شیرینی اتابکی، یه شیرینی فوق العاده خوشمزه که خودم عاشق طعم این شیرینیم! تو این مطلب براتون یکی دیگه از شیرینی های عید نوروز رو آوردم که امیدوارم مورد پسندتون قرار بگیره.
شیرینی اتابکی یا ولیعهدی، از عطر و طعمش نگم براتون که بی نظیره، بسیار تردو خوشمزه که توی دهن آب میشه!
این شیرینی خوشمزرو می تونید هم به صورت کاکائویی وهم به صورت زعفرانی یا ساده درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی اتابکی با پیمانه لیوان
- آرد سفید قنادی ۱ لیوان فرانسوی دسته دار (125 گرم)
- آرد برنج ۱ لیوان فرانسوی دسته دار سر خالی (125 گرم)
- پودر قند 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار (125 گرم)
- روغن صاف حدود نصف لیوان فرانسوی دسته دار (۱۲۵ گرم)
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت شیرینی اتابکی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
برای شروع ابتدا روغن و پودر قند را باهم زن بزنید تا کرم رنگ و پوک بشه.
بعد زرده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید در آخر آرد برنج و آرد سفید را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
خمیر را با نوک انگشت ورز بدین تا جمع بشه.
خمیر را به ۳ قسمت تقسیمبندی به یکی پودر کاکائو به یکی زعفران دم کرده اضافه کنید.
خمیر آماده شده را داخل نایلون بزارید و ۱۲ ساعت داخل یخچال استراحت بدین.
بعد استراحت خمیر را بین دو نایلون باز کنید و قالب بزنید. برای تزئین میتونید از تخم خرفه یا کجد استفاده کنید شیرینی ها را داخل تابه بچینید.
شعله پخش کن را یک ربع گرم کنید بعد تابه را روش بزارید. اجازه بدین با حرارت ملایم به مدت ۲۰ دقیقه تا بپزه.
بعد از پخت بزارید خنک بشه بعد از کاغذ جدا کنید.
همیشه همراه با پودر کاکائو یک پینچ نمک هم اضافه کنید تا که کاکائو رنگ باز کنه و تیره تر بشه.
اگر هم خواستید شیرینی تون شکلاتی نشه، به دستورتون فقط پودر هل رو اضافه کنید.
طرز تهیه شیرینی اتابکی با روغن جامد
مواد لازم
- آرد برنج یک لیوان
- آرد قنادی یک لیوان
- روغن جامد یک لیوان
- پودر قند یک لیوان
- زرده تخم مرغ یک عدد
- زعفران دم کرده ۲ قاشق چایخوری
- پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
- پودر پسته و کنجد جهت تزئین
دستور پخت
روغن جامد که به دمای محیط رسیده را با همزن دستی کمی هم زده بعد پودر قند الک شده را اضافه کنید با همزن دستی هم بزنید.
زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده را اضافه کنید (اگر مایل بودین که چند رنگ داشته باشین در. ابتدا زعفران را اضافه نکنین.)
آرد برنج و آرد قنادی را اضافه کنید و با دست هم بزنید و خمیر را بین دو دست خوب ورز دهید تا خوب منسجم بشه میتونین خمیر را سه قسمت کنین.
یک قسمت پودر کاکائو و دومی زعفران دم کرده و در سومی پودر هل بریزید و جداگانه خمیر ها را در کیسه فریزر گذاشته و در یخچال ۱۲ دقیقه استراحت دهید.
نکته: شما میتونین این مواد را چند برابر کرده وتعداد بیشتری شیرینی داشته باشین
من فقط از پودر کاکائو استفاده کردم. خمیر بعد از استراحت را بین دو نایلون و به قطر نیم تا یک ساعت با وردنه پهن کرده و کاتر دلخواه بزنید و در سینی چرب شده یا کاغذ روغنی انداخته شده بچینید و در فر با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه و با فر برقی با دمای ۱۵۰ درجه و حدود ۱۵دقیقه قرار دهید.
تا زمانی که شیرینی ها خنک نشده به آنها دست نزنید چون پودر میشه.
نکات مهم و فوت وفن های تهیه شیرینی اتابکی
- خمیر رو حدود 15 تا 20 دقیقه ورز بدید تا منسجم بشه.
- استراحت 12 ساعت الزامیه.
- خمیر رو در جای خشک و خنک خارج از یخچال استراحت بدید.
- دمای فر 180 درجه تایم پخت حدود 10 دقیقه.
- برای فر برقی یا توستر دما 20 درجه کمتر.
- میتونید در تابه دو طرفه یا به روش فر دست ساز شیرینی رو بپزید.
- سینی نیازی به چرب شدن یا کاغذ روغنی نداره.
- بعد از پخت صبر کنید تا شیرینی کاملا خنک بشه بعد از سینی بردارید.
- ماندگاری شیرینی زیاده و تا چند ماه در ظرف دربسته خارج از یخچال (جای خشک و خنک) قابل نگهداریه.