به نظرم نون پنجره ای از اون شیرینی هاست که برای مناسبت‌های قدیمی و دیرینه مون خیلی خیلی مناسبه، این شیرینی یجورایی نوستالژیک و مناسبتیه. این رسپی خیلی دقیقه و با خیال راحت میتونید بهش اطمینان کنید.


مواد لازم برای تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

  • نشاسته گل یک دوم پیمانه (لیوان فرانسوی دسته دار)
  • آرد قنادی یا همون آرد سفید یک پیمانه (لیوان فرانسوی دسته دار)
  • تخم مرغ سه عدد
  • شیر دو سوم پیمانه (لیوان فرانسوی دسته دار)
  • گلاب یک سوم پیمانه (لیوان فرانسوی دسته دار)
  • وانیل کمی
  • پودر قند به اندازه مورد نیاز
  • روغن سرخ کردنی به اندازه مورد نیاز

دستور پخت شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان فرانسوی

طرز تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان

برای شروع ابتدا نشاسته و شیر و گلاب رو با هم مخلوط کرده خوب بهم میزنیم تا نشاسته کاملا حل بشه.

در این مرحله میتونین این مخلوط رو از صافی رد کنید تا نشاسته گلوله شده داخلش نباشه و مخلوط یکنواخت بشه.

دستور پخت شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان

حالا تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کرده و هم بزنید و کمی وانیل اضافه کنید.

سپس آرد را الک کرده و کم کم اضافه نموده و کاملا مخلوط کنید.

طرز تهیه نون پنجره ای با پیمانه لیوان

مدتی در دمای محیط به مخلوط استراحت بدین. (مثلا یه ربع تا نیم ساعت)

حالا داخل یک قابلمه کوچک یا شیر جوش روغن سرخ کردنی ریخته و بذارین روی شعله تا روغن خوب داغ بشه قالب رو هم داخلش قرار بدین تا کاملا داغ بشه، قالب رو از داخل روغن برداشته تکان بدین تا روغن اضافی اون گرفته بشه، بعد داخل مواد بزنید. ( تا کناره قالب داخل مواد فرو بره)

سپس قالب رو داخل روغن داغ بزنید کمی نگه داشته و تکان بدین تا جدا بشه (قالب و روغن اگه خوب داغ بشه سریع جدا میشه)

آموزش دستور تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

حالا شیرینی را از داخل روغن خارج کرده و روی دستمال یا داخل آبکش فلزی بذارین تا روغن اضافیش گرفته بشه، پس از خنک شدن روی اون رو پودر قند بپاشید.

نون پنجره ای ترد و خوشمزه شما حاضره. نوش جان

نکات مهم و فوت و فن های پخت شیرینی پنجره ای

  • موقع درست کردن نون پنجره ای، مواد رو مرتب با همزن دستی هم بزنید تا نشاسته ته نشین نشه.
  • قالب رو مرتب باید داخل روغن بذارین تا از دما نیفته.
  • قالبتون باید داخل روغن شناور باشه.
  • اگه دوست داشتین میتونین همراه با پودر قند، مغز پسته و هل رو هم آسیاب کرده و روی نون پنجره ای بپاشید.
  • خمیر بعد از صاف و یکدست شدن یک ربع استراحت کنه کافیه.
  • قالب شیرینی قبل از اینکه در خمیر فرو ببرید داغ باشه.
  • قالب وقتی داغ باشه داخل خمیر که بزنید صدای جیز میده.
  • خمیر به قالب سرد میچسبه و شیرینی در روغن از قالب جدا نمیشه.
  • ناگفته نمونه که بعضی قالبها کلا بد قلق هستن.
  • از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.
  • هر زمان دیدین روغن رنگش تیره شده عوض کنید تا در نهایت شیرینی خوش طعمی داشته باشین.
  • نشاسته وقتی در روغن سرخ بشه شیرینی رو خشک میکنه پس بهتره که نون پنجره ای بدون نشاسته درست کنید.
  • میتونید از وانیل هم استفاده کنید و موقع همزدن تخم مرغ بهش اضافه کنید یا اینکه حذفش کنید.
  • به جای وانیل از پودر هل می تونید استفاده کنید..
  • شیرینی پنجره ای رو در ظرف دربسته و جای خشک و خنک نگهداری کنید. رطوبت باعث نرم شدن شیرینی پنجره ای میشه.