وقتی موضوعی باکتریهای مفید باشه، کلم ترش نباید فراموش کرد! ایا از فواید استفاده از پروبیوتیک ها در رژیم غذایی آگاه هستید؟؟
مصرف پروبیوتیک ها با تقویت میکروبیوم روده، به هضم و جذب بهتر غذاها کمک میکنن! از یبوست جلوگیری کرده و سیستم ایمنی رو تقویت میکنن و خواص بیشمار زیادی که با به سرچ کوچک در گوگل میتونید کلی اطلاعات مفید کسب کنید!
راحتترین راه دسترسی به یک محصول پروبیوتیک کلم ترش خانگی هست! ( یواشکی بگم از ساخت یه شیشه خمیرترش راحتتره) کلم ترش به معنای کلم تخمیرشده! نه ترشی کلم، یه وقت اشتباه نگیرید!
حالا چیا احتیاج داریم !؟
مواد لازم برای تهیه کلم ترش پروبیوتیک
- کلم برگ تازه و سرحال
- نمک طبیعی ترجیحا سنگ نمک یا نمک صورتی ! (ابدا نمکهای ید دار بازاری نزنید)
- یدونه هویج تر و تازه
- یه شیشه با اندازه مناسب و به شیشه کوچولو دیگه داخل این شیشه بزرگه جا بشه ! هردوتا شیشه رو خوب با اب جوش ضدعفونی کنید تا کاملا تمیز باشن !!
طرز تهیه کلم ترش پروبیوتیک
کلم هارو خوب ریز خرد کنید، هویج ها رو با رشته کن یا رنده خرد کنید! داخل یه کاسه به مقدار کافی نمک بزنید! در حدی که که شوری خوشایندی بگیرن، نه کم نه زیاد! خوب با دست تمیز این ترکیبات رو ورز بدید.
ده دقیقه زمان بدید بعد دوباره حسابی مواد رو ورز بدید تا اب کلم ها دربیاد، اگر دیدید خیلی خوب آبش درنیومده دوباره ده دقیقه زمان بدید و مجددا ورز بدید!
مواد رو داخل شیشه بریزید با ته قاشق چوبی تیز حسابی مواد رو فشار بدید تا آب کلم ها بیاد رو و کلم ها برن ته شیشه! بعد توی اون شیشه کوچیکه آب بریزید و روی کلم ها بزارید تا همونطور فشرده نگهش داره!
اگر سنگ تمیز داشتید میتونید بزارید! البته تو خیلی رسپی ها خیلی سخت نمیگیرن و همونطوری فقط کلم ها رو فشار میدن و تمام. درب ظرف رو شل بزارید و در محیط اشپزخونه نگه دارید.
خب حالا فرایند جادوییه تخمیر شروع میشه.
بین ۷ تا ۱۴ روز باید به این کلم ترش خوشمزه زمان بدید!
از روز دوم ممکنه اب سطح کلم ها بالا بیاد، از روز دوم هر روز با دسته قاشق چوبی کلم ها رو جابه جا کنید و دوباره فشار بدید! از روز هفتم، از سر کلم ترشها بردارید ببینید مزه اش و نرمیش چطوره اگر پسندتون بود که بزارید یخچال و مصرف کنید.
اگر نه بزارید بیشتر بمونه. با کلم بنفش و سبزیجات دیگه هم میشه درست کنید ولی کلم سفید از همه معروفتره!
سلام
در آخر آب کلم ها رو دور بریزیم یا نه ؟ و سوال بعدی اینکه درب ظرف در اون مدت ببندیم ؟
سلام امیرحسین. نه، کلم ها باید داخل آب خود کلم بمونه تا کلم تخمیر بشه و ساورکرات درست بشه. درب ظرف هم باید بسته باشه. البته روزهای اول گاز تولید میشه که باید درب ظرف رو روزی یک بار کمی شل کنی تا گاز خارج بشه یا می تونی از قفل هوا هم استفاده کنی. به این مورد هم توجه داشته باش که چند روز اول که درب ظرف رو باز می کنی کلم اصلا بوی خوشایندی نداره و بوش نامطبوع هست. اما 4 تا 5 روز بعد بوش کم و کم تر میشه.