سس پستو با گوجه خشک یه سس معرکه و خوشمزه ایتالیاییه که مزه بینظیری داره. ایتالیاییها انواع و اقسام سس پستو رو دارن. یکی از این سسهای پستو، سس پستو قرمز با گوجه خشک هست که می تونید دستور تهیهاش رو در ادامه بخونید.
در ادامه با دستور تهیه سس پستو قرمز با گوجه خشک مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه سس پستو قرمز با گوجه خشک
- گوجه خشک یک کاسه کوچک
- گوجه گیلاسی تازه با پوست 4 عدد (یا یک عدد گوجهفرنگی کوچک)
- سیر 2 بوته
- کمی رزماری، آویشن و مریم گلی تازه
- نعنا 1 شاخه (به دلخواه)
- جعفری 1 شاخه (به دلخواه)
- روغن زیتون فراوان 1 فنجان
- دانه خردل 1 قاشق چایخوری
- دانه فلفل 1 قاشق چایخوری
- چیلی تازه 2 عدد (به دلخواه)
- زنجبیل تازه یک تکه با پوست
روش تهیه طرز تهیه سس پستو قرمز با گوجه خشک
مرحله اول، ربختن مواد داخل روغن زیتون
برای شروع ابتدا سیر رو پوست بگیرید و حبه کنید. سپس یک قابلمه کوچک بردارید و حبههای سیر، گوجه خشک، گوجه گیلاسیها، رزماری، آویشن، مریم گلی، دانههای خردل و فلفل سیاه، چیلی و زنجفیل رو داخل قابلمه بریزید. سپس روغن زیتون رو روی مواد بریزید. مقداری روغن زیتون باید به اندازهای باشه که روی مواد رو بگیره.
نکته: نیمی از خواص و ویتامین های موجود در زنجبیل در پوستش هست بنابراین پوستش رو برای مصرف نگیرید.
قابلمه رو روی حرارت خیلی خیلی کم بذارید و نیم اعت زمان بدید که بمونه. دقت کنید که روفن زیتون اصلا نباید بجوشه یا حرارتش خیلی بالا بره. اگه حرارت شعله گازتون خیلی کم نمیشه حتما از شعله پخش کن استفاده کنید.
مرحله دوم، آماده کردن سس پستو قرمز
بعد از گزشت نیم ساعت، مواد رو داخل صافی بریزید و مواد رو از روغن زیتون جدا کنید.
روغن زیتون رو داخل یک ظرف شیشهای بریزید. این روغن زیتون به دلیل اینکه با سیر و سبزیجات مختلف حرارت دیده، عطر فوقالعادهای داره و برای استفاده روی سالاد عالیه. (البته اگه با عطر سیر مشکل نداشته باشید.)
در ادامه سبزیجات رو از مواد جدا کنید و فقط حبههای سیر، گوجه خشک، گوجه گیلاسیها (پوست گوجهگیلاسی رو در این مرحله بگیرید) رو که به همراه کمی روغن زیتون و نمک داخل میکسر یا مخلوط کن بریزید و میکس کنید تا کاملا پوره و نرم و اسموتی و یکدست بشه. اگه طعم تند دوست دارید میتونید یک فلفل چیلی رو که از روغن خارج کردید به همراه مواد میکس کنید.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه سس پستو قرمز با گوجه خشک
- با این سس میشه پاستا، استیک مرغ و بوقلمون، میگو، سبزیجات گریل شده و کلی غذاهای خوشمزه درست کرد.
- دقت کنید این سس رو بعد از تهیه ظرف مدت ۴ روز مصرف کنید.
- این سس رو در یخچال نگه داری کنید و در برای نگهداری طولانی مدت داخل ظرف مخصوص بریزید و در فریزر نگه دارید.
- برای رنگ بهتر میتونید قبل از پوره کردن گوجه و سیر، کمی رب گوجهفرنگی اضافه کنید.
- بعد از پوره کردن میزان نمک رو اندازه کنید، گوجه خشکها معمولا به نمک آغشتهاند.
- بعد از پوره کردن مقداری ارگانو ، مرزنجوش ، ریحان خشک و سبزی خشک معطر اضافه کنید.
- روغن اضافی رو از صافی رد کنید و بر روی سالادها و انواع پنیر ها، نان ها، پیتزا و … استفاده کنید.