شیرینی سابله گل محمدی یه شیرینی فوق‌العاده خوش آب و رنگه که برای عید نوروز یه انتخاب خیلی خیلی مناسبه. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.


مواد لازم برای تهیه شیرینی سابله گل محمدی

  • آرد سفید یک کیلو
  • زرده تخم مرغ ۴ عدد
  • روغن جامد نیم کیلو
  • گلاب دو آتیشه ۲ قاشق (فقط برای سابله گل)
  • شکر ساییده نیم کیلو
  • برگ گل محمدی تبریز آسیاب شده ۵۰ گرم
  • چند قطره رنگ قرمز خوراکی (به دلخواه)

دستور پخت شیرینی سابله گل محمدی

طرز تهیه شیرینی سابله گل محمدی

برای شروع ابتدا روغن رو روی حرارت کم آب کنید به طوری که داغ نشه.

سپس روغن ذوب شده رو با پودر شکر و زرده تخم مرغ و گل و آرد مخلوط کنید. (بهتره آرد رو الک کنید.)

خمیر به دست اومده رو خوب ورز بدین تا چسبندگی ایجاد بشه.

اگه خمیر پودر میشه می‌تونید خمیر رو از چرخ گوشت رد کنید یا اینکه دو قاشق غذاخوری روغن جامد بهش اضافه کنید.

برای اینکه شیرینی سابله خوشرنگ تر بشه، بهش رنگ اضافه کنید. سپس حدود نیم ساعت به خمیر استراحت بدید تا راحت تر قالب بخوره.

سپس خمیر رو بین دو نایلون به ضخامت نیم سانتی‌متر باز کنید و قالب بزنید و روش رو به دلخواه تزئین کنید.

همچنین میتونید از خلال پسته یا مروارید خوراکی یا شکلات چیبسی استفاده کنین.

برای پخت داخل فر داغ با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 12 تا 14 دقیقه زمان بدید تا بپزیه.

وقتی که زیرش قهوه ای روشن بشه، کافیه.

این شیرینی بعد از پخت کمی پف میکنه. وقتی که کامل سرد شد داخل ظرف بچیند و بینش نایلون بزارین تا پرز پرز نشه. روش بسیار ترد و عالیه.

تعداد شیرینی ها بستگی به قالبتون و ضخامت کار داره، برای من که با کاتر گل زدم حدود 250 تا 300 عدد شد.

نکته: به علت پایین اومدن کیفیت روغن نیمه جامد و آبکی شدنش، بهتره ۱۰۰ گرم از روغن رو کم کنید و بزارید کنار دستتون. اگه خمیر کردین و حالت پودری داشت، کم کم از روغن به خمیر اضافه کنید و ورز بدین و هر جا کافی بود دست نگه دارید که خمیرتون شل نشه و مجبور باشید آرد اضافه کنید.

نکته: حواستون باشه به هیچ وجه کاسبرگ داخل برگها قاطی نشه فقط برگ خالی. برگ ها رو قبل از اضافه کردن بین دو کف دست حسابی پودر کنید.

فوت و فن های پخت سابله

  • اگه سابلتون ضخیم باشه تو فر ترک میخورن.
  • دمای فر زیاد باشه از هم وا میرن.
  • بهتره مدت استراحت این خمیر زیاد باشه تا تو قالب زدن اذیت نشید.
  • کف سینیت ون چرب باشه شیرینی از هم میپاشه.