شیرینی ساق عروس که اسم دیگهاش شیرینی پای عروس هست یه شیرینی بینهایت خوشمزه از استان مازندران هست. شیرینی ساق عروس مازندرانی فوق العاده ترد و لطیف که تو دهن آب میشه و شیرینی پرطرفداریه و پای ثابت مهمونی ها هست.امیدوارم درست کنید و دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ساق عروس مازندرانی
- روغن جامد ۱۹۰ گرم
- کره ۵۰ گرم
- پودر قند دو قاشق غذاخوری سر پر
- نصف یک تخم مرغ (تخم مرغ رو بشکونید داخل کاسه بعد خوب هم بزنید حالا وزن کنید و نصفشو بریزید داخل شیرینی مثلا تخم مرغی که من استفاده کردم ۵۰ گرم بود که من ۲۵ گرم ریختم)
- گلاب یک قاشق غذاخوری
- پودر هل یک قاشق چایخوری
- آرد ۵۰۰ گرم
- گردو به اندازه نیاز
طرز تهیه شیرینی پای عروس مازندرانی
ابتدا روغن جامد رو بریزین داخل کاسه به همراه کره بعد بزارین رو بخار کتری تا کاملا آب بشن.
بعد که از داغی افتاد با همزن برقی شروع کنید به همزدن پنج دقیقه بزنید. بعد پنج دقیقه زدن مخلوط کره و روغن حالا پودر قند رو اضافه کنید و باز پنج دقیقه دیگه بزنید.
سپس نصف تخم مرغ و گلاب و پودر هل رو اضافه کرده و هم بزنید در حد دو دقیقه.
در آخر ارد الک شده رو تو سه مرحله اضافه کنید. اینجا خیلی مهمه اولا همه ی آرد رو یکجا اضافه نکنید چون آبخوری آردها با هم فرق داره و اینکه با همزن هم بزنید نه با دست و فقط در حد مخلوط شدن نه بیشتر که به روغن بیوفته.
پس حواستون باشه دو قسمت آز ارد رو اضافه قسمت سوم رو قاشق قاشق اضافه تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد و چسبندگی نداشته باشه.
از آرد من حدودا پنج تا شش قاشق اضافه اومده.
خمیر نیاز به استراحت نداره.
از خمیر به اندازه گردو یا مثل من وزن کنید من وزن کردم هر خمیر رو ۱۵ گرم برداشتم به شکل بیضی باز کردم وسطش یه نصف گردو گذاشتم و به شکل بیضی جمع کردم.
حواستون باشه خمیر خط و چروک نداشته باشه وقتی که شکل دادین روش صاف باشه.
بعد تو سینی فر بچینید و بره تو فر با دمای فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد. زمان پخت بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ست که من ۳۰ دقیقه برداشتم.
داخل یه کاسه دو سه قاشق پودر قند الک کردم به همراه کمی پودر هل خوب هم زدم و مخلوط کردم.
وقتی شیرینی ها پختن اصلا به هیچ عنوان تا موقع سرد شدن بهشون دست نزنید چون خیلی ترد و نرمن و مثل شیرینی نخودچی هستن.
بذارین کاملا که خنک شدن دونه دونه تو مخلوط پودر قند و هل بغلتونید و بعد در ظرف سرو بچینید و روشو با پودر پسته و گل محمدی تزیین کنید.
همین طور که گفتم این شیرینی خیلی خیلی خوشمزه ست و تو دهن آب میشه.
میتونید به شکل گرد یا مثل من بیضی درست کنید. شیرینکام باشید. نوش جان.
طرز تهیه شیرینی ساق عروس مازندرانی با پیمانه لیوان
مواد لازم
- آرد حدود یک و دو سوم لیوان (۲۵۰ گرم)
- روغن جامد ۲/۳ لیوان (۱۰۰گرم)
- پودر قند ۳ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم)
- پودر هل نصف قاشق غداخوری
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- مغز گردو به مقدار لازم
طرز تهیه
در ابتدا روغن به دمای محیط رسیده و نرم شده را با همزن کمی بزنید بعد پودر قند و هل را اضافه کنید بزنید آرد و الک کنید و کم کم اضافه کنید.
در مرحله آخر گلاب و اضافه کنید و کمی ورز دهید تا خمیر یکدستی بدست بیاد و ترک نداشته باشه حالا خمیر و در نایلون قرار داده در یخچال حدود یک ساعت استراحت دهید.
بعد از این مدت میتونید از خمیر به اندازه حدود ده گرم بردارید و تو دستتون باز کنید و تکه ای از گردو وسط خمیر قرار دهید و جمع کنید و به صورت یک بیضی فرم دهید و کف سینی فر که کاغذ روغنی قرار دادید با فاصله بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید.
در حد کمی تغییر رنگ زیر شیرینی کافیه بیش از آن تو فر نمونه که خشک میشه در نهایت شیرینی ها کمی که از دما افتاد در پودر قند و پودر هل بغلتانید.
نکات مهم
- آرد کم نزنید که شیرینی توی فر وا میره.
- آرد اضافه نزنید که باعث سفت شدن شیرینی میشه.
- بیش از اندازه در فر نمونه که باعث میشه شیرینی خشک شه همین که زیر شیرینی یه کوچولو تغییر رنگ بده کافیه.
- من ۱۲ دقیقه از پایین و ۳ دقیقه از بالا حرارت دادم.
- برای خمیر من یکو نیم پیمانه آرد هم کمتر استفاده شد،پس آرد رو کم کم اضافه کنین.
- حتما حتما خمیر شیرینی هارو فقط با نوک انگشتان ورز بدین تا به روغن نیفته.
- بجای روغن جامد از کره هم میتونین استفاده کنین.