شیرینی ونیزی یه شیرینی خوشمزه و مناسب برای عید نوروز هست. این شیرینی در دو مرحله درست میشه، یکی تهیه خمیر و دیگری تهیه شربت.
- آرد شیرینی۲۷۰ گرم (2 پیمانه سر پر)
- ارد برنج ۳۰ گرم (یک چهارم پیمانه)
- روغن جامد لادن یا روغن صاف ۲۰۰ گرم (یک پیمانه)
- روغن مایع ۱۰ گرم (یک قاشق سوپ خوری)
- شیر ۲۰ گرم (2 قاشق سوپ خوری)
- شکر ۱۰۰ گرم (نصف پیمانه)
- تخممرغ ۱ عدد درشت
- گلاب ۲۰ گرم (2 قاشق سوپ خوری)
- شربت بار ۱۰ گرم (یک قاشق سوپ خوری)
- زعفران غلیظ ۲ قاشق غذاخوری (اگه شکلاتی دوست دارید، زعفرون رو حذف و به جاش یک قاشق پودر کاکائو و یک قاشق پودر نسکافه بریزین.)
دستور پخت شیرینی ونیزی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
برای شروع ابتدا در کاسه گودی آرد شیرینی و آرد برنج و روغن جامد رو مخلوط و با همزن میزنیم تا کاملا خامه ایی بشه.
حدود بیست دقیقه با همزن بزنین تا آرد ها پوک بشن و بعد بهش روغن مایع رو اضافه و کمی دیگه بهم زدن ادامه میدیم.
اگه شکلاتی دوست دارید در این مرحله به روغن مایع پودر کاکائو و نسکافه رو اضافه کنید و هم بزنید و بعد به خمیرتون اضافش کنید.
برای شربت این شیرینی، در ظرف بزرگ دیگه ایی تخم مرغ، شکر، شربت، شیر، گلاب و زعفرون رو باهم مخلوط میکنیم تا شکرکاملا حل بشه.
بعد مواد خمیری رو داخل مواد شربتی ریخته و فقط با نوک انگشت قاطی میکنیم تاجایی که اثری از آب شربتمون نمونه.
فقط درحد قاطی شدن هم بزنید، اگه زیاد هم بزنید شیرینیتون سفت میشه.
حالا کف قالب رو کمی چرب و کاغذ روغنی میندازیم و با ماسوره ساده به صورت رولی یا ماسوره شکوفه به صورت گل شکوفه میزنیم.
اگه دوست داشتین میتونید به صورت بیضی یا نعلی هم ماسوره کنین، البته با فاصله که درحین پخت بهم نچسبن.
میتونین وسط گل شیرینی برای تزئین پرک بادام یا پسته بذارین.
اگ با ماسوره ساده قیف کاری کردین بصورت رولی و با ماسوره کوچیکش انجام بدین که تعداد رولاش زیادتر دربیان و شیرینی زیباتر بشه و بعد از پخت بینشون رو خامه یا گاناش یا نوتلا بذارین و دوبه دو بهم بچسبونین.
سینی فر و در طبقه وسط فری که ازقبل روی دمای ۱۶۰ گذاشتیم میذاریم به مدت یک ربع تا جایی ک زیر شیرینی ها طلایی و روی شیرینی خودش رو بگیره و نرم نباشه.
اجازه بدین بعد پخت کاملا خنک بشه و بعد از کاغذ جدا و با شکلات یا شربت و مغز پسته تزئینش کنید، به همین راحتی و زیبایی.
امیدوارم این شیرینی خوشمزه رو دوست داشته باشین و امتحانش کنین.