از ارده در خیلی از غذاهای ترکیه ای استفاده میشه. از جمله انواع دسرها، سالادها، شیرینی ها و پیش غذاها. با وجود اینکه ارده پر کالریه اما بسیار مغذیه و سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی زیادیه، فیبر بالایی داره و سیر کننده هست و از معده محافظت می کنه و اگه به اندازه از ارده استفاده کنید، باعث افزایش وزن نمیشه.
در ادامه با دستور تهیه سالاد نخود آبگوشتی با ارده مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد نخود آبگوشتی برای 6 نفر
- نخود آبگوشتی 2 پیمانه
- جعفری تازه 200 گرم
- پیاز قرمز 1 عدد
- پیازچه 5 شاخه
- فلفل قرمز 3 عدد
مواد لازم برای تهیه سس ارده
- ارده دو سوم پیمانه
- سرکه 4 قاشق غذاخوری
- آب نصف فنجان
- نخود پخته 2 قاشق غذاخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
- سماق 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه سالاد نخود آبگوشتی با سس ارده به روش ترکیه ای
مرحله اول، پختن نخود
برای شروع ابتدا نخود رو از چند ساعت قبل داخل آب سرد خیس کنید و سپس آبکشی کنید و داخل قابلمه بریزید و مقداری آب اضافه کنید تا سطح نخود رو بگیره. سپس روی حرارت متوسط نخود رو به طور کامل بپیزید.
وقتی که پخت و نخود رو آبکش کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید تا خنک بشه.
مرحله دوم، خرد کردن مواد
در این مرحله جعفری رو ریز خرد کنید. سپس پیازچه، پیاز قرمز و فلفل قرمز رو هم ریز خرد کنید. همه مواد خرد شده رو به نخود پخته اضافه کنید.
مرحله سوم، آماده کرده سس ارده مخصوص
برای آماده کردن سس این سالاد، ارده، آب، روغن زیتون، سرکه، پودر سیر، سماق، پاپریکا و نمک رو به همراه 2 قاشق غذاخوری نخودپخته شده داخل میکسر بریزید و مواد رو با هم میکس کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.
سپس سس رو وی سالاد بریزید و هم بزنید تا سس به طور کامل با سالاد مخلوط بشه. نیم ساعت زمان بدید تا سس به خورد سالاد بره و سپس نوش جان کنید.