تو این مطلب آموزش روغن صاف خانگی داریم که خیلی آسونه و تو شیرینی پزی خیلی خیلی پر استفاده هست.
شما برای درست کردن انواع شیرینی های سنتی عید نیاز دارید به روغن صاف.
مشکل این روغن های خوراکی موجود در بازار موجود نیمه جامد بودن و وجود حباب های هوا در بافت اون هاست.
این حباب ها که فرم غیر یکدست به روغن داده، کیفیت شیرینی رو پایین میاره و اندازه گیری رو اشتباه می کنه.
برای از بین بردن حباب های هوا و یکدست کردن بافت روغن، در طی روندی روغن رو حرارت غیرمستقیم داده اون رو مایع کرده و بعد در یخچال گذاشته و دوباره جامد می کنیم، به این کار در شیرینی پزی “صاف کردن روغن” گفته می شه.
برای درست کردن روغن صاف خانگی دو روش داریم که هر دو روش رو تو این مطلب آوردم براتون.
طرز تهیه روغن صاف قنادی با روغن جامد
روغن نیمه جامد را تهیه می کنید که بهتره که روغن مارک که اصیل تهیه کنید چون که خیلی باکیفیت از دبی وارد میشه و از تراریخته نیست اما روغن های نیمه جامد بازار خودمون کیفیت آنچنانی نداره اما باز هم بهتر از روغن های صاف قنادی هست که واقعاً مضر هستند.
خوب بریم سراغ درست کردن روغن صاف. روغن نیمه جامد را تهیه میکنیم و روی حرارت خیلی کم یا غیر مستقیم (روی بخار کتری) ذوب کنیم روش اول اینه که اون رو بعد از ترک کردن داخل شیشه بریزید و داخل یخچال به مدت ۲۴ ساعت یا داخل فریزر به مدت ۲ تا ۳ ساعت قرار بدید تا دوباره روغن خودش رو بگیره.
طرز تهیه روغن صاف قنادی با کره مارگارین
روش دوم اینکه ۲۵۰ گرم کره مارگارین روی حرارت غیر مستقیم ذوب می کنید و داخل فریزر بگذارید تا خودش رو بگیره و دوغ ازش جدا شه. نکته خیلی تعجبآور اینکه کره گیاهی چرا باید داشته باشه اما متاسفانه داره.
بعد از اینکه خودش رو گرفت ۶۰۰ گرم روغن رو روی حرارت غیر مستقیم و یا مستقیم ذوب کنید و قسمت روی کره رو طوری که دوغ کره داخل روغن شه ازش جدا کنید و با روغن مخلوط کنید این مواد رو بزارید داخل یخچال.
بهتره که داخل شیشه بریزید و داخل شیشه های پلاستیکی نریزید. وقتی خودش بسته شد آماده درست کردن شیرینیه.
بافت هر دو روغن خوبه اما من خودم بافته کره مارگارین روغن جامد را ترجیح کیدم و به نظرم خیلی بهتره.
امیدارم روش تهیه روغن صاف قنادی در خانه براتون مناسب و کاربردی باشه.
میتونید میزان زیادی درست کنید و بذارید داخل یه شبشه و درشو ببندید و داهل یخچال نگهداری کنید و برای هر شیرینی که خواستید یکم ازش بردارید.
ماندگاری شیرینی با روغن صاف پونزده روز تا یکماه هست بسته به اون شیرینی که برای عید بهتره از شیرینی هایی که با روغن صاف درست میشن استفاده کنید تا شیرینی هایی که با کره درست میشن چون اونها نهایتا تا یک هفته ماندگار هست.
اگه خواستین از بیرون بخرید ، لوازم قنادیا دارند.