دوست دارین خودتون توی خونه شیرینی زبان درست کنید؟

برای اینکه شیرنی زبان بدون خمیر هزارلا آماده درست کنید، خودتون تو خونه باید یه خمیر خوب و کاملا ورقه ای آماده کنید.

مهمترین نکته اینه که برای تهیه این خمیر از چه نوع چربی استفاده می کنید؟! چربی مورد استفاده داخل این خمیر باید کمترین میزان رطوبت رو داشته باشه تا بتونه موقع پخت و در زمان مناسب لایه های خمیر رو به راحتی از هم جدا کند. برای این خمیر معمولا از کره استفاده میشه.

مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی زبان

  • آرد سفید الک شده 350 گرم
  • روغن 30 گرم
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری سر خالی
  • آب سرد 150 گرم
  • کره مخصوص 250 گرم برای وسط خمیر

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان با خمیر خانگی

  • پودر قند یک قاشق غذاخوری
  • زعفران 1/4 قاشق چای‌خوری
  • عسل 3 قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  • گلاب 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه خمیر شیرینی زبان

آرد و نمک و روغن وآب را در ظرفی بریزید و مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد. خمیر نباید ورز داده بشه فقط در حد اینکه شکل بگیره کافیه.

خمیر را در کیسه پلاستیکی بزارید و 30 دقیقه در یخچال قرار دهید. کره سرد را در کیسه پلاستیکی بزارید وبه شکل مستطیل نازک باز کنید.

خمیر رو بعد از استراحت به اندازه دو برابر کره باز کنید طوری که کره روی نصف خمیر قرار بگیرد. خمیر هم باید کاملا بسته شود که کره از خمیر بیرون نباشد.

اگر از کره حیوانی استفاده می کنید در این مرحله خمیر نیم ساعت در یخچال بزارید و بعد از هر بار تا زدن نیز نیم ساعت در یخچال بزارید.

خمیر به طول باز کنید و تا کنید. قبل از تا زدن یک لایه خیلی کم با برس روی سطح آن آب بزنید وتوجه کنید هیچ آردی روی خمیر نباشد. با برس آرد روی خمیر را حتما پاک کنید.

تا 4 بار این مرحله را تکرار کنید و در نهایت خمیر را در کیسه پلاستیکی بزارید و یک روز در یخچال استراحت دهید. دقت کنید که این مراحل باید سریع انجام بشه تا کره آب نشه.

هر بار که خمیر رو از یخچال بیرون میارید اول با وردنه کمی روی خمیر بکوبید تا پهن بشه و بعد با وردنه باز کنید. وقتی دارید میکوبید آروم انجام بدین که خمیر پاره نشه. هر بار خمیر رو در یک جهت متفاوت تا بزنید.

طرز تهیه شیرینی زبان بدون خمیر هزارلا

طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر خانگی

خمیر را از فریزر یخچال خارج می کنیم و اجازه می دهیم. توجه داشته باشید که بعد از خارج کردن خمیر از یخچال سریع شروع به کار کنید چون که خمیر هم دمای محیط نباید بشه.

در ظرفی زرده و پودر قند را با همدیگه مخلوط می کنیم ودر یک ظرف دیگه گلاب و عسل وزعفران و پودر هل را مخلوط می کنیم و با صافی آنرا صاف می کنیم.

روی سطحی آرد می پاشیم با وردنه خمیر را روی آن پهن می کنیم تا خمیر به قطر 0.5 برسد و بعد خمیر را در ظرف قرار میدیم برای برش زدن.

با چاقو دور خمیر را برش می زنیم (تا فضا برای ورود هوا داشته باشد) و با قالب شیرینی زبان قالب می زنیم و اگر مثل من قالب نداشتید به شکل مستطیل برش می زنیم.

با کارد روی قطعات برش زده شده به صورت عمودی خط هایی به صورت عمودی می اندازیم.

قسمت های برش خرده یا قالب زده ی خمیر را روی کاغذ روغنی در سینی فر می چینیم و روی آنرا با قلمو از مواد مخلوط شده (زرده، پودر قند) و (گلاب و عسل و زعفران و پودر هل) در دو مرحله روی قسمتهای برش خرده مالیم.

اگر کنجد داشتید که روی خمیر ها کنجد بپاشید اگر هم نه که مشکلی نداره.

سینی را به مدت 20 دقیقه در فر قرار می دهیم. در 5 دقیقه اول با درجه حرارت 240 درجه سانتیگراد و بعد حرارت 170 درجه سانتیگراد قرار می دهیم.

نکته: وردنه، چاقو و قالب شیرینی زبان یا اون وسیله ای که باهاش برش می زنید را قبل از استفاده چند دقیقه داخل فریزر بگذارید.

برای اینکه عسل رقیق بشه می تونید مخلوط عسل و گلاب را به روش بن ماری گرم کنید ولی نباید حرارتش زیاد شود چون هم سم تولید می کنه هم اینکه خمیر را خراب می کنه.


برای تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا آماده هم می‌تونید از روش زیر استفاده کنید.

مواد لازم

  • خمیرهزارلا یک بسته
  • شربت بار یا عسل رقیق شده

برای شربت بار: نصف لیوان شکر رو همراه یک چهارم لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دادم تا شور حل بشه و شروع به جوشیدن کرد خیلی کم آب لیمو ریختم. کمی زعفران ریختم و گداشتم ده تا پونزده دقیقه روی حرارت بمونه. آخر کار کمی گلاب (در صورت دلخواه) ریختم و از حرارت برداشتم. گذاشتم کنار که خنک بشه .

خمیر رو باز کردم و با کاتر قالب زدم. قالب شیرینی زبان یا قالب مشابه میشه. اکر قالب ندارید به شکل مستطیلی برش بدید.

یک لایه از خمیر رو در سینی چیدم. از شربت (و یا عسل رقیق شده) زدم و مجدد یک لایه از خمیر روش قرار دادم و روش شربت زدم. روش خطر انداختم.

داخل فر از قبل گرم شده، ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه حدودا نیم ساعت قرار دادم . آخر کار گریل رو روشن کردم.

بعد از پخت روش کمی عسل رقیق شده یا شربت بار زدم و بعد پودر پسته ریختم.

نحوه پخت در تابه: شعله پخش کن رو از ۱۵ دقیقه قبل روی شعله متوسط قرار بدین و حرارت رو متوسط بگذارید میخوایم که تابمون کاملا داغ باشه. دولایه کاغذ روغنی بندازید و شیرینیها رو همونطور داخل تابه بچینید در تابه رو ببندید و تا نیم ساعت اول باز نکنید.

بعد از نیم ساعت باز کنید و اگر دیدید پشت شیرینیها سرخ شده سریع پشت و رو کنید تا دو ور شیرینی طلایی شود حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشه تا سمت دیگه هم کامل سرخ شود‌.

نکات

  • با مقدار مواد بالا بسته به سایز قالب حدودا ۱۳ تا ۱۵ عدد شیرینی به وزن حدودا ۳۰۰ گرم میشه.
  • ماندگاری دو هفته در محیط خنک.
  • کف سینی رو کمی چرب کنید کافیه، اگر کاغذ روغنی انداختید زود از سینی جدا کنید چون مواد شهدتون به کفش میره و جداسازی ازش سخت هست.
  • دقت کنید شهد باید به آرومی به غلظت برسه، اگر حرارت زیاد باشه باعث میشه شهد شکرک بزنه!
  • اگر خواستید برای برش خمیر از چاقو استفاده کنید به هیچ عنوان چاقو رو روی خمیر نکشید چرا که لایه ها به هم فیکس میشن و داخل فر نمیتونن از هم باز بشن و پف کنن!
  • شیرینی زبان چون به دمای بالا نیاز داره احتمال اینکه زیر شیرینیها بسوزن خیلی زیاده، حتما از چندلایه کاغذ روغنی استفاده کنید من دو لایه گذاشتم و حتی دوعدد سینی فر روی هم گذاشتم به نظرم شما طبقه بالای فر بزارید.
  • شیرینیها رو کنار هم و بدون فاصله داخل سینی فر بچینید تا موقع پف کردن لایه ها روی هم سُر نخورن و شیرینیتون کج نشه.
  • نیازی نیست حتما از ابتدا شما روی خمیرهاشهد بزنید چون موقع پخت این شهد گرم میشه و به زیر شیرینی میره و باعث میشه شیرینیها به کاغذ روغنی بچسبن و گاها زیر شیرینی سیاه بشه.
  • شهدتون خیلی غلیظ نباشه تا خوب به خورد شیرینی بره.
  • اگر خواستید پنج دقیقه آخر گریل رو هم روشن کنید تا روی شیرینیها طلایی بشه.
  • برای توستر دما رو بیست درجه کمتر کنید.
  • زبان از اون دسته شیرینیهایی هست که برای خارج کردن از فر نباید عجله کنید و باید از پخت کاملش مطمئن بشید ممکنه حتی تا یکساعت زمان ببره.