این شیرینی مربایی با اسم های شیرینی مارمالادی ، شیرینی مشهدی و شیرینی آلمانی هم شناخته میشه.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی با روغن جامد
- آرد ۵۰۰ گرم
- پودر قند ۱۲۰ گرم
- تخم مرغ ۲ عدد
- کره یا روغن جامد و یا روغن صاف قنادی ۲۰۰ گرم
- بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- پودر هل یک قاشق چای خوری
دستور پخت شیرینی مربایی با روغن جامد
اول از همه روغن رو با پودر قند الک شده مخلوط می کنیم و چند دقیقه با همزن می زنیم تا کرم رنگ و سبک بشه.
سپس یکی یکی تخم مرغ ها را اضافه می کنیم و پودر هل و بعد از چند دقیقه زدن با همزن همزن رو کنار میذاریم.
بکینگ پودر و آرد رو الک می کنیم و در چند مرحله به مواد اضافه می کنیم نسبت آرد شاید در حد یک یا دو قاشق غذاخوری کم یا زیاد شود بسته به جذب آرد و بزرگی و کوچکی تخم مرغ ها میزان آرد امکان دارد که کمی کم یا زیاد شود تا جایی که میشه آرد را با لیسک مخلوط میکنیم با مواد و بعد با سر انگشتان آردو با مواد مخلوط کرده و خمیر نرم و یکدستی به دست میاریم.
خمیر را داخل نایلکس گذاشته و نیم ساعت در یخچال استراحت میدهیم.
روی صفحه کار به قطر ۲ الی ۳ میلیمتر پهن کرده کاتر میزنیم در سینی میچینیم.
شیرینی مربایی با روغن جامد در تابه روی گاز یا فر دستساز میتونید بپزید.
در فر از قبل گرم شده با درجه۱۷۰ تا ۱۵۰ و یا فر برقی با درجه ۱۵۰ به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پخت انجام میدهیم.
بعد از سرد شدن شیرینی ها پشت یکی از شیرینی مارمالاد سیب زدم.
قبل از قرار دادن دو لایه روی هم دیگه با پودر قند الک شده و یا شکلات تخته ای مارک کارات ذوب کردید و بنماری کردید تزیین کنید.
برای تهیه شیرینی مربایی یاقوتی باید با بریلو قرمز تزیین بشه. بریلو اماده رو از لوازم قنادی میشه خرید.
برای تهیه شیرینی بادومی یه دونه بادام خام روی شیرینی بزازید و بعد پخت با کمی عسل رقیق شده با اب تزیین و پودر پسته بزنید.
برای تهیه شیرینی مربای با روکش شکلات، شکلات سفید رو چهارتا سی ثانیه داخل ماکروفر بزارید و هم بزنید یا روی بخار ابجوش بنماری کنید. شیرینی داخلش بزنید و روی اون رو با پرک گل سرخ و خلال بادام تزیین کنید.
دلایل سفت شدن شیرینی مربایی
ویژگی اصلی شیرینی مشهدی نرم و لطیف بودنشه، اگر شیرینی مربایی خشک بشه، دیگه کیفیت و مزه اصلی خودش رو از دست میده و دلایل زیادی تو خشک شدن شیرینی مربایی وجود داره.
اگه بیش از مقدار لازم شکر استفاده کنید، شیرینی مربایی شما خشک میشه، رعایت دقیق میزان مواد استفاده شده در شیرینی بسیار ضروریه. مثلا برای تهیه ۲۰ عدد شیرینی مربایی حدود ۲۰ گرم پودرشکر یا پودر قند کافیه. چرا که در تهیه این شیرینی از مربا و یا مارمالاد هم استفاده می شه.
استفاده بیش از حد و نامتناسب از آرد هم می تونه موجب خشکی شیرینی خانگی بشه، مثلا برای تهیه ۲۰ عدد شیرینی مربایی حدود ۱۵۰ گرم آرد کافیه.
شیرینی مربایی از اون شیرینی هاییه که نباید زیاد ورز بخوره، بلکه فقط کافیه خمیر رو با نوک دست جمع کنید و یکی دو ساعت در یخچال به آن استراحت بدید. عامل اصلی خشک شدن شیرینی مربایی همین ورز دادن زیاده، چون خمیر به روغن میفته و شیرینی بعد از پخت به شدت سفت میشه.