پلو سمنانی یه پلو مخلوط فوق العاده خوشمز‌ه‌ست، نگم براتون از عطرش از طعمش و ترکیب رنگاش. به نظرم باز اونجوری که باید تو عکس خوب نیوفتاده اون زیبایی …

پیشنهاد می‌کنم که حتما امتحان کنید یه مزه و طعم خاص و متفاوت داره.


مواد لازم برای تهیه طرز تهیه پلو مخلوط سمنانی

  • گوشت تکه ای 200 تا 250 گرم
  • لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
  • سبزی پلویی 1 پیمانه (تره، شوید،گشنیز،جعفری) تره و شوید برابر گشنیز و جعفری کم تر اگر تره بیشتر هم باشه بازم عالیه
  • لبو پخته و خرد شده 1 پیمانه
  • برنج 3 تا ۴ پیمانه
  • آب لیمو 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز داغ نمک . فلفل . دارچین و کمی زردچوبه
  • زعفران آب شده
  • کره به مقدار لازم

دستور پخت پلو مخلوط سمنانی با گوشت یا مرغ خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه پلو مخلوط سمنانی

گوشت حالا میتونه گوشت تیکه ای گاو یا گوسفندی باشه به نظر من گوسفندی خب خوشمزه تره من از ماهیچه استفاده کردم.
می‌تونید از گوشت چرخ کرده قلقلی یا از مرغ هم استفاده کنید. به سلیقه خودتون بستگی داره. تو این دستور با گوشت درست کردم.

ماهیچه رو تو کره تفت میدم بعد بهش چوب دارچین و فلفل و زردچوبه میزنم بعد دو سه حبه سیر تازه رو بهش اضافه میکنم و دو سه تا پیاز رو خلالی خورد کردم میدم تمام سطح ماهیچه رو پر کنه.

یه کوچولو تفت میدم نصف لیوان آب میدم روش و دم میزارم تو نیم ساعت آخر پخت بهش زعفران میزنم و نمکشو تنظیم میکنم.

برای درست کردن پلو سمنانی به لوبیا چشم بلبلی، سبزی پلویی و لبو نیاز داریم.

لوبیا رو از شب قبل خیس دادم بعد صبح ریختم داخل قابلمه آب دادم روش و دو سه قاشق آبلیمو ترش که لوبیام سیاه و تیره نشه رنگش همینجور روشن بمونه.

بعد از اینکه نیم پز شد آبکشی میکنم و میره کناری.

لبوها رو شسته و میزارم داخل قابلمه مقداری آب میدم روش و میزارم بپزه.

بعد اینکه پخت از آب میکشمش بیرون آب سرد میدم روش و پوستشو جدا میکنم و برشهای نواری میزنم.

سبزی پلویی رو با کمی کره تفت میدم بعد بهش پیاز داغ نمک، فلفل، دارچین و کمی زردچوبه میزنم و تفت میدم تا آبش کشیده بشه.

بعد لوبیا چشم بلبلی نیم پز و لبوهای خرد شده رو بهش اضافه کرده و همه رو با هم تفت میدیم.

برنج رو از چند ساعت قبل خیس بدید بعد دونتر آبکش کنید و بردارید.

حالا یه لایه برنج یه لایه از مواد لبویی بدید روش و کمی زعفران آب شده بدید روش همینجور تا لبه ی قابلمه.

کره لابه لای برنج یادتون نره که پلومونو فوق العاده خوشمزه میکنه. میره که دم بکشه …. نوش جان

طرز تهیه پلو مخلوط مخصوص

برای تهیه این پلو مخلوط نیاز داریم به دوتا بادمجون. بادمجون هارو مکعبی خرد کنید نمک بزنید بزارید یه نیم ساعت کناری استراحت کنه.

به دوتا هویج نیاز داریم. هویج ها رو خلالی متوسط خرد کنید نه درشت نه خیلی ریز.

نیاز داریم به یک پیمانه لوبیا پخته شده. حالا این لوبیا میتونه لوبیا قرمز یا چشم بلبلی باشه.

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری

حالا بادمجون ها رو با دستمال خشک کنید و بعد داخل روغن سرخ کنید.

هویج های خلالی رو تفت بدید یا همون سرخ کنید. دو تا پیاز رو خلالی کنید تفت بدید وقتی سبک شد گوشت چرخ کرده رو بهش اضافه کنید.

کمی نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین بزنید و تفت بدید.

نوک قاشق چای خوری رب بهش اضافه کنید و تفت بدید حالا نصف استکان به گوشت آب بدید و بزارید خوب بپزه و جا افتاده و آبش کشیده بشه.

حالا بادنجون سرخ شده، هویج سرخ شده، لوبیای پخته شده و جعفری خرد شده رو به گوشت اضافه و مخلوط کنید و تفت بدید که مزه ها بخورد هم بره.

برنج رو آبکش کنید و لابه لای برنج زعفران بدید و کره و دم بزارید. کمی زرشک سرخ کنید به همراه خلال بادام و خلال پسته بزارید کنار.

حالا برنج که دم کشید یه لایه بدین داخل دیس یه لایه از مواد گوشتی بدید روش دوباره یه لایه برنج و در نهایت لایه گوشتی بدید روش مخلوط زرشک و خلال هارو هم بدید روش.

نمیدونید چه معجونی درست کردید، بینظیره این ترکیب. سرو کنید و نوش جان کنید.