پوآچای شوید و پنیر یه نون خیلی خوشمزه و معروف ترکیه ای هستم که در تموم نون‌فروشی‌های ترکیه هم میفروشن و معمولا برای وعده صبحونه، عصرونه و افطار خیلی پرطرفداره،

پوآچا یکی از نون‌های معروف ترکیه هست و در مدل‌های مختلف پخته میشه، این پوآچا (mayasızpoğaça) یعنی پوآچای بدون خمیرمایع معروف هست و با بکینگ‌پودر پخته میشه.

اسم دیگه این نون peynirli dereotlu poğaça هست (پوآچای شوید و پنیر) و چون داخل این نون از بکینگ‌پودر استفاده میشه در واقع به نظر من یک نوع شورینی هست و اصلا انتظار بافت نون رو نداشته باشید.

بریم برای تهیه این خوشمزه خیلی آسون!


مواد لازم برای تهیه پوآچای شوید و پنیر

  • کره ۱۲۵ گرم (کاملا نرم و به دمای محیط رسیده)
  • روغن مایع ۱۰۰ میلی‌لیتر (از پیمانه‌های استاندارد استفاده کنید)
  • تخم‌مرغ ۲ عدد (زرده یکی رو برای رویه نان‌ها کنار بذارید)
  • سرکه دو قاشق سوپخوری
  • ماست دو قاشق سوپ خوری
  • پودرشکر یک قاشق چایخوری
  • نمکنصف قاشق چای خوری
  • بکینگ‌پودر نصفه بسته (برند ترک ده گرمی) نصف قاشق سوپخوری یا پنج گرم
  • آرد ۳ الی ۴ پیمانه
  • شوید خرد شده تازه یه کاسه کوچک
مواد میانی

پنیر سفید (از هر پنیری که دوست دارید میتونید استفاده کنید ولی در ترکیه از پنیرهایی که حالت پودری دارن استفاده میکنن مثل سفید یا لر پنیر)


دستور پخت پوآچای شوید و پنیر بدون خمیر مایه

طرز تهیه پوآچای شوید و پنیر بدون خمیر مایه

برای شروع ابتدا همه مواد خمیر رو‌ بجز شوید و کره رو داخل کاسه همزن بریزید (در ابتدا فقط سه پیمانه از آرد رو بریزید) و با سرعت کم بذارید تا خوب مخلوط بشن، بعد کره رو اضافه کنید دوباره هم بزنید اگه لازم داشت با قاشق آرد اضافه بکنید و در انتها شوید رو اضافه بکنید، خمیر نرمی باید بشه، نیاز به استراحت نداره.

خمیر رو جمع کنید روی سطح کار باز کنید و به بیست قسمت مساوی تقسیم کنید، گلوله کنید و کنار بذارید، هر خمیر رو با دست باز کنید، وسطش پنیر بذارید و بعد جمعش کنید، داخل سینی فر بچینید، با زرده رومال کنید و کنحد یا تخم خرفه بپاشید.

داخل فر از یک ربع قبل گرم شده به مدت حدودی بیست دقیقه (حتما چک کنید) تا زمانی که رو و زیر نان‌ها طلایی رنگ بشه.

نکته مهم: اگه میخواید از هم زن برقی استفاده نکنید، همه مواد رو‌ بجز ارد و شوید داخل ظرف مناسب بریزید و با چنگال مخلوط کنید، حالا حدود سه پیمانه از آرد رو اضافه کنید، اول با چنگال و بعد با دست خمیر رو جمع کنید، اگه لازم داشت کم کم بازم آرد رو اضافه بکنید و در انتها شوید رو. نوش جان


طرز تهیه پوآچای شوید ساده

پوآچا شوید (بدون نیاز به استراحت خمیر)

مواد لازم:
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 100 گرم کره نرم شده در دمای اتاق
  • 1 لیوان شیر
  • یک چهارم لیوان آب
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • 5 لیوان آرد (با کنترل بریزید)
  • 1 پاکت خمیر مایه خشک فوری(10 گرم یا 1 قاشق غذاخوری)
  • 1 قاشق مرباخوری نمک
  • 1 مشت شوید خرد شده
  • 200 گرم پنیر لور (یا هر نوع پنیر صبحانه ای میشه)
برای روی پوآچا:
  • 1 عدد زرده تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری شیر
  • سیاه دانه یا کنجد
طرز تهیه:

کره نرم شده در اتاق، تخم مرغ، شیر، آب، شکر و نمک را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید. خمیر مایه و آرد را با کنترل اضافه کنید. (خمیر مایه خشک نیاز به عمل آوردن ندارد و میتوانید مستقیم به مواد اضافه کنید اگر خمیر مایه شما خشک معمولی است ابتدا خمیر مایه و 1 قاشق شکر را داخل آب یا شیر ولرم (ولرم نزدیک به گرم) بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند.

سپس همراه بقیه مواد داخل ظرف بریزید و هم بزنید و در آخر آرد را اضافه کنید.) آرد را کم کم و با کنترل بریزید و ورز دهید.

آرد به اندازه ای ریخته شود که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد(اگر خمیر خیلی جزئی به دست بچسبد اشکال ندارد بعد از پخت بافت نرمی خواهد داشت.)

سپس شوید ریز خرد شده را اضافه کنید و مجدد خمیر را ورز دهید. خمیر را تا جائیکه میتوانید نازک باز کنید. مثل فیلم خمیر را برش بزنید مواد داخل را اضافه کنید و رول کنید. داخل سینی چرب شده بچینید و مخلوط شیر و زرده تخم مرغ را روی پوآچاها بمالید.

به دلخواه میتوانید سیاه دانه یا کنجد بپاشید. در فر 180 درجه از قبل گرم شده حرارت بالا و پایین حالت فن روشن حدود 25 تا 30 دقیقه بپزید. (اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و اگر روی پوآچا خوب سرخ نشد چند دقیقه آخر حرارت بالای فر را روشن کنید.) وقتی گرمای اولیه را از دست داد میتوانید سرو کنید. نوش جان