این یه کیک تولد بدون فر، خوشمزه و خوشگله با یه تزئین راحت که نیازی به ابزار خاصی هم نداره؛ امیدوارم که برای جشن تولدهاتون درست کنید و دوست داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک تولد بدون فر روی اجاق گاز
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۱ لیوان فرانسوی دسته دار سر خالی
- وانیل نوک قاشق چایخوری
- آرد سفید یک و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- روغن مایع یک چهارم لیوان فرانسوی دسته دار
- آب یک چهارم لیوان فرانسوی دسته دار
- خامه قنادی در کل حدود ۷۰۰ گرم مصرف کردم
- فیلینگ دلخواه مثل موز، گردو، چیپس شکلات و …
- قالب ۱۸ سانتی
دستور پخت کیک تولد بدون فر روی اجاق گاز با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
برای فر دست ساز، شعله پخش کن رو زیر قابلمه بذارین (بهتره جنس قابلمه از چدن یا روی باشه) دربشو با دم کنی بپوشونین و داخلش یه جسم فلزی مثل کاتر یا رینگ بذارین. قالب کیک نباید در تماس مستقیم با کف قابلمه باشه، بذارین حدود یه ربع روی حرارت گرم شه.
شکر، تخم مرغ و وانیل رو حدود ۷-۸ دقیقه بزنین تا کرم رنگ و حجمش ۲-۳ برابر بشه، بهش روغن و آب اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنین.
آرد و بیکینگ پودر رو ۳ بار الک کرده و طی ۳ مرحله بهش اضافه کنین و با همزن دستی یا لیسک در یک جهت هم بزنین، کف قالب کاغذ روغنی بندازین و مایه کیک رو به صورت یکسان داخلش بریزین و چند بار به سطح کار بکوبید و بذارین داخل فر دستساز به مدت ۴۵-۶۰ دقیقه.
اگه قابلمه از جنس چدن یا روی باشه این تایم کافیه اگه نه ممکنه بیشتر زمان ببره، حتی تا حدود ۲ ساعت هم طول میکشه.
با سیخ چوبی بعد از ۴۵ دقیقه کیک رو تست کنید اگه بهش نچسبید یعنی پخته.
داخل فر هم میتونین بذارین با دمای ۱۷۰ درجه حدود ۴۰ دقیقه. (زمانش بسته فر شما کمی متغیره، خودتون چک کنید.)
بذارین حدود نیم ساعت بمونه، از داغی که افتاد با چاقو دورشو آزاد کرده و بذارین روی توری فلزی خنک شه کامل، لای سلفون یا پارچه تمیز بپیچین و بذارین حداقل ۳-۴ ساعت تو یخچال بمونه تا در زمان برش زدن خرد نشه. بعد برش بزنین و فیلینگ گذاری رو انجام بدین. اگه عجله ندارید بهتره که یک شب تا ضبح زمان بدید تا کیک داخل یخچال بمونه.
با کمک خط کش و خلال دندون کیک رو علامت بزنید و به دو یا سه قسمت مساوی تقسیم کنید. کیک رو با چاقوی اره ای برش بزنید و در زمان برش زدن کیک رو بچرخونید و جاقو رو تا ته داخل کیک نبرید.
برای خامه قنادی، از ۳۰-۴۰ دقیقه قبل بذارینش تو دمای محیط تا مثل بستنی شل شه، ۱ دقیقه با دور کند همزن و چند دقیقه با دور تند بزنین تا فرم بگیره. اگه محیط آشپزخونه گرمه بهتره که ظرف خامه رو در زمان هم زدن داخل یک طرف حاوی آب و یخ بذارید. ظرف خامه هم بهتره که استیل باشه.
چند نشونه فرم گرفتن خامه: خامه مات میشه، به دیواره ها میپاشه، قاشق یا ظرف رو بر عکس کنین نمیریزه.
برای رنگ کردن خامه قنادی از رنگ خوراکی ژله ای استفاده کنید.