ماندگاری شیرینی های روغن مایع مثل کره ای هستند. اما برای نگهداری طولانی مدت در ظرف دربسته فریز کنید تا ماه ها سالم می مونه بدون تغییر کیفیت.
این رسپی محبوب منه که بارها و بارها درست کردم. اصل دستور همراه با نشاسته ذرت بود که این بار نشاسته ذرت رو هم حذف کردم و یه کشمشی نرم و عالی داشتم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی با روغن مایع و شکر بدون کره
- تخم مرغ 2 عدد (100 گرم)
- شکر ریز 120 گرم (نصف پیمانه + نصف قاشق غذاخوری)
- روغن مایع 100 گرم (نصف پیمانه منهای یک قاشق چایخوری)
- بکینگ پودر 8 گرم (2 قاشق چایخوری)
- کشمش 105 گرم (دو سوم پیمانه)
- آرد سفید 400 گرم ( دو + دو سوم پیمانه)
- وانیل کمی
با این مقدار مواد و کاتر 38 شیرینی داشتم. (کاترم قدری بزرگه)
میتونید بجای شکر دانه ریز، از 120 گرم پودر شکر (سه چهارم پیمانه) استفاده کنید.
دستور تهیه شیرینی کشمشی با روغن مایع و شکر بدون کره
برای شروع ابتدا تخم مرغ، شکر (یا پودر شکر)، روغن مایع و وانیل را با همزن بزنید تا شکر تقریبا حل شود.
سپس آرد و بکینگ پودر را الک و کم کم در چند مرحله اضافه کنید تا خمیر لطیفی بدست آورید.
بین دو نایلون خمیر را به ضخامت نیم سانت باز کرده و کاتر دلخواه بزنید و در سینی فر که فویل یا کاغذ روغنی انداخته اید و با برس خیلی کم چرب کرده اید بچینید.
در فر گرم شده با دمای 180 درجه به مدت تقریبی 15 تا 20 دقیقه بپزید. کف فر سینی خالی باشد. درجه فرها متفاوته، مواظب باشید شیرینی نسوزه.
شیرینی کشمشی قدری پف داره اگه خواستید مثل من شیرینی رو سوراخ دار کنید با ته سیخ چوبی عمیق کنید سوراخ های شیرینی رو. من با اینکه کاترم سوراخ دار بود بازم با ته سیخ چوبی این مرحله رو انجام دادم.
روش پخت شیرینی کشمشی بدون کره با روعن مایع در سولاردام به این صورت هست که با دمای ۱۵۵درجه پیشگرمایشمیدیم و با همان ۱۵۵درجه پخت انجام میدیم به مدت ۱۵دقیقه، سه پایه کوتاه حتما گذاشته بشه.
روش پخت با فر دستساز به این صورت هست که از یک ربع قبل شعله پخش کن وظرف مورد نظر رو میذاریم که گرم بشه، بعد کاغذ روغنی میذاریمتوظرف شیرینی ها رو میچینیم به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه (بستگی به تعداد شیرینی و زخامت ظرف داره) و با حرارت ملایمپخت انجام میشه.
طرز تهیه شیرینی کشمشی با روغن مایع و پودر قند
این شیرینی کشمشی یه شیرینی ساده و بدون دردسره که باروغن مایع درست شده که خیلی خوشمزه تر و باکیفیت تر از نمونه ی بازاری هست.
من از روغن مایع استفاده کردم که دردسترس همه هست می تونین بجای روغن مایع از کره استفاده کنین.
مواد لازم
- روغن مایع سه چهارم لیوان
- تخم مرغ دو عدد
- پودر قند یک لیوان
- بکینگ پودر نوک قاشق چای خوری
- وانیل و هل ۱ قاشق چای خوری
- آرد دو لیوان
- کشمش نصف لیوان
- زعفران دمکرده غلیظ ۱ قاشق مرباخوری (زعفران آبکی نباشه که خمیر خراب میشه)
طرز تهیه
پودرقند الک شده رو همراه روغن مایع ۱۰ دقیقه با همزن دستی بزنین بعد تخم مرغ و وانیل و پودر هل رو اضافه کنین سه دقیقه باهمزن دستی بزنین حتما حین کار ظرف رو دورگیری کنین بعد چندقطره گلاب اضافه کنین و مخلوط کنین بعد آرد و بکینگ پودر رو الک کنین طی دوم مرحله به مواد اضافه کنین و آروم و در یک جهت مخلوط کنین و در اخر کشمش رو اضافه کنین مخلوط کنین و بیش از حد هم نزنین در حد مخلوط شدن کافیه.
مقداری از خمیر رو داخل قیف می ریزیم بعد به بقیه ی خمیر به دلخواه زعفرون اضافه می کنیم و داخل قیف می ریزیم بعد با فاصله داخل تابه که کاغذ روغنی گذاشتیم پایپ می کنیم تابه رو روی حرارت ملایم که شعله پخش کن گذاشتیم به مدت یک ربع تا ۲۰ دقیقه زمان میدیم تا شیرینی ها بپزن.
- می تونین داخل توستر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۵۰ به مدت ۱۵ دقیقه هم بذارین.
- من هم تو تابه دوطرفه درست کردم که نوار دورشو دراوردم و هم توماهیتابه درست کردم که دمکنی گذاشتم.
- اگر میخواین مثل بازاریا روش ترک خورده باشه قبل گذاشتن روی گاز کمی روی شیرینی پودرقند بریزید.