شیرینی هلندی نارگیلی یه شیرینی فوق العاده خوشمزه و خوش عطره که برای پذیرای به خصوص برای عید نوروز عالیه. پیشنهاد می کنم حتما یک بار امتحانش کنید.
مواد لازم برای تهبه شیرینی هلندی نارگیلی
مواد لازم برای خمیر پایه شیرینی
- آرد دویست و پنجاه گرم (دو پیمونه)
- شیر دو قاشق غذاخوری
- روغن نیمه جامد صد گرم یا نصف پیمانه
- پودر قند شصت گرم یا نصف پیمانه
- تخم مرغ یک عدد
- بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
پیمونه من لیوان فرانسوی دسته داره.
مواد لازم برای لایه نارگیلی
- پودر نارگیل چرب صد گرم
- پودر قند صد و هشتاد گرم
- سفیده تخم مرغ هشتاد گرم
- روغن مایع هفتاد گرم
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
- وانیل کمی
مواد رو با دقت اندازه گیری کنین.
طرز تهیه شیرینی هلندی نارگیلی
کل مواد لایه نارگیلی رو به غیر از روغن مایع با همزن دستی خوب مخلوط کنین و بعد روغن مایع که کامل داغ شده رو کم کم به مواد اضافه و مرتب هم بزنین تا گرمای روغن باعث بسته شدن سفیده تخم مرغ نشه.
بعد که مایه نارگیلی آماده شد، داخل ظرف درب دار توی یخچال حداقل یه ساعت استراحت بدین. تا یه روز کامل هم ایرادی نداره بمونه، چون برای خودم یکی دو بار پیش اومده.
حالا خمیر پایه شیرینی رو آماده کنین. پودر قند، وانیل و روغن رو با همزن برقی حداقل پنج دقیقه بزنین تا پفکی و حجیم بشه. بعد تخم مرغ و شیر رو به ترتیب افزوده و حدود یک دقیقه زده تا به خورد مواد رفته و یه دست بشه.
بعد همزن رو خاموش کرده و آرد و بکینگپودر حداقل سه بار الک شده رو کم کم و با احتیاط اضافه و با دست مخلوط و خمیر رو کمی ورز بدین. زیاد ورز ندین که خمیرتون به روغن میفته و بعد از پخت، خشک و سفت میشه. تا جایی آرد نیاز دارین که خمیری به نرمی لاله گوش داشته باشین.
همین که خمیر جمع بشه و لطیف و یه دست باشه، کافیه. حالا خمیر رو توی کیسه فریزر گذاشته و حدود یه ساعت توی دمای محیط یا یخچال استراحت بدین بعد از یه ساعت استراحت خمیر شیرینی و مایه نارگیلی، خمیر شیرینی رو به ضخامت کمتر از نیم سانت پهن کرده (سعی کنین خمیر رو نهایت توی دو مرحله قالب بزنین که زیاد با خمیر، بازی نشه که به روغن بیفته) و کاتر دلخواه بزنین (گل یا دایره ساده یا… ) و از مایه نارگیلی روی خمیر، با قیف، پایپ کنین.
روی مایه نارگیلی رو هم با انگشت مرطوب، صاف کنین تا سطح مرتبی بعد از پخت داشته باشه و بعد به دلخواه پودر پسته یا خلال بادوم، کمی روشون بریزین. داخل سینی فر که کاغذ روغنی داره، با کمی فاصله بچینید و نهایتا داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه حدود نیم ساعت بپزین.
چون دمای فرها متفاوته، تا زمانی که کف شیرینی رنگ بگیره کافیه. میتونین کمی هم گریل بزنین که من انجام نمیدم. بعد از پخت، اجازه بدین شیرینی ها کامل خنک بشن و بعد از سینی فر جدا کنین. من این بار داخل قالب های کوچیک فلزی به شکل تارت زدم که شکیل تره. پیشنهاد میکنم حتما برای نوروز تهیه کنین که خیییلی خوشمزه و عالیه. نوش جونتون