این دستور پخت شیرینی گردویی ترک دار ازون رسپی‌های خاص که همه نکته‌های کوچیک توش گفته شده و یک شیرینی گردویی عین شیرینی گردویی بازاری بلکه هم خیلی باکیفیت تر بهتون میده.


مقدار مواد لازم برای تهیه تهیه شیرینی گردویی ترک دار

  • سفیده تخم‌مرغ ۹۰ گرم یا سفیده سه عدد تخم مرغ درشت
  • روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر ۲۰۰ گرم یا یک لیوان خیلی پر (به شکل قله‌ای پرکنید)
  • مغز گردو ۱۰۰ گرم یا یک لیوان خیلی پر
  • کیک شکلاتی ۱۰۰ گرم (روی بسته بندی کیک ها وزنش نوشته شده) یا کیک شکلاتی اسفنجی
  • پودر کاکائو رنگ تیره یک ق‌اشق چای‌خوری
  • سرکه سفید یک قاشق غذاخوری
  • وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز پخت شیرینی گردویی ترک دار با خرده کیک اسفنجی و پودر کاکائو

طرز تهیه شیرینی گردویی ترک دار
اول از همه مغزگردوها رو آسیاب کنید.

همه مواد رو به جز روغن و سرکه داخل غذاساز میکس کنید.

مواد رو داخل یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم داغ بزنید، دائما باید مواد رو هم بزنید، اصلا نباید مواد به نقطه جوش برسن فقط انگشتتون رو که داخل مواد می‌کنید کاملا داغیش رو حس کنید.

من ۸ دقیقه موادم رو داغ زدم.

تو فاصله‌ای که میذارید مواد سرد بشن فرگازی یا فردستساز رو هم روشن کنید.

فر دست ساز روی شعله متوسط، فرگازی دمای ۱۸۰ درجه و فرهای برقی، توستر، سولاردوم دمای ۱۶۰ درجه.

دقت کنید که مواد بعد از سرد شدن خیلی سفت‌تر میشن.

اگر دیدید احیانا موادتون بعد از سرد شدن خیلی سفت‌ شده قاشق قاشق بهش آب ولرم اضافه کنید و هم بزنید تا به حد مطلوب برسه.

بعد از سرد شدن سرکه و روغن رو بهش اضافه کنید و هم بزنید وقتی یکدست شد اون رو داخل قیف با سر ماسوره گرد ساده و یا بدون ماسوره بریزید.

قیف رو بشکل عمودی بگیرید و مواد رو داخل سینی بافاصله پایپ کنید، یکمی قیف رو بافاصله از سینی بگیرید تا موادتون کمی حجم داشته باشه.

نوک انگشتتون رو کمی چرب کنید و برجستگی روی شیرینی ها رو صاف کنید.

مدت زمان پخت پانزده تا بیست دقیقه است.

زمانیکه شیرینی‌ها براحتی از کاغذروغنی جدا بشن یعنی کامل پخته شدن.

بعد از خارج کردن از فر بذارید کمی خنک بشه و روی اونها رو با شهد رقیق و پودرپسته دیزاین کنید.

نکات هم و فوت و فن های پخت شیرینی گردویی ترک دار

  • برای این شیرینی از کیک اسفنجی بدون روغن استفاده کنید، میتونید از کیک های ساده بازاری که خشک هستن هم استفاده کنید.
  • به جای میکسر از چرخ گوشت هم می‌تونید استفاده کنید.
  • قبل از پخت همه ی مواد حتما یکی دو تاش رو بپزید و اگه راضی بودین بقیه مواد و قیف بزنید.
  • نزدیک به ۲ ساعت بعد از داغ زدن اجازه بدین مواد کاملا خنک بشه.
  • دمای فر و زمان تقریبی، با امتحان یکی دو تا از شیرینی دما و زمان مناسب پخت رو بدست بیارین.

طرز تهیه شیرینی گردویی با لیوان

شیرینی گردویی از اون شیرینی های مجلسی و پرطرفدار و فوق خوشمزه!

مواد لازم با پیمانه لیوان

  • سفیده تخم مرغ ۲۷۰ گرم ( حدود ۸ تا ۹ عدد)
  • پودر گردو ۳۰۰ گرم (حدود ۳ لیوان)
  • شکر ۶۰۰ گرم (حدود ۳ لیوان)
  • کیک اسفنجی ۳۰۰ گرم
  • پودر کاکائو ۲۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری)
  • روغن مایع ۳۰ گرم (۴ قاشق غذاخوری)
  • سرکه سفید ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری

طرز تهیه

اول از همه برای درست کردن شیرینی ها معیار گرم درسته و لیوان تقریبی هست، این شیرینی حساس هستش و بهتره با ترازو و گرم پیش برید.

برای کیک، می تونید از خرده کیک هاتون که قبلا درست کردید استفاده کنید. من این جا کیک اسفنجی درست کردم، برای این میزان کیک اسفنجی ۴ تخم مرغی خوبه. از تی تاب و کیک های بسته بندی استفاده نکنید.

پودر گردو، شکر، نصفی از سفیده ها، کیک اسفنجی تکه شده، پودر کاکائو (اگر کیکتون کاکایویی هست پودر کاکائو حذف کنید) داخل میکسر ریختم و میکس کردم و یا می تونید از چرخ گوشت رد کنید. بعد مابقی سفیده رو ریختم.

روی حرارت کم مرتبا هم زدم، مرحله داغ زدن مهم هست و در کیفیت شیرینی شما تاثیر میزاره. طوری بشه که شکر آب بشه، اما سفیده نپزه. تایم نمیشه گفت، بسته به حجم موادتون، جنس قابلمه و سطحی که مواد روی حرارت هست تایم متغیره، طوری که انگشت زدید گرما حس کنید و انگشت رو نسوزونه.

بعد از داغ زدن روغن مایع، سرکه سفید، وانیل ریختم و ترکیب کردم. گذاشتم در محیط ۵ تا ۶ ساعت بمونه و خنک بشه. اگر بعد از خنک شدن خیلی سفت بود می تونید کمی سفیده تخم مرغ بریزید.

توی قیف بدون ماسوره ریختم و داخل سینی کاغذ نسوز (یا روغنی) انداختم. مواد رو داخل سینی با فاصله پایپ کردم نوک قله ای شیرینی رو با انگشتم که کمی چرب کردم گرفتم. روش کمی پودر پسته ریختم.

فر با دمای (فر برقی ۱۹۰درجه ، گازی ۲۰۰ درجه) از یک ربع قبل گرم بشه. بعد که سینی رو در طبقه وسط قرار دادم دما رو (فر برقی ۱۷۰ درجه (المنت بالا و پایین روشن) ، فر گازی ۱۸۰ درجه) کردم به مدت ۲۰ دقیقه.

قبلش یک دونه بزارید بپزه تایم بگیرید و دما رو چک کنید، اگر اوکی بود پیش برید.

بعد که از دما افتاد از سینی جدا کردم.

برای من در سایز بزرگ ۳۶ عدد و به وزن حدود ۱۲۰۰ گرم شد.

زیاد در فر بمونه و اگر بعد از خنک شدن خوب پوشونده نشه، خشک میشه.

در ظرف درب بسته که هوا نره حدود دو تا سه هفته محیط خنک با کیفیت می مونه، با توجه به نوع نگهداری این متغیره.