شربت کهکشانی نه تنها به رفع تشنگی و عطش تو روزهای گرم کمک میکنه، بلکه به دلیل استفاده از خاکشیر، تخم شربتی، زعفران و گل پنیرک خواص بسیار زیادی هم برای سلامتی داره. در ادامه با روش تهیه شربت کهکشانی خانگی با گل پنیرک مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه شربت کهکشانی با گل پنیرک
- شکر 1 لیوان
- مخلوط آب و گلاب نصف لیوان (2 تا 4 قاشق سوپخوری گلاب)
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
- تخم شربتی 2 قاشق مرباخوری
- خاکشیر 2 قاشق مرباخوری
- گل پنیرک 5 قاشق چایخوری
- یخ چند تکه
- آب یخ به اندازه لازم
- آب جوش به اندازه لازم
- آب لیموی تازه دو قاشق غذاخوری
این مقدار برای تهیه شربت کهکشانی برای دو نفر کافیه.
طرز تهیه شربت رنگین کمانی با گل پنیرک مجلسی و خوشمزه
مرحله اول، آماده کردن شهد زعفرانی
برای شروع یک قابلمه کوچک بردارید شکر رو داخل قابلمه بریزید. سپس نصف لیوان مخلوط آب و گلاب و دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ رو به شکر اضافه کنید و کمی هم بزنید.
قابلمه رو روی حرارت ملایم بذارید تا شکر در آب حل بشه. از وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو کم کنید تا ریز بجوشه و 5 دقیقه زمان بدید و بعد شهد رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا کاملا خنک بشه.. نیازی به قوام اومدن شهد نیست.
مرحله دوم، خیس دادن خاکشیر و تخم شربتی
خاکشیر و تخم شرتی رو به طور جداگانه داخل لیوان بریزید و روش آب بریزید. 5 دقیقه بعد آب رو خالی کنید تا اگه گرد و غباری داشته باشه شسته بشه.
سپس به لیوانهایی تخم شربتی و خاکشیر آب جوش اضافه کنید. مقدار آب جوش به اندازه یک سوم ارتفاع لیوان باشه و 20 دقیقه زمان بدید تا خاکشیر و تخم شربتی داخل آب جوش خیس بخوره تا غلیظ و لعابدار بشه.
مرحله سوم، خسی دادن گل پنیرک
حدود 4 تا 5 قاشق چایخوری گل پنیرک رو داخل یک لیوان برزید و روش آب سرد بریزید. حدود نیم ساعت زمان بدید تا گل پنیرک خیس بخوره و به آب رنگ بنفشش رو پس بده.
مرحله چهارم، آماده کردن شربت کهکشانی
دو تا لیوان شربت خوری (لیوان بلند) بردارید و داخل هر کدوم 5 قاشق غذاخوری شهد زعفرانی بریزید و روش مقداری آب خیلی سرد بریزید تا حدود نصف لیوان پر بشه.
سپس یک قاشق مرباخوری از تخم شربتی که لعاب کرده رو به آرومی روی شربت زعفرانی بریزید و یک قاشق مرباخوری از خاکشیر رو هم به آرومی روی تخم شربتی بریزید.
در ادامه آب گل پنیرک رو صاف کنید و نصف آب پنیرک رو به آرومی روی شربت بریزید. چند تکه یخ به آرومی داخل شربت بذارید و شربت رو به همین صورت سرو کنید و قبل از میل کردن هم بزنید.
برای اینکه رنگ آب گل پنیرک روشن و قرمز بشه یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش بهش اضافه کنید و برای اینکه رنگ آب گل پنیرک سبز تیره بشه، چند قطره آب زعفران دم کرده بهش اضافه کنید.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه شربت کهکشانی
- به دلخواه میتونید تخم شربتی رو روی یخ بریزید.
- تخم شربتی و خاکشیر رو به آرومی اضافه کنید تا ترکیب رنگ شربت کهکشانی به هم نخوره.
- اگه میخواید شربتتون چند رنگ بشه تخم شربتی و خاکشیر رو حذف نکنید.
- تخم شربتی و خاکشیر حتما با آب داغ خیس بدید تا حالا ژلهای بشه و پف کنه.
- تخم شربتی باعث میشه آب پنیرک با شهد مخلوط نشه و شربت چند رنگ بشه.
- گل پنیرک حتما با آب خنک خیس بدید.
- گل پنیرک رو نزدیک به زمان سرو آماده و اضافه کنید چون به مرور زمان رنگش رو از دست میده.
- با اضافه کردن آبلیمو گل پنیرک صورتی یا بنفش میشه.
- با اضافه کردن زعفران گل پنیرک سبز میشه.