کیک هل و گلاب و زعفران با شیر یه کیک با بافت سبک هست که عطرش فوق العاده محشره. امیدوارم درست کنید و دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک هل و گلاب و زعفران با شیر
- تخم مرغ ٣ عدد
- شکر ١ پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
- آرد ٢ پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
- شیر ٢/٣ پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
- روغن مایع نصف پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
- زعفران دم کرده غلیظ ٣ تا ۴ قاشق غذاخوری
- گلاب یک سوم پیمانه
- بکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
- نمک ١/۴ قاشق چایخوری
- پودر هل ١/۴ قاشق غذاخوری
دستور پخت کیک هل و گلاب و زعفران با شیر در قابلمه بدون فر
برای شروع کار، تخم مرغ ها وشکر رو در ظرفی بريزيد. هم بزنید تا زمانی که تخم مرغ ها حجیم شوند و مخلوط شکر و تخم مرغ کرم رنگ و کشدار شود و حالت روبانی بشه.
محلول زعفران یا زعفران دم کرده غلیظ و گلاب رو به این مخلوط اضافه کنید و بعد نصف پیمانه روغن مایع رو بریزید.
حالا آرد رو در ظرفی بريزيد و بکینگ پودر ونمک رو به آرد اضافه کنید
بعد مخلوط کنید و روی مایه کیک الک کنید. مواد رو هم بزنید تا آرد به خوبی مخلوط شودو مواد به غلظت برسه پودر هل هم بریزید. در پایان شیر رو اضافه کنید.
هم بزنید و مواد رو مخلوط کنید تا شیر هم با سایر مواد به طور یکدست ترکیب و مخلوط بشه.
قالب مورد نظر رو انتخاب کنید. برای استفاده از قالب میان تهی تمام سطح داخلی قالب رو با مقداری کره چرب کنید بعد یک یا دودقاشق آرد داخل قالب چرب شده بریزید و قالب رو تکان بدید تا آرد در تمام سطح قالب پخش شود. اضافه های آرد رو خارج کنید.
حالا مواد کیک زعفرانی رو داخل قالب بریزید سطح روی مواد کیک رو صاف کنید.
قالب رو در فرگرم شده با دمای ١٨٠درجه سانتیگراد بگذارید. بین ۴۵ تا ۵٠ دقیقه زمان برای پخت کیک نیازه.
بعدم تست کنید و خارج کنید تا سرد بشه و سپس نوش جان کنید.
برای تهیه کیک هل و گلاب و زعفران بدون فر روی اجاق گاز یه قابلمه بزرگ 0هرجنسی بود مهم نیست) گذاشتم نیم ساعت گرم شد با درب بسته.
بعد کف این قابلمه یه ظرف فلزی مثل تابه کوچیک بصورت برعکس گذاشتم. اینکار برای اینکه مواد کیک مستقیم ته قابلمه نباشه و یک فاصله چندسانتی بین کف قابلمه و ظرف مواد باشه.
حالا ظرف مواد و روی این تابه میزارم و درب قابلمه رو دم کنی ضخیم میزارم. در حین پخت حتی ۱ ثانیه درب قابلمه رو برندارید چون که پف کیک میخوابه.
حدودا بعد یک ساعت یا یک ساعت و ربع چک کنید. حرارت مثل دم کردن پلو باشه.
طرز تهیه کیک هل و زعفران بدون تخم مرغ
مواد لازم
- 1.5 پیمانه آرد
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- 1/4 قاشق چایخوری جوش شیرین (این مقدار جوش شیرین در این حجم از مواد بلامانع است و فقط مانع از خمیر شدن کیک میشود)
- 1/3 پیمانه روغن مایع
- 3/4 پیمانه ماست پرچرب
- 1 پیمانه شکر انتخابی: شکرسرخ، قهوهای یا سفید
- 10 تا 15 رشته زعفران خیس خورده در 1/2 پیمانه شیر (حدود 15 تا 20 دقیقه خیس بماند)
- 1 قاشق چایخوری پودر هل (مقدار بیشتر باعث تلخ شدن میشود)
- یک پنس نمک
- آجیل خرد شده برای تاپینگ (بادام، پسته، بادام هندی)
طرز تهیه
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب 20 سانتی را با کاغذ روغنی بپوشانید. جوش شیرین را به ماست اضافه کنید، آن را خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید.
در یک کاسه روغن و شکر را با همزن بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند. مخلوط (ماست و جوش شیرین) را به این کاسه اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. سپس زعفران خیس خورده را اضافه کرده و یک بار دیگر هم میزنیم.
در ظرفی جداگانه آرد، بیکینگ پودر، پودر هل، نمک را با هم الک کنید. مخلوط مواد خشک را به مواد تر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا همه چیز خوب جا بیفتد. (بسته به آردی که استفاده می کنید ممکن است نیاز باشد چند قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید.)
خمیر را داخل قالب آماده شده بریزید و آجیل خرد شده را روی آن با فاصله از لبهها بریزید. حدود 35 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان تمیز بیرون بیاید بپزید. حدود 10-15 دقیقه بگذارید کیک خنک شود. سپس از قالب خارج کنید.