شامی ترش گیلان یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالیه! من همیشه طرفدار غذاهای ترش و اصیل بودم و در ادامه طرز پخت یکی از بهتریناش رو براتون آماده کردم. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون واقع بشه.
مواد لازم برای تهیه شامی ترش گیلانی با گوشت چرخ کرده
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- پیاز رنده شده یک عدد
- سیب زمینی ریز رنده شده آب گرفته شده یک عدد (درصورت تمایل)
- تخم مرغ یک عدد (بدون تخم مرغ هم امکان پذیره)
- سیب زمینی 3 عدد (برای سرخ کردن)
- گوجه 3 عدد (برای سرخ کردن)
سبزی مورد نیاز این شامی
- جعفری ۲ قاشق غذاخوری
- چوچاق ۱ قاشق غذاخوری
- گشنیز نصف قاشق غذاخوری
اگه چوچاق در دسترس نبود از یه شاخه نعناع یا ریحان استفاده کنید.
ادویه ها شامل
- نمک فلفل
- زردچوبه
- دارچین
مواد لازم برای سس
- یک بوته پیاز خام خلالی خرد شده
- دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- کمی نمک و فلفل و دارچین
- یک استکان آب نارنج تازه
- یک لیوان آب
دستور پخت شامی گیلانی با گوشت چرخ کرده
برای آماده کردن شامی گوشت چرخ کرده، یک عدد پیاز رنده شده و یک عدد سیب زمینی ریز رنده شده آب گرفته شده رو به همراه تخم مرغ و ادویه و سبزی های معطر رو بریزید داخل کاسه بزرگ و خوب هم بزنید و مخلوط کنید.
سپس مقداری از مواد رو بردارید و به شکل دلخواه بهش فرم بدید و در روغن داغ و حرارت ملایم سرخ کنید و سپس بزارید کنار.
در ادامه سس این شامی ترش رو آماده کنیم.
یک عدد پیاز خام خلالی خرد شده رو بریزید داخل مقداری روغن تفت بدید تا سبک و پفکی بشه.
بعد دو قاشق رب گوجه فرنگی خونگی رو بریزید داخلش و کمی تفت بدید. سپس کمی نمک، فلفل و دارچین بزنید و تفت بدید.
در ادامه بهش یک استکان آب نارنج تازه و یک لیوان آب اضافه کنید، درشو بزارید تا بجوش بیاد. ده دقیقه که جوش ریز زد و سس خیلی کم غلظت گرفت حالا شامی ها رو داخلش بچینید و درشو بزارید و دم بزارید تا سس غلیظ و طعم ها بخورد هم برن.
برای کنارش میتونید سیب زمینی و گوجه سرخ شده هم استفاده کنید.
نوش جونتون