دستور پخت این شیرینی کنجدی اینقدر ساده و راحته که شاید باورتون نشه. فر هم نمیخواد و خیلی هم خوشمزه و مجلسیه. امیدوارم که درست کنید و دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه تهیه شیرینی کنجدی ساده بدون فر
- آرد سفید سه پیمانه
- تخم مرغ دو عدد
- شکر یک لیوان
- روغن مایع سه چهارم لیوان
- بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
- هل نصف قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری یا اسانس وانیل دو قطره
- کنجد به مقدار لازم
برای رنگی کردن شیرینی ها
- پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
- زعفران یک قاشق غذاخوری
- رنگ خوراگی قرمز یا پودر لبو
دستور پخت شیرینی کنجدی ساده بدون فر با پیمانه لیوان فرانسوی
برای شروع ابتدا سه قاشق غذاخوری ماست رو با یک قاشق چایخوری بکینگ پودر مخلوط کنید و ده دقیقه کنار بذارید.
تخم مرغ، شکر، اسانس وانیل و هل را با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشه.
روغن رو اضافه کنید.
مخلوط ماست و بکینگ پودر رو اضافه کنید و هم بزنید.
آرد رو در سه مرحله اضافه کنید و یکدست کنید تا خمیر چسبناکی بدست بیاد.
خمیر رو به چهار قسمت تقسیم کنید.
به یه قسمت پودر کاکائو اضافه کنید
به یه قسمت زعفران دم کرده و یک قاشق آرد اضافه کنید. (اگه آرد نریزید شل میشه)
به یه قسمت پودر لبو یا رنگ خوراکی اضافه کنید.
قسمت آخر رو چیزی نریزید.
روی خمیرها رو با کیسه فریزر یا درپوش بپوشانید و بذارید داخل فریز یک ساعت بمونه که سفت بشه.
از خمیر به اندازه ی یه گردو بردارید. (دستتون رو با روغن چرب کنید که خمیر نچسبه به دستتون)
داخل کنجد بغلتانید.
کف تابه کاغذ روغنی بذارید و خمیرها رو با فاصله داخلش بچینید.
دم کنی بذارید و پانزده دقیقه با حرارت ملایم بذارید بپزه.
اگر خواستید توی فر بذارید مدت زمان پختش بیست دقیقه س با درجه ی صد و هشتاد درجه سانتیگراد.
طرز تهیه شیرینی کنجدی ساده در فر
یه شیرینی عالی برای دوستداران طعم کنجد.
این شیرینی کنجدی خوشمزه و عاااالی، بافت کوکی داره، اصلا سفت و بیسکویتی نیست. با قالب شیرینی زبان بزرگ، 30 قطعه شیرینی داشتم.
مواد لازم
- 1 عدد تخم مرغ (50 گرم بدون پوست)
- 50 گرم شکر دانه ریز (یک چهارم پیمانه منهای نصف قاشق غذاخوری)
- 40 گرم روغن مایع (یک چهارم پیمانه منهای دو و نیم قاشق چای خوری)
- 160 گرم آرد سفید (یک پیمانه +1 قاشق غذاخوری)
- بکینگ پودر یک سوم ق چ + یک چهارم قاشق چای خوری)
- وانیل یه ذره
- کنجد 1 قاشق غذاخوری و مقداری اضافه برای پاشیدن روی خمیر
طرز تهیه
تخم مرغ و وانیل و شکر و روغن را در ظرفی ریخته با چنگال مخلوط کنید تا شکر تقریبا حل شود.کنجد را اضافه کنید.
آرد سفید و بکینگ پودر را در یک کاسه مخلوط و الک کنید و در چند مرحله، تا جایی اضافه کنید که خمیری لطیف بدست بیارید.
خمیر را به ضخامت 4 میل بین دو نایلون یا کاغذ روغنی پهن کنید. روی خمیر مقداری کنجد پاشیده و دوباره وردنه بکشید تا کنجدها به خمیر بچسبند و قطر خمیر به 3 میل برسه. سپس کاتر دلخواه بزنید.
در سینی فر که فویل یا کاغذ روغنی انداخته و با برس کمی چرب کرده اید منتقل کنید.
در فر گرم شده با دمای 180 درجه حدود 12 تا 15 دقیقه بپزید. کف فر سینی خالی باشه.