لوکوم سارای یا سارما سارای یه دسر خوشمزه و شیک و پرطرفداره ترکیه ای هست. سارما هم به معنی رول هست.
مواد لازم برای تهیه لوکوم سارای
- 1 لیتر شیر (با لیوان دسته دار فرانسوی 4 لیوان)
- 1 لیوان شکر
- 1لیوان سرپر آرد
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا نصف قاشق چای خوری وانیل ایرانی)
- 50 گرم کره
- 1 الی 2 لیوان پودر نارگیل برای کف سینی (باید کف سینی پر شود)
برای لایه رویی:
- 1 پاکت پودر کرم (75 گرم ، میتوانید از پودر خامه استفاده کنید از لوازم قنادی فروشی بخرید)
- 1 لیوان سرخالی شیر سرد
- میتوانید به جای پودر کرم شانتی و شیر از خامه فرم گرفته قنادی استفاده کنید
لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم لیوان دسته دار(لیوان دسته دار را حدود یک سانت سرخالی پر کنید)
آموزش روش تهیه طرز تهیه دسر سارای سارماسی ترکیه ای
ابتدا پودر نارگیل را داخل سینی بپاشید طوریکه در تمام سطح سینی پخش شود.
سپس آرد و شکر را داخل قابلمه ای بریزید . شیر را کم کم بریزید و همزمان با همزن دستی هم بزنید و اجازه ندهید گلوله گلوله شود.
روی اجاق بذارید و با حرارت متوسط در حالیکه مدام هم میزنید بپزید.(دقت کنید حرارت اجاق زیاد نباشد)
وقتی محلبی شروع به حباب زدن کرد از روی اجاق بردارید وانیل و کره را اضافه کنید و تا وقتی که کره آب شود هم بزنید.
وقتی که محلبی هنوز گرم است به طور یکسان در تمام قسمتهای سینی بریزید و روی آن را صاف کنید. به این شکل حداقل 4_3 ساعت در یخچال بذارید.
اگر قبل از اینکه خنک شود شروع به رول کردن کنید احتمال ترک خوردن دارد لطفا به این نکته دقت کنید.
کرم شانتی و شیر سرد را داخل ظرفی بریزید و با همزن برقی تا وقتی که کف کند و قوام سفتی بگیرد هم بزنید و داخل سینی به طور یکنواخت روی محلبی سرد شده بمالید.
با چاقو به 12 قسمت مساوی برش بزنید. به دلخواه میتوانید گردو و فندق خرد شده بپاشید. سپس به آرامی از یک طرف لیسک را زیر مواد برده و تا کنید و شروع به رول کردن کنید.
روش دوم
طرز تهیه سارما سارای کاکائویی
سارما سارای کاکائویی (سارای به معنی قصر)
نکته مهم: موقع پر کردن آرد داخل لیوان، لیوان را چند بار به میز بکوبید تا داخل آن فضای خالی نماند و کاملاً پر شود.
اندازه لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی یا لیوان دسته دار فرانسه
مواد لازم:
- 1 لیتر شیر (4 پیمانه قنادی)
- 1 لیوان آرد
- 1 لیوان شکر
- 3 قاشقغذاخوری سر پر پودرکاکائو
- 1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- 50 گرم کره (1 قاشقغذاخوری سر پر)
مواد دیگر:
- 1 و نیم پاکت بیسکوییت کاکائویی (300 گرم)
- 1 پاکت پودر کرم شانتی (75 گرم، میتوانید از پودر خامه استفاده کنید لوازم قنادی فروشی ها دارند)
- 1 لیوان سرخالی شیر سرد
- به جای پودر کرم شانتی و شیر میتوانید از خامه قنادی استفاده کنید
طرز تهیه:
ابتدا بیسکوییتها را به شکل آرد آسیاب کنید. سپس پودر بیسکوییتها را داخل سینی فر سایز بزرگ(38×28) بپاشید، طوری روی سینی پخش کنید که تمام قسمتهای آن را پر کند و روی آن را با یک کاردک صاف کنید.
آرد، شکر و پودرکاکائو را داخل قابلمه بریزید. با هم مخلوط کنید. سپس شیر را کم کم اضافه کنید و همزمان شروع به همزدن کنید به این صورت گلوله گلوله نمیشود.
روی اجاق با حرارت کم بذارید و در حالیکه مدام هم میزنید بپزید. هم زدن مداوم مهم است برای اینکه ته نگیرد و قوام آن خوب شود.
وقتی غلیظ شده و به قوام رسید و حباب زد و جوشید کمی دیگر بپزید. سپس کره و وانیل را داخل آن ریخته از روی اجاق بردارید. تا وقتی کره کاملاً آب شود هم بزنید.
محلبی گرم را داخل روی بیسکوییت بریزید و پخش کنید. به کمک لیسک روی آن را صاف کنید بطوریکه هر قسمت آن یکسان و یکدست شود.
سینی را 1 ساعت کنار بگذارید تا خنک شود. سپس پودر کرم شانتی و شیر سرد را داخل ظرفی بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا فرم بگیرد (میتوانید از خامه قنادی استفاده کنید) و روی محلبی بریزید و در تمام قسمتها بصورت یکسان پخش کنید. دوباره 2 ساعت استراحت دهید.
وقتی کاملا خنک شد مثل فیلم برش بزنید سپس هر قسمت را بصورت رول بپیچید و داخل بشقاب سرو بذارید. نوش جان