خوب اومدم خدمتتون با یه شیرینی مربایی نرم و لطیف و راحت و خوشمزه و نرم. برای عید نوروز انتخاب خیلی خوبیه. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد. تمام نکات برای تهیه یه شیرینی مربایی نرم و لطیف رو هم براتون نوشتم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی نرم و لطیف با کره
- آرد سفید یک لیوان فرانسوی دسته دار به اضافه دو قاشق غذاخوری ( حدودا ۱۵۰ گرم)
- پودر قند نصف لیوان فرانسوی دسته دار سرخالی ( ۶۰ گرم)
- کره نرم ۱۰۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- نشاسته ذرت ۳۰ گرم (یک چهارم لیوان فرانسوی دسته دار)
- وانیل یک قاشق چایخوری
دستور پخت شیرینی مربایی نرم و لطیف با کره با پیمانه لیوان فرانسوی
قبل از شروع ابتدا همه مواد رو یک ساعت زودتر از یخچال بیرون بزارید تا به دمای محیط برسه.
کره نرم و پودر قند ۵ دقیقه بزنید تا کرم رنگ و سفید بشن.
بعد زرده و وانیل اضافه کنید و دو سه دقیقه دیگه با همزن بزنید.
نشاسته ذرت اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با همزن بزنید.
حالا ارد قاشق قاشق اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که خمیر جمع بشه.
یه گلوله بردارید اگه راحت گلوله شد و ترک نخورد آماده اس.
خمیر نیم ساعت بزارید یخچال استراحت کنه.
خمیر بعد استراحت خودشو میگیره و منسجم تر میشه.
خمیر نیم سانت با وردنه باز کنید و کاتر دلخواه بزنید.
کف سینی کاغذ روغنی بزارید. فر از ده دقیقه قبل روشن تا گرم بشه و سینی در دمای ۱۸۰ بمدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بزارید. زیرش که در حال طلایی شدن بود فر خاموش کنید.
برای تهیه شیرینی مربایی بدون فر شعله پخش کن یه ربع زودتر بزارید روی گاز تا گرم بشه و تابه دوطرفه رو بزارید روش، حتما واشر دورشو دربیارید یا دمکنی بزارید که بخار نچکه روش.
بعد سرد شدن با بریلو، شکلات بنماری شده یا مارمالاد پر کنید.
نکته خیلی خیلی مهم هم برای پخت نان و هم شیرینی: زیاد اضافه کردن آرد باعث خشک شدن شیرینی بعد پخت و ترک خوردنش میشه. از طرفی سخته براتون قالب بزنید و نمیتونید با وردنه پهنش کنید چون منسجم نیست.
روش دوم
طرز تهیه شیرینی مربایی بدون قالب
شیرینی مربایی آسون و خوشمزه بدون نیاز به قالب زدن! مطمئنم از درست کردن اين شیرینی ها پشیمون نمیشین!
مواد لازم برای 33 عدد شیرینی
- کره یا مارگارین نرم 250 گرم
- پودر شکر 1 پیمانه
- 2 عدد سفیده ی تخم مرغ بزرگ
- روغن مايع نصف استکان
- وانیل 1/2 قاشق چای خوری
- نشاسته ذرت نصف پیمانه
- آرد 3 و نيم پیمانه
- مربای توت فرنگی غلیظ به ميزان لازم
- شکلات آب شده 100 گرم
طرز تهیه
ابتدا کره ی نرم شده رو داخل کاسه ی بزرگ میریزیم و کمی با چنگال صافش میکنیم، سپس مابقی مواد به جز آرد رو هم ريخته، کاملآ با هم مخلوط میکنیم، آرد رو کمکم اضافه و ورز میدهيم تا زمانی که خمیر نرم و چسینده ای بدست آید.
مواد رو داخل قیف با سر ماسوره ی بزرگ میریزیم، دقت کنید زیاد قیف رو پر نکنين تا مواد به راحتی از آن خارج شود. داخل سینی فر با فاصله پایپ میکنیم. ابتدا قیف را به صورت عمودی نگه داشته سپس به صورت نواری ضخیم پایین بیاورید و انتهای آن ها را با چاقو ببرید.
سینی رو در فر از قبل گرم شده با دمای 150 درجه به مدت 22 تا 25 دقیقه قرار میدهیم تا زمانی که شیرینی ها کمی طلایی شوند. پس از اینکه شیرینی ها کاملآ خنک شدن مابين آنها مربای توت فرنگی میریزیم و دو شیرینی رو به هم چسبانده و با شکلات آب شده و پودر پسته تزئین میکنیم.
نکته: میتونین از هر مربایی که دوست دارين استفاده کنید فقط آنها رو با گوشتکوب برقی یا غذاساز پوره کنين تا به صورت مارمالاد غلیظ درآیند.