شیرینی پادرازی یه شیرینی سنتی خوشمزه و ساده مناسب عید نوروزه. نگم براتون چقدر ترد و خوشمزه و خوش عطره!
مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی با پیمانه لیوان
- آرد سفید ۷۰ گرم (نصف لیوان فرانسوی دستهدار)
- آرد نخودچی ۷۰ گرم (نصف لیوان فرانسوی دستهدار)
- آرد برنج ۵۰ گرم (یک سوم لیوان فرانسوی دستهدار)
- روغن جامد (روغن صاف) ۱۰۵ گرم (حدودا یک کم بیشتر از یک سوم لیوان فرانسوی دستهدار)
- پودر قند ۲۵ گرم (حدودا 2 قاشق غذاخوری)
- عسل ۲۵ گرم (۱ قاشق غذاخوری)
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
برای رومال شیرینی
- زرده تخم مرغ
- نمک
- زعفران غلیظ به میزان لازم
دستور پخت شیرینی پادرازی با پیمانه لیوان
همه مواد به دمای محیط برسه. پودر قند و آرد ها الک بشه.
در ابتدا اینو بگم من از مخلوط کره و روغن جامد لادن طلایی استفاده کردم. 25 گرم کره رو با 80 گرم روغن جامد لادن طلایی مخلوط و گذاشتم رو بخاری تا کاملا آب شد بعد گذاشتم داخل یخچال یک روز موند کاملا که بست دوباره ازش استفاده کردم.
برای شروع ابتدا روغن جامد رو با پودر قند بزنید. من حدودا هشت دقیقه زدم تا رنگش روشن و سبک شد.
بعد آرد و آرد نخودچی و آرد برنج رو الک و اضافه کرده و هم بزنید.
پودر هل و زعفران غلیظ شده و عسل رو هم اضافه کنید و هم بزنید یه خمیر کاملا لطیف و خوبی خواهید داشت.
خمیر رو در حد مخلوط شدن بزنید نه بیشتر که روغن بندازه.
حالا خمیر رو بزارید داخل کیسه فریزر و بره جای خنک ۲۴ ساعت استراحت کنه یا شب تا صبح.
حالا خمیر رو پهن کنید با کاتر پادرازی که شکل بیضی و قالب شیرینی زبان هست قالب بزنید قطر خمیر نیم سانتیمتر باشه.
بعد قالب زدن حالا رومال کنید و با چنگال اروم بکشید روش که خط بندازه. مقداری پودر پسته یا کنجد ریخته و بره تو فر.
دمای فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد، زمان ۱۵دقیقه. باز خودتون چک کنید دمای فرها باهم فرق داره.
بعد از درآوردن شیرین ها از فر، شیرینی ها رو اصلا دست نزنید و جا به جا نکنید، چون خیلی ترد و از هم وا میره، بزارید کاملا خنک بشه بعد جابه جا کنید.
ماندگاری این شیرینی بسیار بالاست و تا ماه ها در محیط خنک در ظرف درب بسته (الزامی به یخچال نیست) می مونه.
بدون فر در فر دست ساز می تونین درست کنین.