روش تهیه یه شیرینی براتون آوردم که اسمش شیرینی قندی هست و وقتی که تو دهن میزاری آب میشه و کم هزینه و خیلی راحته مناسبه عید هم هست و ماندگاری بالایی داره.


مواد لازم برای تهیه شیرینی قندی با پیمانه لیوان فرانسوی

  • آرد ۳۷۵ گرم (حدود ۲ و نیم لیوان فرانسوی دسته دار)
  • روغن نیمه جامد یا صاف قنادی  ۲۵۰گرم (حدود ۱ لیوان فرانسوی دسته دار)
  • پودر قند ۲۵۰ گرم (حدود ۱و نیم لیوان فرانسوی دسته دار)
  • پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر کاکائو ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری

مقدار مواد اولیه رو به پیمانه لیوان فرانسوی براتون نوشتم، ولی چون دستور شیرینی ها حساس بهتره که از ترازو استفاده کنید.


دستور پخت شیرینی قندی با پیمانه لیوان فرانسوی

طرز تهیه شیرینی قندی با پیمانه لیوان فرانسوی خانگی و خوشمزه

برای تهیه روغن صاف خونگی، اول از همه روغن نیمه جامد رو روی حرارت کتری بزارید ذوب بشه بعد ۲۴ ساعت داخل یخچال بزارید تا سفت بشه.

برای تهیه شیرینی قندی ابتدا پودر قند رو به روغن اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ بشه. سپس پودر هل رو اضافه کنید هم بزنید تا مخلوط بشه.

در ادامه ۲ قاشق غذاخوری آرد رو بردارید و کنار بزارید و مابقی آرد رو کم کم اضافه کنید با مواد مخلوط کنید. آرد رو با احتیاط اضافه کنید. (اگر لازم بود ۲ قاشق غذاخوری آرد رو اضافه کنید.)

بکینگ پودر رو هم اضافه کنید و هم بزنید و با نوک انگشت ها خمیر رو جمع کنید.

خمیر رو به ۳ قسمت تقسیم کنید. به یک قسمت پودر کاکائو و قسمت دیگه زعفران اضافه کنید.

خمیر ها رو داخل پلاستیک بزارید و در جای خنک ۱ساعت استراحت بدید.

به اندازه یه فندق از مواد بردارید با دست گرد کنید و با چاقو علامت + روی شیرینی ها بزنید. خط عمیق نندازید و سطحی باشه چون شکل شیرینیتون به هم میخوره.

با تخم خرفه و کنجد تزیئن کنید.

داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بستگی به دمای فر اجازه پخت بدید. در فر برقی با ۱۵۰درجه حدود ده دقیقه ای هم آماده میشه.

برای پخت شیرینی قندی بدون فر شیرینی ها رو بزارید داخل تابه که چرب کردید یا کاغذ روغنی انداختید بزارید به همراه دمکنی رو شعله خیلی کم اجاق گاز بزارید به مدت حداکثر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شیرینیتون آماده میشه.

اگه شعله اجاقتون خیلی کم نمیشه ازشعله پخش کن استفاده کنید مدت زمان پخت بستگی به شعله گازتون داره.

تاوقتی شیرینی ها داغه اصلا بهشون دست نزنید چون پودر میشه، وقتی سردشد بزارید داخل ظرف دربسته.

پیشنهاد می‌کنم حتما این شیرینی خوشمزه رو درست کنید. نوش جان