شیرینی بورگی یک شیرینی ترکی بسیار خوشمزه هست که دستور پخت نسبتا راحتی هم داره. تو ترکیه شیرینی بورگی رو معمولا برای افطار درست میکنن.
تو دستور اصلی شیرینی بورگی هل داره ولی من هل نزدم. نکته مهمی که باید بهش توجه کنید هم اینه که حتما با حرارت ملایم سرخ کنید.
من از شیر خشک نیدو استفاده کردم. خمیر این شیرینی آب زیادی نمیخواد و آب رو حتما کم کم و ذره ذره اضافه کنید، برای من حدود یک هشتم پیمانه هم آب مصرف شد.
روغن رو هم با حرارت ملایم داغ کنید. برای بورگی من از شربت بامیه استفاده کردم. در مورد طعم بورگی هم باید بهتون بگم که از گوشفیل خیلی خوش طعم تر و لطیف تره. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی بورگی ترکیه ای
- آرد سفید یک پیمانه
- شیرخشک قنادی یک قاشق غذاخوری
- ماست 2 قاشق غذاخوری
- روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- وانیل کمی
- هل یک قاشق چای خوری
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- آب ولرم مقداری
دستور پخت شیرینی بورگی ترکیه ای
برای شروع ابتدا آرد و شیرخشک و بکینگ پودر و هل و وانیل رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با هم مخلوط کنید.
سپس روغن مایع رو اضافه کنید و مواد رو ورز بدید. کمی بعد ماست و گلاب رو هم به مواد اضافه کنید و به اندازه ای که خمیر جمع بشه آب ولرم به مواد اضافه کنید.
سپس خمیر رو در یک کیسه نایلون بذارید و به مدت یک ساعت تو دمای محیط به خمیر استراحت بدید.
بعد از گذشت یک ساعت و استراحت خمیر، روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر رو به سطح کار منتقل کنید و با وردنه خمیر رو نازک باز کنید.
خمیر رو به هر مدلی که دوست دارید برش بزنید.
در ادامه خمیر برش خورده رو در روغن داغ انداخته و با شعله با حرارت متوسط سرخ می کنیم. وقتی که دو طرف بورگی ها سرخ شد، از روغن خارج می کنیم و روی آن ها شربت می ریزیم.
برای تهیه شربت بورگی یک لیوان شکر و یک لیوان آب و کمی آبلیمو و زعفرون رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا کمی قوام بیاد. سپس بذارید کنار تا سرد بشه و روی بورگی های سرخ شده بریزید.