تنها با یک خمیر، سه مدل شیرینی بهشتی خوشگل و خوشمزه درست کنید. اونم بدون فر و همزن، دیگه چی بهتر از این برای شیرینی عید؟

بهتره مواد شیرینی ها رو با ترازو اندازه گیری کنین ولی من بازم با لیوان برای کسایی که ترازو ندارن اندازه گرفتم.


مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی بدون فر و همزن

  • روغن جامد ۱۲۵ گرم یا از نصف لیوان کمی بیشتر
  • پودر قند ١٢۵ گرم یا سه چهارم لیوان فرانسوی دسته دار
  • آرد سفید ٢۵٠ گرم یا دو و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
  • بیکینگ پودر یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر هل یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری
  • پودر پسته دو قاشق غذاخوری
  • پودر نارگیل دو قاشق غذاخوری (بهتره آسیاب بشه)

طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن جامد

برای شروع ابتدا روغن، پودر قند و هل رو با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا کرم رنگ بشه. سپس آرد و بیکینگ پودر الک شده رو کم کم و در سه مرحله به مواد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.

سپس مواد رو به سه قسمت مساوی تقسیم کنید و به یکی پودر کاکائو، دیگری پسته و در نهایت به آخری پودر نارگیل اضافه کنید و هر خمیر رو به طور جداگانه خوب ورز بدید تا منسجم و یکدست بشه. این خمیر نیازی به استراحت نداره.

در ادامه خمیر رو بین دو لایه پلاستیک بذارید و صاف کنید. ضخامت خمیر حدود ١سانتی‌متر باشه مناسبه. سپس خمیر رو قالب بزنید.

برای پخت شیرینی بهشتی بدون فر، شیرینی ها رو داخل تابه که کاغذ روغنی انداختید بچینید و روی شعله پخش کن که از ١۵دقیقه قبل با حرارت کم گرم شده بذارید و به همراه دم کنی حدود ٢٠ تا ٢۵دقیقه زمان بدید تا بپزه.

همین که زیر شیرینی بهشتیها کمی طلایی شد، تابه رو از روی حرارت بردارید.

برای تهیه شیرینی بهشتی داخل فر، در فر از قبل گرم شده با درجه ١٧٠ درجه سانتی‌گراد به مدت ١٠ تا ١۵دقیقه بپزسد.

به دلخواه میتونید از هر مغز پودر شده ای مثل گردو، فندق، بادام و … که دوست دارید استفاده کنید.

طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون فر و همزن با پیمانه لیوان فرانسوی


مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی با روغن صاف قنادی

  • آرد سفید قنادی۲۰۰ گرم ( یک و نیم لیوان فرانسوی دسته دار )
  • روغن صاف قنادی ۱۰۰ گرم
  • پودر قند ۱۰۰ گرم (دو سوم لیوان فرانسوی دسته دار)
  • روغن مایع ۲۵ گرم
  • هل یا وانیل به مقدار لازم نوک قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن صاف قنادی

روغن رو بزارید روی بخار کتری ذوب بشه پودر قند و آرد رو هر کدومو سه بار الک کنید.

پود قند وروغن رو مخلوط و ده دقیقه با همزن هم بزنید تا پوک وکرمی بشه به اصطلاح خامه ای بشه تو این مرحله کوتاهی نکنید چون تو کیفیت شیرینی خیلی تاثیر داره وبافت شیرینی خیلی نرم میشه.

بعد از اون هل یا وانیل رو اضافه کنید و آرد رو کم کم اضافه کنید وهم بزنید با همزن در آخر روغن مایع رو اضافه کنید.

اگه موادتون سفته یه پنج گرم دیگه روغن مایع و اگر خمیرتون شله آرد اضافه کنید خیلی کم.من کمی روغن اضافه کردم.

بعد خمیرتون روسه قسمت کنید به یه قسمت پودر کاکائو و به قسمت دیگر یه قاشق چای خوری زعفرون دم کرده اضاف کنید و هم بزنید بعداز این که کامل مخلوط شد ماسوره مورد نظرتون رو تو قیف پارچه ای گذاشته و کف سینی کاغذ روغنی پهن کنید و ماسوره بزنید.

فر رو از قبل گرم کنید دما رو روی ۱۷۰ درجه سانتی گراد بزارید و در طبقه وسط فر شیرینی رو بزارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بستگی به فرتون داره تا بپزه.

رنگش نباید تغییر کنه این شیرینی بافت خیلی نرمی داره و بعد از پخت بزارید خنک بشه بعد جدا کنید و گرنه پودر میشه.

این شیرینی خیلی راحته امیدوارم درست کنید واز خوردنش لذت ببرید. نوش جان


طرز تهیه شیرینی بهشتی کاکائویی و زعفرانی و وانیلی

مواد لازم

  • روغن جامد۱۰۰ گرم نصف لیوان
  • آرد الک شده ۱۸۰ گرم یک و نیم لیوان
  • پودرقند الک شده ۱۰۰ گرم تقریبا نصف لیوان
  • پودر هل ۱ قاشق چایخوری سر خالی
  • روغن مایع ۲۵ گرم ۱/۸ لیوان تقریبا دو قاشق غذاخوری سر پر

برای طعم دار کردن

  • پودر کاکائو
  • زعفران غلیظ دم کرده
  • وانیل

طرز تهیه

روغن جامد را به همراه پودر قند الک شده و هل با دو تند همزن حدود ۵ دقیقه بزنید دور ظرف را تمیز کنید و مجدد بزنید تا پفکی و کرم رنگ شود.

روغن مایع رو اضافه کنید و آرد رو طی دو الی سه مرحله اضافه کنید هم بزنید تا کاملا یکدست شود. مواد به دست نباید بچسبد.

خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید یک قاشق چایخوری پودر کاکائو اضافه کنید دیگری را کمی زعفران غلیظ و یکی هم ساده و هم بزنید تا یکدست شود داخل قیف بریزید و داخل سینی پایپ کنید در فر ۱۷۰درجه به مدت ۱۵ الی۲۰ پخت کنید میزان زمان پخت بستگی به دمای شما داره.


شیرینی بهشتی با نشاسته ذرت

این شیرینی بهشتی با نشاسته ذرت بافت تردی داره و شکننده و تو دهن آب میشه اما چون ب دست میچسبه بهش کرکی هم میگن.

مواد لازم

  • آرد ۱۸۰ گرم
  • نشاسته ذرت ۲۰ گرم
  • روغن جامد ۲۰۰ گرم
  • پودر قند ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع ۲۰ گرم
  • پودر کاکائو و زعفرون و هل ب میزان لازم

نکات

  • روغن جامد نباید گرم یا آب شه.
  • روغن جامد و پودر قند الک شده ۸ تا ۱۰ دقیقه با همزن زده بشه راز کرکی شدن این شیرینی همینه.
  • مواد اگه خیلی شل بود کمی آرد. اگه سفت بود خیلی کم روغن مایع زده بشه
  • استراحت نداره.
  • تو ظرف پلاستیکی در دار لا به لا مشما تو جای خنک نگهداری بشه.
  • هل می‌زنید زعفران نزنید که رنگ زعفران رو خفه میکنه.

نکات مهم پخت شیرینی بهشتی

  • در اندازه گیری مواد دقت کنید بعضی ها آرد بیشتری اضافه میارن من این مقدار نوشتم کافی هست ولی شاید شما یک الی دو قاشق غذاخوری آرد اضافه بیارید.
  • خیلی ها روغن رو کمی ذوب میکنن ولی اگه با دستگاه هم میزنید نیازی نیست ولی اگه قرار با همزن دستی هم بزنید روغن جامدتون رو روان کنید بهتره… در ضمن با همزن دستی همزدن بیشتر زمان میبره.
  • شیرینی را به هیچ عنوان با دست هم نزنید حتما با لیسک باشه.
  • زعفران شما حتما غلیظ باشه و کم بزنید وگرنه شیرینی شما سفت میشه و موقع پخت پهن میشه.
  • این مواد رو توی تابه هم میتونید درست کنید و نیازی به فر نداره که به این صورت هست کف تابه رو حتما کاغذ بندازید و شعله خیلی کم با شعله پخش کن درب تابه را محکم ببنید حدود ۲۰ دقیقه.
  • شیرینی شما تا سرد نشده به هیچ عنوان بهش دست نزنید.
  • میتونید به موادتون وانیل هم اضافه کنید.
  • دلیل سفت شدن مغز شیرینی ها خام بودن وسط شیرینی است پس با حرارت کم بپزید تا مغز آن کامل بپزد و زیر آن نسوزد اگر در تابه درست کردید.
  • این شیرینی به نام شیرینی کرکی هم معروفه چرا که خیلی ترد و نرم و حالت کرکی داشته و توی دهن آب می شود.
  • چنانچه خواستتید شیرینی را قالب بزنید یا با دست گرد کنید، یک قاشق روغن مایه کفایت میکنه اما اگر خواستید از قیف خارج کنید دو یا سه قاشق روغن مایه بریزید تا شل تر بوده و از قیف خارج شود (فقط حواستون باشه زیاد از حد روغن نریزید که خمیر وا میره)
  • شیرینی ها را بعد از پخت از فر خارج کنید و تا دو سه ساعتی خنک شود (به هیچ عنوان گرم به آنها دست نزنید چون پودر می شوند)
  • خمیر را زیاد ورز ندهید که به روغن بیافتد.
  • داغ بودن بیش از اندازه فر باعث وا رفتن خمیر شیرینی ها میشود.
  • کهنه بودن روغن یا آرد زیادی استفاده کردن باعث سفت شدن خمیر می شود.
  • حتما روغن و پودر قند را خوب هم بزنید تا پوک و پفکی شود وگرنه خمیر شیرینی سفت میشود.
  • با روغن صاف قنادی این شیرینی شاید بافت بهتری پیدا کند اما من با روغن جامد درست کردم می توانید نصف روغن جامد و نصف روغن قنادی استفاده کنید.
  • شیرینی ها را بعد از خنک شدن به آرامی از سینی خارج و در ظرف درب دار چیده و در یخچال یا جای خنک بگذارید.

5/5 - (4 امتیاز)