخت به سیب زمینی اضافه کنید، اما به احتمال زیاد ادویه‌ها در زمان پخت سیب زمینی می‌سوزن و از ارزش غذاییشون کم میشه.
  • برای تهیه سیب زمینی تنوری تابه ای بهتره از ماهیتابه رژیمی استفاده کنید.

روش دوم

طرز تهیه سیب‌زمینی له شده تنوری

طرز تهیه سیب‌زمینی له شده تنوری

مواد لازم

  • حدود 15 تا 20 عدد سیب‌زمینی کوچک
  • به دلخواه7 تا 8 عدد هویج کوچک (واجب نیست، من در خانه داشتم استفاده کردم)
  • 3 قاشق‌غذاخوری روغن‌زیتون
  • 1 قاشق‌مرباخوری پودر فلفل قرمز
  • 1 قاشق‌مرباخوری سرصاف نمک
  • نصف قاشق‌مرباخوری فلفل قرمز پرک شده
  • کمی فلفل‌سیاه
  • نصف قاشق‌مرباخوری آویشن

همچنین:

  • 1 قاشق‌غذاخوری سر پر کره
  • 2 حبه سیر
  • جعفری

برای سس:

  • 4 قاشق‌ غذاخوری سس مایونز
  • 1 قاشق‌ مرباخوری سس خردل
  • آب نصف لیمو
  • کمی فلفل‌سیاه
  • جعفری، شوید

طرز تهیه:

فر را از قبل با حرارت 230 درجه فن‌دار گرم کنید.

سیب‌زمینی‌ها و هویج‌های آب‌پز شده را داخل کاسه‌ای بریزید روغن، نمک، فلفل‌سیاه، پودر فلفل قرمز، پونه آویشن اضافه کرده و سیب زمینی و هویج را به این ادویه ها آغشته کنید و داخل سینی فر پخش کنید.

سپس با یک لیوان و یا گوشت‌کوب روی سیب‌زمینی‌ها فشار دهید تا کمی له شود. داخل فر بذارید و حدود 20 دقیقه بپزید.

در این فاصله 1 قاشق‌سوپخوری سر پر کره را آب کنید. سیر‌ها را پوست بکنید و بصورت ریز خرد و یا له کنید و جعفری را ریزریز خرد کرده به کره اضافه کنید.

روی سیب‌زمینی‌ها بمالید و تا وقتی سرخ شوند 10 تا 15 دقیقه بپزید.