یه شیرینی یلدایی براتون آوردم. خمیر این شیرینی رو هر طور دوست داشته باشید می تونید قالب بزنید. یه شیرینی عالی و خوشمزه و یلدایی. فقط با ۴ قلم مواد میتونین درستش کنین، نیاز به فر هم نداره.


مواد لازم برای تهیه شیرینی به شکل انار

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • کره ۷۵ گرم
  • پودر قند ۴۰ گرم (حدودا ۲ قاشق غذاخوری)
  • آرد سفید حدودا ۱۵۰ گرم (حدودا یک لیوان)
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • بریلو، شکلات، مارمالاد به میزان دلخواه

دستور پخت شیرینی به شکل انار برای شب یلدا

طرز تهیه شیرینی به شکل انار برای شب یلدا
مواد به دمای محیط برسه.

پودر قند الک شده و زرده تخم مرغ و کره رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم، وانیل هم ریختم. آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم. میزام آرد تقریبی هستش، کم کم ریخته بشه، خمیر نرم و لطیفی به دست میاد.

نیم ساعت داخل یخچال قرار دادم تا خمیر استراحت کنه.

خمیر رو بعد استراحت بین دو تا نایلون پهن کردم. نه خیلی کلفت و نه خیلی نازک.

بعد با کاتر انار قالب زدم و داخل سینی با فاصله از هم چیدم. با در یک بطری وسطش عمق ایجاد کردم و محکم فشار دادم. داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه حدودا ۱۵ دقیقه قرار دادم. به محض اینکه زیرش طلایی شد کافیه،از فر خارج کرده و بذارین خنک بشه.

بعد از پخت که کمی از دما افتاد از سینی جدا کردم. داخل حفره ها رو با شکلات، مارمالاد، بریلو و .. میشه پر کرد. من بریلو درست کردم.

۱ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت رو با کمی آب سرد مخلوط کردم. یک چهارم لیوان شکر و یک چهارم آب رو مخلوط کردم و روی حرارت قرار دادم، نشاسته حل شده رو هم ریختم و مرتبا هم زدم.

۱ الی ۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه ریختم و مرتبا هم زدم تا به غلظت دلخواه برسه و بعد از حرارت برداشتم و رنگ دلخواه ریختم. از دما که افتاد داخل حفره شیرینی ها رو باهاش پر کردم. داخل بعضی از شیرینی ها چند دونه انار هم قرار دادم.

داخل ظرف درب بسته نگه دارید.

بدون فر، داخل فر دست ساز یا تابه می تونید درست کنید.

بهتره کره جایگزین نشه اگر جایگزین کردید جاش روغن جامد بریزید البته یک کم بافت تغییر می کنه. برای من ۱۰ تا شیرینی شد. ماندگاری در صورت استفاده کره حدودا ۷ الی ۱۰ روز هست. در ظرف درب بسته محیط خنک.

نکات مهم و فوت و فن های پخت شیرینی یلدایی به شکل انار

  • دمای مایکروفر وتوستر۲۰ درجه کمتر باشه.
  • زیاد آرد نزنین چون شیرینی سفت میشه.
  • تو ظرف دردار نگهداری کنین چون خشک میشه.
  • همه مواداولیه به دمای محیط رسیده باشه.
  • با دست تمیز چسبندگی خمیرو تست کنین.
  • توماهیتابه هم میشه پخت،کاغذ روغنی بندازین وچرب کنین زیرش شعله پخش کن با حرارت ملایم ۱۰دقیقه زمان بدین تا بپزه.
  • از یخچال که درمیارین سریع کاتر بزنین تا گرم نشده چون شل میشه خمیر و کاتر زدنش سخت میشه،دیدین شل شد۱۰دقیقه بذارین یخچال مجدد قالب بزنین.
  • برای براق شدن شیرینی، بعد پخت کمی ترکیب آب وعسل زدم با قلمو.