پاییز و زمستون دقیقا فصل درست کردن این خوشمزههاست که کنار چایی و برای پذیرایی از مهمان چیز خوبیه حتی بدون شکلات هم میشه درستش کرد.
میتونین فقط از پوست پرتقال یا نارنج یا لیمو استفاده کنید یا کل میوه رو به صورت برش حلقهای بپزید و لذت ببرید!
اگه فقط از پوست مرکبات میخواین استفاده کنید، مرکبات پوست کلفت انتخاب بهتری هستن؛ اما اگه کل میوه رو میخواین باید پرتقال پوست نازک و کوچیکتر رو انتخاب کنین!
مواد لازم برای تهیه پوست پرتقال شکلاتی
- پرتقال یا انواع مرکبات (لیمو ترش ، نارنج، بالنگ) به صورت میوه کامل یا فقط پوست مرکبات
- شکر به مقدار لازم
- شکلات خرد شده به مقدار لازم (حدود ۲۰۰ گرم)
- روغن مایع ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه پرتقال شکلاتی
مرکبات یا پوست آنها را به صورت برشهای یک اندازه خرد کنید.
سعی کنید قطر همه آنها حدود نیم تا یک سانتیمتر باشد و نه بیشتر.
در قابلمهای آب سرد بریزید و مرکبات مورد نظر یا پوست آن را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید و دو دقیقه بجوشد، سپس مرکبات را آبکش کنید و مجددا با مقداری آب روی حرارت بگذارید. این کار را در مجموع سه بار تکرار کنید تا تلخی پوست کاملا گرفته شود.
مرکبات تلخی گرفته را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود سپس آن را وزن کنید.
یک و نیم برابر وزن به دست آمده شکر درون قابلمه بریزید. نصف مقدار شکر نیز آب به قابلمه اضافه کنید.
به عنوان مثال برای ۵۰۰ گرم مرکبات، ۷۵۰ گرم شکر و حدود یک و نیم پیمانه (حدود ۳۷۵ میلی لیتر) آب مورد نیاز است.
اجازه دهید شربت روی حرارت ملایم به جوش بیاید و قطعات مرکبات را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم حدود چهل دقیقه یا تا زمانی که پوست مرکبات شیشهای شود بجوشانید.
اجازه دهید مرکبات کمی خنک شوند، سپس آنها را یکی یکی روی توری بچینید تا شهد اضافی خارج و روی مرکبات خشک شود. این مرحله بسته به قطر برش ممکن است یک تا سه روز طول بکشد.
شکلات را به صورت ریز خرد کنید و نیمی از شکلات خرد شده را به همراه نصف قاشق چایخوری روغن مایع داخل یک ظرف دیوار بلند نسوز بریزید و روی بخار کتری مرتب هم بزنید تا ذوب شود.
شکلات ذوب شده را از روی حرارت بردارید و بقیه شکلات خرد شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات یکدست شود.
به این روش شکلات به آسانترین روش تمپر شده و در دمای محیط حالت خود را حفظ کرده و ذوب نمیشود.
مرکبات خشک شده را درون شکلات ذوب شده بزنید و روی کاغذ مومی بچینید تا شکلات ببندد.